Dok Donatela Versaće živi svoju drugu mladost i gotovo nema svečanosti na kojoj nije bila gost, ovo definitivno ne važi za njenu ćerku Alegru koja se do pre nekoliko nedelja godinama nije mogla videti u javnosti. Naslednica Versaće carstva držala je u tajnosti svoju borbu sa anoreksijom, a u kandži stravične bolesti upala je pokušavajući da što više liči na slavnu majku. 

Godinama se šušaklo o pravom stanju Alegre, a reč anoreksija gotovo se spominjala u svakom naslovu, sve dok i sama Donatela nije priznala koliko je situacija ozbiljna.

"Moja kćerka je u vrlo ozbiljnom stanju. Godinama boluje od teškog oblika anoreksije i svi smo veoma zabrinuti. Lekari čine sve što mogu da joj pomognu", rekla je tada Donatela, otkrivši da se Alegra hrani na cevčice.

Alegra Versaće je bolovala od anoreksije.
PIAZZOLLA GAETANO / Sipa Press / Profimedia 

Ipak, nakon godina i godina borbe, divno je videti da je Alegra konačno ostavila sve iza sebe. Prvi put su je paparaci uslikali u javnosti prošle godine u septembru, kada je bila u šetnji sa nepoznatim muškarcem. U opuštenom duksu i trenerci malo ko je mogao da prepozna slavnu milionerku, a na znatiželjne poglede nije se osvrtala.

Alegra Versaće prvi put je uslikana u javnosti pre nekoliko meseci.
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Situacija se ponovila pre nekoliko nedelja kada su Alegru ponovo uslikali fotografi prilikom kupovine u Milanu. Moderno i mladalački obučena, krila je svoje telo iza baggy komada, ali je ovog puta bila našminkana i sa frizurom, i kako su mnogi kasnije komentarisali, delovala je daleko zdravije i srećnije nego ranije.

Alegra Versaće uslikana je prilikom kupovine u milanu.
MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

No, kako je uopšte i došlo do toga da Alegra padne u kandže anoreksije? Donatela koja je godinama na meti kritika zbog promovisanja nezdravog stila života, i "veštačke lepote", nažalost, stil života prenela je i na svoju ćerku koja je zbog svega trpela užasne posledice. Ipak, za rasliku od slavne majke, Alegra nikad nije volela svetla reflektora, a slave se ježila. S obzirom da je u žižu javnosti dospela sa samo 11 godina, ne čudi što je to tako.

Alegra Versaće za razliku od majke, nikad nije volela svetla reflektora.
PLV / Sipa Press / Profimedia 

Naime, tog 15. jula 1997. godine, Alegrin život se izokrenuo kada je ubijen Đani Versaće pod nerazhašnjenim okolnostima, što je za čitavu porodicu bio ogroman udarac.

Iako je nakon njegove smrti vlasništvo nad firmom preuzela je Donatela, mnoge je iznenadilo kada je sedam godina kasnije njena ćerka Alegra nasledila 800 miliona dolara jer joj je stric ostavio 50 odsto kompanije koju je mogla da preuzme tek kada je postala punoletna.

Alegra Versaće nasledila je 800 miliona dolara nakon Đanijeve smrti.
Adam Scull / Newscom / Profimedia 

Alegra je pokazivala interesovanje za modu, i neko vreme bila glavna tema medija, a onda nestala. Niko nije znao gde je, šta radi i čime se bavi, a pre sedam godina objasnila je zašto je to tako:

"Preferiram anonimnost. Neko vreme sam radila s nepoznatim italijanskim dizajnerima, pomagala sam u organizaciji modnih revija, oglašavanju, pomagala sam i u kreativnom delu. Ali najbolji deo tog rada je u tome da sam niko! Plaćaju me, ali na sve možete da se naučite kada se osećate slobodno, ako ste ono ko jeste a ne ono što drugi žele da budete, ako ne vidite fotografe iza svakog ugla i ako se ne zakopate u okrutni trač koji može da učini previše štete".

Alegra Versaće upala je u kandže anoreksije zbog svoje majke koja je oduvek držala rigorozne dijete.
Charles Sykes / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Nažalost, Alegra je malo pre toga vodila bitku za život jer je zbog ekstremnih dijeta koje je držala došla do 32 kilograma. Čitav taj period provela je u bolnici i na kućnom lečenju. Nakon oglašavanja Donatele, i njena ćerka je kasnije objasnila kako je sve to izgledalo iz njenog ugla. "To zovem svojim razdobljem nepostojanja, bila sam izgubljena u razmišljanjima i nisam mogla da se suočim sa realnošću, imala sam zatvorene oči. Iznad svega, htela sam jedno - da budem niko, da me nema, da budem neprepoznatljiva, da me ne jure. Gde god odem ja sam Versaće. Nisam mogla da pobegnem i to mi je naštetilo", iskreno je govorila Alegra.

Alegra Versaće preferira anonimnost.
Omar Abd el Naser / LaPresse / Profimedia 

Donatela je urgirala da Alegrin lik bude izbrisan iz "Američke krajm priče"

Tvorci "Američke krajm priče" ispoštovali su Donatelinu želju da njena ćerka ne bude deo popularnog ostvarenja koje je u jednom trenutku prikazalo život i smrt Đanija Versaćea. "Ako Alegra vidi sebe na televiziji, potpuno će odlepiti. Ima problem sa dismorfijom i ne podnosi svoje telo", rekao je tada bivši zaposleni. "Svi kažu da ona radi kao direktor za Versaće, ali je istina da ne radi ništa zbog stanja u kom se nalazi", dodao je.

Alegra Versaće imala je problem sa difmorfijom.
Shutterstock 

Pročitajte još: NEKADA MUŠKARCIMA KLECALA KOLENA OD NJENE LEPOTE, DANAS OD STRAHA Žena po čijem telu su nastale najsexy haljine šokirala

Gde je danas Alegra?

Alegra je i dalje na čelu kompanije, a upućeni kažu da se sada vidi da je istinska naslednica Đanija Versaćea. I dalje se drži podalje od javnog sveta, a kako je ispričala pre par godina, nikome ne govori svoje prezime.

"Holivud nije deo mog sveta", rekla je jednom prilikom. "Ako me i pitaju za prezime, predstavljam se kao Bek, a ne kao Versaće. Ne koristim vozače, vozim bicikl, treniram, slobodna sam", dodala je, a s obzirom da je, prema rečima izvora, konačno pobedila problem koji je imala, te da sada zaista živi zdravim načinom života, čini se da joj je život van svetla reflektora dao šansu da bude zdrava i uživa u stvarima u kojima nije mogla sa toliko poznatom porodicom.

Alegra Versaće uživa što je niko ne prepoznaje.
Mimmo Carriero / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Bonus video:

DONATELA VERSAĆE JE MOJA DRUGA MAJKA! Karleuša stajlingom napravila HAOS na mrežama, a imala je i pitanje za čuvenu dizajnerku! Instagram

Izvor: Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!