Donatela Versaće oduvek je bila neko ko se retko pojavljuje u javnosti, odnosno, oduvek je birala kada će se, gde i s kim fotografisati. Ipak, zbog toga nije bila manje interesantna javnosti, naprotiv.

Iako su je paparaci pratili u stopu, željni da uhvate objektivom što više momenata iz njenog privatnog života, takvih fotografija je svega nekoliko desetina za sve ove godine. Ista priča važi i za ostale članove njene porodice, a pogotovo za ćerku Alegru koju duži vremenski period nije moguće igde videti.

Alegra Versaće godinama beži od javnosti.
Javier Mateo / INSTAR Images / Profimedia 

Ipak, razlog za to je veoma ozbiljan s obzirom da se Alegra godinama borila sa anoreksijom, a sve u cilju da što više liči na slavnu majku. I zaista, ako uporedite neke njihove fotografije jasno je da majka i ćerka liče kao jaje jajetu. Alegra kaže da se oduvek divila svojoj majci, da joj je ona idol, pa ne čudi želja da što više liči na nju.

Donatela koja je godinama na meti kritika zbog promovisanja nezdravog stila života, i "veštačke lepote", nažalost, stil života prenela je i na svoju ćerku koja je zbog svega trpela užasne posledice.

Globe Photos / Zuma Press / Profimedia, PHOTOlink / Everett / Profimedia Donatela Versaće pre i posle plastičnih operacija.

Ipak, za rasliku od slavne majke, Alegra nikad nije volela svetla reflektora, a slave se ježila. S obzirom da je u žižu javnosti dospela sa samo 11 godina, ne čudi što je to tako.

Naime, tog 15. jula 1997. godine, Alegrin život se izokrenuo kada je ubijen Đani Versaće pod nerazhašnjenim okolnostima, što je za čitavu porodicu bio ogroman udarac.

Iako je nakon njegove smrti vlasništvo nad firmom preuzela je Donatela, mnoge je iznenadilo kada je sedam godina kasnije njena ćerka Alegra nasledila 800 miliona dolara jer joj je stric ostavio 50 odsto kompanije koju je mogla da preuzme tek kada je postala punoletna.

Đani Versaće ostavio je bogatstvo Donateli i Alegri.
Pierre VERDY / AFP / Profimedia 

Alegra je pokazivala interesovanje za modu, i neko vreme bila glavna tema medija, a onda nestala. Niko nije znao gde je, šta radi i čime se bavi, a pre sedam godina objasnila je zašto je to tako:

"Preferiram anonimnost. Neko vreme sam radila s nepoznatim italijanskim dizajnerima, pomagala sam u organizaciji modnih revija, oglašavanju, pomagala sam i u kreativnom delu. Ali najbolji deo tog rada je u tome da sam niko! Plaćaju me, ali na sve možete da se naučite kada se osećate slobodno, ako ste ono ko jeste a ne ono što drugi žele da budete, ako ne vidite fotografe iza svakog ugla i ako se ne zakopate u okrutni trač koji može da učini previše štete".

Alegra Verasaće dugo se borila sa poremećajima ishrane.
Youtube 

Nažalost, Alegra je malo pre toga vodila bitku za život jer je zbog ekstremnih dijeta koje je držala došla do 32 kilograma. Čitav taj period provela je u bolnici i na kućnom lečenju.

Alegra Versaće se lečila od anoreksije.
Charles Sykes / Shutterstock Editorial / Profimedia 

"Moja kćerka je u vrlo ozbiljnom stanju. Godinama boluje od teškog oblika anoreksije i svi smo veoma zabrinuti. Lekari čine sve što mogu da joj pomognu”, rekla je tada Donatela, otkrivši da se Alegra hrani na cevčice.

I bogata naslednica kasnije je objasnila kako je sve to izgledalo iz njenog ugla.

"To zovem svojim razdobljem nepostojanja, bila sam izgubljena u razmišljanjima i nisam mogla da se suočim sa realnošću, imala sam zatvorene oči. Iznad svega, htela sam jedno - da budem niko, da me nema, da budem neprepoznatljiva, da me ne jure. Gde god odem ja sam Versaće. Nisam mogla da pobegnem i to mi je naštetilo", iskreno je govorila Alegra.

Alegra Versaće mrzela je holivud a družila se samo sa odabranima.
SSD / SOLARPIX / Profimedia 

Donatela je urgirala da Alegrin lik bude izbrisan iz "Američke krajm priče"

Tvorci "Američke krajm priče" ispoštovali su Donatelinu želju da njena ćerka ne bude deo popularnog ostvarneja koje je u jednom trenutku prikazalo život i smrt Đanija Versaćea. "Ako Alegra vidi sebe na televiziji, potpuno će odlepiti. Ima problem sa dismorfijom i ne podnosi svoje telo", rekao je tada bivši zaposleni. "Svi kažu da ona radi kao direktor za Versaće, ali je istina da ne radi ništa zbog stanja u kom se nalazi", dodao je.

Gde je danas Alegra?

Alegra je i dalje na čelu kompanije, a upućeni kažu da se sada vidi da je istinska naslednica Đanija Versaćea. I dalje se drži podalje od javnog sveta, a kako je ispričala pre par godina, nikome ne govori svoje prezime.

"Holivud nije deo mog sveta", rekla je jednom prilikom. "Ako me i pitaju za prezime, predstavljam se kao Bek, a ne kao Versaće. Ne koristim vozače, vozim bicikl, treniram, slobodna sam", dodala je, a s obzirom da je, prema rečima izvora, konačno pobedila problem koji je imala, te da sada zaista živi zdravim načinom života, čini se da joj je život van svetla reflektora dao šansu da bude zdrava i uživa u stvarima u kojima nije mogla sa toliko poznatom porodicom.

Alegra versaće ne voli popularnost svog prezimena.
Mimmo Carriero / IPA / Profimedia 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!