Svaki korak Megan Markl i princa Harija pod budnim je okom javnosti. Nakon što su obavestili kraljicu Elizabetu da se ne vraćaju svojim kraljevskim dužnostima, mnogi su Megan još jednom optužili za raskol u porodici, a vladala je pretpostavka da zbog svega što se predhodnih dana dešavalo, niko sa dvora ne komunicira sa njom
Ipak, to nije istina. Zapravo, Megan Markl ostala je bliska sa jednom članicom kraljevske porodice, sa kojom redovno razgovara, ne samo o trudnoći, već se i međusobno savetuju. 

Reč je o princezi Eugeniji koja se ostvarila u ulozi majke, nekoliko dana pre nego što će Hari i Megan objaviti da čekaju svoje drugo dete.  "Obe su upoznate s terminom porođaja druge. Ovakve stvari zbližavaju porodice. Ono što je divno je što je Eugenija rodila u trenucima kada su Megan i Hari već uživali u roditeljstvu, ali i uoči rođenja drugog deteta. Vrlo su bliski", rekao je izvor stranim medijima.

Ovo zapravo nije prvi put da Megan i Hari imaju lepe vesti, u istom trenutku kad i princeza Eugenija i njen muž, Džek Bruksbank. Naime, na venčanju kraljičine miljenice, princeze Eugenije, u oktobru 2018. godine, Megan i Hari su podelili sa svima srećnu vest o prvoj trudnoći.

Ipak, to se, kako tvrde stručnjaci za odnose u kraljevskoj porodici nije preterano svidelo princezi Eugeniji, koja je prijateljima rekla da su Megan i Hari ipak moglu tu vest da podele nekog drugog dana. 

Od svih princeza u porodici, Hari je najbliskiji odnos ostvario s Eugenijom, a kako se navodi u knjizi "Finding Freedom: Harry and Meghan and the Making of a Modern Royal Family", baš poput Harija i Eugenija je odana, iskrena i zabavna i njih dvoje su proveli zajedno mnoge nezaboravne noći u Londonu. Upravo se njoj Hari poveravao kada je bila reč o devojkama u njegovom životu. Ne samo da je jedino njoj verovao, već je, kako su rekli njihovi prijatelji, ona davala uvek odlične savete.

Podsetimo, princ Hari i njegova supruga Megan Markl obavestili su kraljicu Elizabetu da se ne vraćaju svojim kraljevskim dužnostima te da se neće vratiti kao radni članovi kraljevske porodice. Ova odluka donesena je nakon razgovora između vojvode od Saseksa i članova kraljevske porodice, a ovom odlukom Hari i Megan jasno su dali do znanja da se ne vraćaju u Veliku Britaniju. U svom službenom dopisu Bakingamska palata piše da su svi tužni zbog ove odluke, ali da Hari i Megan i dalje ostaju jako voljeni članovi porodice.

O svemu su se oglasili i princ Hari i Megan Markl koji sada žive u Americi i njihov predstavnik za štampu poručio je sledeće: "Kao što dokazuje njihov rad tokom protekle godine, vojvoda i vojvotkinja od Saseksa i dalje su predani svojoj dužnosti i službi u Velikoj Britaniji i širom sveta, te pružaju kontinuiranu podršku organizacijama koje su predstavljali bez obzira na službenu ulogu."