Kristijan Bejldanas je jedan od najpoznatijih, najcenjenijih i najplaćenijih glumaca u Holivudu, ali priča je nekada bila potpuno drugačija. Nije tajna da je čuveni "srpski zet" na samom početku karijere nailazio na brojne prepreke koje su zahtevale brojna dokazivanja, pa i rad za minimalac, pa čak i za sume ispod toga, o čemu je progovorio u nedavnom intervuu za magazin "GQ".

Tako je za ulogu u kultnom filmu "Američki psiho" koja mu je kasnije otvorila vrata Holivuda, bio plaćen manje čak i od šminkera na setu. 

Kristijan Bejl je na početku karijere bio loše plaćen.
JIM RUYMEN / UPI / Profimedia 

"Niko nije želio da radim taj posao osim reditelja. Tako da su rekli da mogu da dobijem posao jedino ako budem toliko plaćen. Platili su mi zakonski minimum. Sećam se jednog dana snimanja... kada sam sedio u prikolici za šminkanje, svi su mi se smejali jer sam zarađivao manje od njih", rekao je Kristijan Bejl i napomenuo da je ulogu dobio jer ju je odbio Leonardo Dikpario zahvaljujući kojem je izgradio karijeru.

"I ne samo ja. Svaku ulogu koju danas neki glumac dobije, dobije ju zato što ju je Leo odbio. Nije bitno koliko ste "dobri" sa rediteljima. Svi ti ljudi s kojima sam ranije radio, svi prvo ponude ulogu Dikapriju. Tako da, hvala ti, Leo, jer on zaista i može da bira šta će raditi. I svaka mu čast, fenomenalan je", poručio je Bejl čija se bogatstvo danas procenjuje na 120 miliona dolara.

Kristijan Bejl nije dobio uloge u nekim filmovima jer ih je prihvatio Dikaprio kojem uvek prvo ponude.
Shutterstock 

Zanimljivo je da u gorepomenutom "Američkom psihu" Leonardo Dikaprio nije igrao samo zato što ga je maćeha ubedila da ne prihvati ulogu smatrajući da to nije dobar izbor nakon "Titanika". Razlog je bilo nasilje nad ženama koje se prikazuje u filmu, ali, ispostavilo se da je ova uloga donela planetarnu slavu Bejlu koji je nakon toga nastavio da niže uspeh za uspehom i čak četiri puta bio nominovan za Oskara.

Kristijan Bejl je 4 puta bio nominovan za Oskara.
printscreen/youtube 

Inače, Bejl je uvek isticao da je nebrojeno puta bio u situaciji da odustane od glume i digne ruke od svega, ali da ga je u tome sprečila supruga, Srboslava Sandra Sibi Blažić,koja je inače sa ovog podneblja. Glumac je zbog nje čak i prešao u pravoslavlje, te zaradio nadimak "srpski zet".

On je zbog nje i zaratio sa porodicom kojoj je nije dopadao njegov izbor. Nakon silnih svađa Bejl se odrekao majke i sestre sa kojima je prekinuo svaki kontakt još pre 14 godina.

"Moja supruga je neverovatno jaka žena. Snažna i otresita, ne trpi bilo kakve gluposti i zato je volim. Kako se ponašam kod kuće, to dosta zavisi od uloge za koju se spremam, ali mojoj Sibi se to sviđa. To možete da gledate na dva načina - s jedne strane neko bi rekao 'jadna žena, sigurno joj nije lako da se nosti sa tim', a s druge strane možete da joj zavidite i kažete 'kakva srećnica, u isto vreme može biti s toliko različitih muškaraca", rekao je svojevremeno Bejl koji sa Sandrom ima ćerku Emelin i sina Džozefa.

Kristijan Bejl obožava svoju ženu.
Shutterstock 

Bejl je inače 4 godine mlađi od Blažićeve, a od prvog dana postali su nerazdvojni da bi se venčali 2000. Las Vegasu. Dve godine nakon svadbe živeli su u Edinburgu, a zatim su se preselili u Los Anđeles gde su kupili kuću u kojoj žive sa kćerkom Emelin i psima Modžom i Ramonom.

Kristijan Bejl je u srećnom braku sa Srboslavom Blažić.
AM / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Inače, Sandrin otac Slobodan Blažić svojevremeno je novinarima rekao da je Kristijan, nasuprot imidžu koji ima, izuzetno miran i staložen čovek, kao i da insistira na tome da njegova kćerka Emelin nauči i maternji jezik. Sa druge strane, prijatelji glumca govorili su drugačije, odnosno da njihov brak nije bio toliko idiličan ponajviše zbog Bejlove prgave naravi zbog čega se Sandra često nalazila u situaciji da je morala da ga smiruje.

Zato i ne čudi što Bejl stalno ističe da sav svoj uspeh duguje njoj, jer očigledno jedina zna kako da izađe na kraj sa njegovim temperamentom, a slavni par i dan-danas zaljubljen je kao prvog dana i retko se odvajaju.

Kristijan Bejl se retko odvaja od žene.
FAME PICTURES / Backgrid USA / Profimedia 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!