Jedan od najuspešnijih holivudskih glumaca Kristijan Bejl danas proslavlja 49. rođendan. Detinjstvo je proveo u gradiću Haverfordvestu u zapadnom Velsu, a rođen je kao najmlađe od četvoro dece roditelja Engleza.

Njegov otac David Bejl bio je preduzetnik, komercijalni pilot i menadžer za talente, a majka Dženi Džejms nastupala je kao cirkuska igračica. Kada je imao 2 godine, porodica Bejl je napustila Vels i vratila se u Englesku, a Kristijan je detinjstvo proveo u čestim selidbama. U nekim intervjuima svoje detinjstvo opisao je kao zanimljivo, a jednom prilikom prisetio se kako se kao sedmogodišnjak, okružen prelepim ženama, odlično zabavljao u cirkuskom karavanu, evocirajući pri tom uspomene i na svoj prvi poljubac s akrobatkinjom Bartom.

Bejl je kao dečak pohađao časove baleta i gitare, a za glumu ga je zainteresovala njegova starija sestra Luiz. Kao dete bio je okružen rođacima koji su se bavili šubiznisom i glumom, a njegov deda je bio stand-up komičar. Prvi angažman, Kristijan je imao sa samo 8 godina kada se pojavio u  reklami za omekšivač Lenor 1982. godine, dok je naredne godinio snimio i reklamu za žitarice.

Sa samo 13 godina oduševio je vršnjake širom sveta ulogom ratnog zarobljenika u Kini u filmu Stivena Spilberga Imperija sunca.

Talentovani umetnik koji je poznat po drastičnim transfromacijama zbog kojih ga je nekad bilo teško prepoznati, a "American Psycho", "The Machinist", "The Dark Knight", "The Fighter"... samo su neka od ostvarenja zbog kojih je stekao svetsku slavu.

A ono što je i sam u nekoliko navarat istako jeste to da svoj uspeh duguje svojoj supruzi Sandri, koja je bila uz njega u svim trenucima i pomogla mu da postane to što je danas.

Ona je ljubav njegovog života, a sam Kristijan godinama je smatrao da se nikada neće oženiti, a razlog tome je odrastanje u disfunkcionalnoj porodici. Međutim, lepa Srpkinja Sandra Sibi Blažić, koja mu je prvo bila asistentkinja, promenila je mišljenje čuvenom glumcu.

kristijan bejl sa supurugom sibi
Shutterstock 

ODREKAO SE MAJKE I SESTRE

- U mojoj porodici su svi razvedeni i nikada nisam imao posebno mišljenje o braku. Uopšte nisam planirao da se oženim, rekao je jednom prilikom Bejl.

Njihov početak bio je sve samo ne lak. Njegova porodica nije odobravala njegovu vezu, a nakon brojnih svađa sve se završilo tako što se Bejl odrekao majke i sestre i sa njima prekinuo svaki kontakt još pre 14 godina.

- Moja supruga je neverovatno jaka žena. Snažna i otresita, ne trpi bilo kakve gluposti i zato je volim. Kako se ponašam kod kuće, to dosta zavisi od uloge za koju se spremam, ali mojoj Sibi se to sviđa. To možete da gledate na dva načina - s jedne strane neko bi rekao 'jadna žena, sigurno joj nije lako da se nosti sa tim', a s druge strane možete da joj zavidite i kažete 'kakva srećnica, u isto vreme može biti s toliko različitih muškaraca', rekao je svojevremeno glumac.

Kristijan i Sandra imaju dvoje dece - ćerku Emelin i sina Džozefa.

kristijan bejl sa porodicom
AM / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

ZBOG ŽENE PROMENIO VERU

2008. godine je Bejl bukvalno fizički izbacio svoju sestru i majku iz hotelske sobe u kojoj je odseo jer su ružno pričali o Sandri. Šuška se i da mu je u tom trenutku sestra Šeron tražila na zajam 100.000 dolara, nakon čega je glumcu pao mrak na oči.

- Ne znam šta mu je bilo te večeri. Urlao je na nas bez razloga, a njegova supruga Sandra, koju sam srela nekoliko puta, to je sve u tišini posmatrala. Kristijan nam jako nedostaje, ali on ne odgovara ni na naše pozive, mejlove, ni rođendanske čestitke, a čak je i nekoliko puta promenio i broj telefona. Kako bih znala kako izgleda, tražim ga po internetu, a ponekad, kada se fotografiše s ćerkom, mogu da vidim i kako moja unuka raste, rekla je svojevremeno Bejlova majka.

Glumac je zbog Sandre, odnosno Srboslave kako joj je pravo ime, promenio i veru i prešao u pravoslavlje.

kristijan bejl upoznao je ženu tako što mu je bila asitentkinja
Shutterstock 

Inače, Sandrini roditelji su 1960. napustili Beograd i otišli da žive u Ameriku. Deset godina kasnije dobili su Sandru koja se bavila manekenstvom pre nego što je upoznala glumca. Priča o tome kako je upoznala Bejla liči na scenario klasične holivudske romantične komedije. Naime, Kristijanov mentor nakon dolaska u Holivud bila je Vinona Rajder koja mu je pomogla da dobije angažman u filmu "Little Women" iz 1994. u kojem je ona igrala glavnu ulogu.

Priča se da je Bejl na sve načine pokušavao da zavede Vinonu, ali ona je odbila njegovo udvaranje i on je utehu pronašao u glumici Samanti Matis. Međutim, Vinona i Kristijan ostali su dobri prijatelji, a krajem 90-ih godina, Bejl je na jednoj od zabava Rajderove, upoznao njenu ličnu asistentkinju Sandru Blažić koja je Vinoni pomagala na snimanju filmova "Girl, Interrupted" i "Autumn In New York".

kristijan bejl danas je jedan od najuspešnijih glumaca
Shutterstock 

Bejl je inače četiri godine mlađi od svoje supruge, a od prvog dana postali su nerazdvojni da bi se venčali 2000. godine Las Vegasu. Dve godine nakon svadbe živeli su u Edinburgu, a zatim su se preselili u Los Anđeles gde su kupili kuću u kojoj žive sa kćerkom Emelin i psima Modžom i Ramonom.

Inače, Sandrin otac Slobodan Blažić svojevremeno je novinarima rekao da je Kristijan, nasuprot imidžu koji ima, izuzetno miran i staložen čovek, kao i da insistira na tome da njegova ćerka Emelin nauči i maternji jezik. Sa druge strane, prijatelji glumca govorili su drugačije, odnosno da njihov brak nije bio toliko idiličan najviše zbog Bejlove prgave naravi zbog čega se Sandra često nalazila u situaciji da je morala da ga smiruje.

Zato i ne čudi što Bejl stalno ističe da sav svoj uspeh duguje njoj, jer očigledno jedina zna kako da izađe na kraj sa njegovim temperamentom, a slavni par i dan-danas zaljubljen je kao prvog dana i retko se odvajaju.

sibi je velika podrška kristijanu bejlu
FAME PICTURES / Backgrid USA / Profimedia 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!