Harijevi memoari "Spare" i dalje dižu ogromnu prašinu, a čini se da je tek sada, kada su se stvari slegle, jasno da je u nekim situacijama i on bio sebičan kao kraljevska porodica na koju je osuo toliko drvlja i kamenja. Niko tu nije nevinašce, da se razumemo, ali gotovo je neverovatno da odrasli, zdravi, pravi ljudi nemaju svest da se neke stvari jednostavno ne rade, pogotovo ne onima koje voliš. 

Naime, jedna od spornih situacija koje su Hariju zamerili i najveći fanovi odvila se na dan venčanja princeze Eugenije. Kao što je poznato, od cele porodice, ona je jedina bila i ostala uz njih, čak i kada su se suočavali sa najgorim kritikama.

Eugenija je izuzetno bliska sa Harijem.
- / Shutterstock Editorial / Profimedia 

 Hari je izuzetno blizak sa Eugenijom, koja je često i posećivala Ameriku kako bi se videla sa njim i Megan, te je više nego iznenađenje ono što su joj uradili na dan kada je ipak trebalo da ona bude ta koja je u centru pažnje. 

Ono što posredi je što su Megan i Hari baš taj dan, na samoj proslavi odlučili da saopšte porodici da je trudna. Ne, nisu mogli da sačekaju drugu prigodu ili slično, moralo je baš tada. Tako je Eugenija, koja je i inače navikla na "šikaniranje" od streane sopstvene porodice doživela isto od osobe sa kojom je najbliža.

Hari je u knjizi opisao da su on i Megan bili "neverovatno srećni zbog Eugenije i njenog verenika Džeka Bruksbanka", te da su odložili prvu kraljevsku turneju kao bračni par da bi prisustvovali venčanju. Proslava je takođe dala Sasekima "priliku da izvuku članove porodice jednog po jednog i saopšte im dobre vesti", piše Story.hr.

- U Vindzoru, neposredno pre prijema za mladu i mladoženju, saterali smo tatu u ćošak u njegovoj radnoj sobi. Sedeo je za svojim velikim stolom, koji je gledao na njegov omiljeni pogled, pravo niz Long Walk... Bio je oduševljen saznanjem da će po četvrti put postati deda; njegov veliki osmeh me je zagrejao - rekao je princ Hari o reakciji svog oca, kralja Čarlsa III.

princ hari je saopštio da je megan trudna na venčanju princeze eugenije.
Dylan Travis/ABACA / Abaca Press / Profimedia 

- Posle prijema sa pićem, u Sali Svetog Đorđa, Meg i ja smo povukli Vilija u stranu. Bili smo u velikoj prostoriji, sa oklopom na zidovima. Čudna soba, čudan trenutak. Prošaputali smo vesti, a Vili se nasmešio i rekao da mora da kaže Kejt - nastavio je:

- Kejt je bila na drugoj strani sobe i razgovarala sa [svojom sestrom] Pipom. Rekao sam da to možemo kasnije, ali on je insistirao. Pa smo otišli ​​i rekli Kejt, a ona se takođe široko osmehnula i čestitala. Oboje su reagovali tačno onako kako sam se nadao - kako sam želeo.

Kraljevska palata ipak je odradila bolji posao nego Hari, te je svetu vesti o trudnoći saopštila tri dana nakon venčanja. Tog istog dana Hari i Megan otišli su u Australiju na prvu zvaničnu turneju.

U "Spare-u", princ Hari je pohvalio svoju trudnu ženu tokom „veoma zahtevne turneje“, šarmantne publike gde god da su išle.

Megan Markl je po rečima Harija sjajno odradila prvu turneju.
Shutterstock 

- Svetlela je po celoj Australiji, Tongi, Fudžiju, Novom Zelandu. Posle jednog posebno uzbudljivog govora, dobila je ovacije - rekao je vojvoda od Saseksa u biografiji "Spare".

Međutim, otkrivanje istine o svemu, mnoge je iznenadilo, zbog čega su njegov potez opisali kao "sebičan, bezobziran i bahat". Smatrali su da nije trebalo da princezi koja je bila toliko uz njih "otmu" najposebniji dan u životu. Ipak, čini se da im je Eugenija to oprostila, te se čak u dokumentarcu o njihovom životu može videti kako sa Arčijem trči po plaži, što i dalje ne znači da je ono što su uradili u redui fer.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!