Advokati Aleka Boldvinamesecima su pokušavali da dokažu da glumac nije kriv za ubistvo snimateljke Haline Hačins. Boldvin je čak i davao više nego čudne izjave u javnosti poput toga da nije povukao obarač, već da je sam opalio, ali sve to palo je u vodu. Doneta je i zvanična odluka - biće mu suđeno za ubistvo iz nehata, za šta bi, prema pisanju stranih medija mogao da dobije i do 5 godina zatvora.

Alek boldvin optužen je za ubistvo iz nehata.
TMZ / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Tužilac prvog sudskog okruga Novog Meksika Meri Karmak-Oltvajs istakla je da je na setu filma "Rust" bilo previše propusta, i potvrdila da Boldvin jeste povukao obarač. Takođe je dodala da su na snimanju pravi meci pomešani sa lažnim, što niko nije proverio, pa ni Boldvin, iako je to trebalo da uradi. 

Halina Hačins ubijena je na setu Rust.
Instagram 

Skup okolnosti doveo je do tragedije. "Niko nije radio svoj posao", rekla je i dodala da, iako je sve možda bilo rezultat nesreće, "Boldvin nema besplatnu propusnicu jer je zvezda". Takođe je kazala i da samo zato što je u pitanju nesreća, ne znači da nije kriminal. "Nisu planirali da se to dogodi, niti su imali nameru da je ubiju, ali se svejedno dogodilo, i to zbog nemara".

Alek Boldvin može dobiti i do pet godina zatvora.
Patriot Pics / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

"Pred zakonom su svi jednaki", rekla je Meri. Ono što je još uvek nejasno je kako su uopšte pravi meci završili u pištolju. Inače, po jednoj tački optužnice Boldvinu i oružarki Hani preti do 18 meseci zatvora, dok po drugoj do pet, a ostaje da vidimo kakav će biti ishod suđenja.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!