Harijeva biografija "Spare" još se nije ni pojavila na policama knjižara, a već je uspela da podigne neviđenu prašinu. Nakon priznanja da se sukobio sa Vilijamom zbog Megan, te da su upravo njegov brat i Kejt Midlton "krivi" što se pojavio u navističkoj uniformi, stiglo je još gore priznanje... ono kojem se niko nije nadao.

princ Hari ispričao je niz činjenica iz života sa kraljevskom porodicom.
Pool / Zuma Press / Profimedia 

Naime, godinama se polemiše da li je kralj Čarls zaista Harijev otac. Pričalo se i o neprijatnoj situaciji kada se Dajana porodila, a tadašnji princ video da beba ima riđu kosu. Čak i dok su tradicionalno pozirali ispred bolnice u Londonu, umesto euforije kao što je bio slučaj kada se rodio Vilijam, Čarls je bio vidno neraspoložen i nervozan. Pričalo se da je tada budući kralj žarko želeo devojčicu, te je Dajana od njega krila da nosi dečaka.

Princ ČAls nije bio oduševljen kada se Hari rodio.
John Shelley Collection / Avalon / Profimedia 

Izuzetno težak porođaj trajao je čak 9 sati, a najšokantnije od svega bila je Čarlsova reakcija kada je ugledao Harija: "Au, dečak je, i još ima riđu kosu", rekao je, a kasnije, u njihovim brojnim svađama i implicirao da dete nije njegovo. 

Nakon što ih je pokupio iz porodilišta, ostavio ih je u Palati i otišao da igra polo. Sve to Dajani je slomilo srce. I da je bila najgora na svetu, a nije, takvo ponašanje niko nije zaslužio.

Ipak, crv sumnje je opravdano postojao jer su već tada i Dajana i Čarls debelo zagazili u afere. Sumnjalo se da je Harijev pravi otac major Džejms Hjuit, jedini čovek za kojeg je Dajana priznala da ga je volela.

Veza je bila toliko intenzivna, a sličnost između princa Harija i bivšeg ljubavnika njegove majke takva je da su mnogi godinama uvereni da je Hjuit Harijev otac.

Sada je, kako stvari stoje Hari u neku ruku potvrdio glasine. Ili se tako barem čini. Naime,  Čarls je u jednom trenutku, navodno kroz šalu, rekao: "Ko zna da li sam ja uopšte tvoj otac", nakon što je upoznao mentalno bolesnog čoveka koji je tvrdio da je pravi princ od Velsa.

Kralj ČArls surovo se našalio po pitanju pravo očinstva princa Harija
Stuart Wallace / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Hari je ispričao da je njegov otac voleo da zbija šale, te je opisao anegdotu iz posete jednoj psihijatrijskoj ustanovi.

"Ko zna da li sam ja uopšte tvoj pravi otac? Možda je tvoj otac zaista u Brodmuru (psihijatrijska ustanova), dragi moj sine", navodno se tada Čarls našalio.

Hari je napisao da je šala bila krajnje "neukusna" u svetlu glasina da mu je pravi otac Džejms Hjuit.

Ako uzmemo u obzir medijsku pompu upravo oko toga ko mu je otac, i glasina koje ga prate tokom celog života, jasno je što je ovakvo "sprdanje" na tu temu, pogotovo javno, više nego neukusno, kako je istakao Hari.

Inače, Hjuit je jednom prilikom odgovorio na pitanje o tome da li je Harijev otac. 

"Nisam", rekao je i dodao da je Hari bio rođen kada su princeza i on stupili u vezu, te nema govora da je Čarls Harijev tata, dopadalo mu se to ili ne.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!