PHOTOlink / Everett / Profimedia, Shutterstock Pogledajte koliko se Donatela Versaće promenila za sve ove godine.

Kada danas pogledate fotografije Donatele Verasaće teško je zamisliti da je ova moćna žena koja je promenila istoriju mode nekada bila ona pred čijom su lepotom muškarcima klecala kolena.

Ako se uzme u obzir da je bila muza pokojnom Đaniju Versaćeu, jasno je da je nekada velika lepotica bila sinonim za seksepil i inspiracija za neke od najsenzualnijih toaleta koje su kasnije nosile mnoge slavne žene.  

Đani i Donatela Versaće.
Globe Photos / Zuma Press / Profimedia 

Nažalost, Donatela je, opsednuta mladošću, poklekla pred bjuti standardima i mic po mic počela da praktikuje usluge plastične hirurgije, sve dok se nije potpuno otrgla kontroli.

Kada se na to doda i opsesija mršavošću koju je prenela i na svoju ćerku Alegru, ne čudi što mnogi na njene paparaco fotografije komentarišu da ih plaši. 

Doduše, Donatela se dugo nije mogla videti u javnosti, sve do nedavno, a kada se sada pojavila na Nedelji mode u Milanu gde je predstavila novu kolekciju proleće/leto 2024. nema ko nije gledao u njen zamrznut lik. 

Donatela Versaće na Nedelji mode.
action press / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Slavna dizajnerka može se pohvaliti izuzetno vitkom linjom, ali je njeno lice ono što je izazvalo lavinu komentara poput da "ne liči na sebe". 

Izobličene usne, preterana upotreba botoksa, ogromne količine hijalurona na jagodicama i borama oko usana uticali su da Donatela danas bude daleko žene kakvu smo upoznali početkom 90-ih.

Ona je svojevremeno i sama priznala da je zavisna od plastičnih operacija, da ne misli da je prirodan izgled dobra stvar, a otkrila je i da je dve decenija bila zavisna od kokaina.

"Ne verujem da je moguće ostariti prirodno. Ne verujem u prirodnu lepotu kod žene", izjavila je kreatorka u jednom intervjuu 2005.

Ove dve pogubne navike dovele su do toga da Donatela ne može da se pohvali svežim ili zdravim izgledom, čak i uz pomoć šminkera i frizera, a koliko se promenila za sve ove godine, i da li su joj sve te intervencije zaista bile potrebne procenite sami i pogledajte fotografije u galeriji na početku teksta.

Bonus video:

DONATELA VERSAĆE JE MOJA DRUGA MAJKA! Karleuša stajlingom napravila HAOS na mrežama, a imala je i pitanje za čuvenu dizajnerku! Instagram

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!