Svađe u Holivudu nisu ništa novo, kao ni u realnom životu, ali ipak, nije isto kada vaš sukob prati celi svet. O pojedinim svađama su čak snimljeni i filmovi, a neke se prepričavaju i dan-danas. 

Pogledajte u nastavku neka od najvećih suparništva u svetu slavnih.

Majli Sajrus, Niki Minaž

Pevačica i reperka nikada nisu konkretno rekle da su u svađi, ali da stvari između njih nisu sjajne postalo je jasno tokom dodele MTV WMA nagrada, kada se reperka tokom svog pobedničkog govora obratila pop zvezdi.

"Čula sam da imaš puno toga lošeg da kažeš o meni u tabloidima. Šta ima Majli?", besno je izgovorila reperka, nakon čega joj je Sajrus uzvratila izvinjenjem.

"Znaš da mediji umeju da izvrću naše reči. Nisam mislila ništa loše".

Drama se tada završila, ali Majli Sajrus i Niki Minaž više nikada javno nisu govore jedna o drugoj, a vešto su se zaobilazile na svim javnim događajima na kojima su obe bile pozvane.

Glumice iz serije "Čari"

Glumice su samo na ekranu bile složne, dok u realnosti nisu mogle da smisle jedna drugu. Upravo je to bio i okidač da Šenon Doerti napusti seriju, a na njeno mesto došla je Rouz Megovan. 

Alisa Milano je jednom prilikom prokomentarisala ono što se dešavalo. "Holi i Šenon su bile najbolje prijateljice 10 godina pre nego što je serija počela, pa je naše druženje mnogo podsećalo na srednju školu. Nadala sam se da neću morati to da trpim u svojim tridesetim godinama”, otkrila je glumica.

Dženifer Lopez, Eminem i Maraja Keri

Maraja Keri poznata je po oštrom jeziku.
MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Maraja Keri nikad nije bila poznata kao neko ko ne ulazi u sukobe, naproitiv. Uvek je govorila to šta misli, i nije je zanimalo kako će na to da reaguje druga strana. Tako je jedna od njenih najvećih svađa bila sa Džej Lo kada je u jednom intervjuu rekla da "ne zna ko je ona".

Maraja je prilikom predstavljanja biografije otkrila da je njen prvi suprug, nekadašnji direktor diskografske kuće "Sony Music Entertainment" kontrolisao svaki njen korak, zbog čega ga je napustila i razvela se.

Tim povodom, Maraja je napustila i njegovu diskografsku kuću iako je postojao dogovor da će se u njenom filmu "Gliter" naći i njene pesme. Ipak, Marajin bivši suprug je u film stavio pesme Dženifer Lopez, a pristanak latino dive izazvao je svađu između slavnih lepotica.

- Kao ni sada, nisam je ni tada poznavala, ali znala sam pozadinu priče. Odlučila je da učestvuje u osveti mog bivšeg supruga, što sam joj godinama zamerala - rekla je Maraja jednom prilikom za medije, a malo potom obrušila se i na svog bivšeg dečka Eminema. 

Maraja keri rekla je da ne zna ko je Dženifer lopez.
SPOT / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Nakon što su raskinuli, Eminem i Maraja su se neko vreme prozivali u medijima, ali su i snimali pesme posvećene jedno drugom. Eminem je tako objavio nasnimljene video razgovore sa jednom od najboljih vokalistkinja svih vremena, u kojima mu ona govori intimne stvari i poziva ga u svoj stan.

Maraja keri i Eminem su se prozivali u medijima.
- / Whats Up / Profimedia 

Maraja je uzvratila tvrdnjom da je sve laž, a potom je snimila numeru "Obssesed", u kojoj navodi da je reper opsednut njom i da je, kako u pesmi kaže, juri zbog toga što ne može da je ima.

"Zašto si toliko opsednut mnome? Lažeš da ‘sekstuješ’ sa mnom. Konačno si našao devojku koju ne možeš da impresioniraš, pa sada izmišljaš", peva Maraja u pesmi.

Madona, Kortni Lav, Lejdi Gaga

Madona se svađala sa kortni Lav i Lejdi Gaga.
Maciel / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

I kraljica popa imala je u svojoj karijeri par većih svađa. Možda najkontroverznija svađa od svih započela je kada je Kortni Lav upala na Madonin otvoren intervju 1995. godine na Tajmskveru u Njujorku i gađala je puderom. Tokom intervjua, Kortni je bila vidno pijana i u jednom trenutku je pala sa stolice, a Madona je nastavila da je proziva govoreći voditelju da je „odvede na trežnjenje“.

15 godina kasnije, Madona je ušla u još jednu svađu i to sa Ledi Gagom, a sukob je trajao sve do dodele Oskara 2019. godine. Nakon što je Lejdi Gaga objavila svoj dugoočekivani drugi studijski album "Born This Way", Madona je kod Opre Vinfri izjavila da je Gaga iskopirala njen čuveni hit "Express Yourself", a potom je, godinu dana kasnije, na svojoj turneji MDNA nastavila da proziva tada novu pop zvezdu pevajući stihove njene pesme uz melodiju svog starog hita.

Ona je svoj performans završila stihovima pesme "She’s not me" ("Ona nije ja"), implicirajući da Lejdi Gaga ne može da preuzme njenu titulu, kako se tada govorilo.

Madona i ledi Gaga su se pomirile tek 2019. godine.
GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia 

Gaga je nekoliko puta spomenula Madonu, navodeći da bi više volela da joj je krajica pop muzike „rekla šta ima u lice“, a dve ljute rivalke pomirile su se nakon što je Gaga osvojila Oskara 2019. godine za pesmu "Shallow".

Tejlor Svift, Kim Kardašijan, Kanje Vest

Svađa između Tejlor Svift i Kanje Vesta jedna je od najpoznatijih u istoriji Holivuda. Sve je počelo kada je reper prekinuo njen govor nakon što je dobila nagradu za najbolji video 2009. godine. On je besno govorio da je Bijonse zaslužila tu nagradu.
Tejlor je oteo mirkofon i rekao da je Bijosne pokradena, te da nije dobila nagradu samo zato što je "tamnoputa žena". Tejlor, tada devetnaestogodišnjakinja, ostala je bez reči, ali je dobila potrebni publicitet da njena karijera krene uzlaznom putanjom.

Nakon svega, Kanje se javno izvinuo, pa povukao izvinjenje nakon što je Tejlor objavila pesmu s rečima "Trideset dve godine i još uvek odrastaš - Ti nisi takav kakvim se predstavljaš - Još uvek si nevin".

Nakon toga, ponovo su se pomirili, ali je sukob obnovljen nakon što je Kanje izbacio pesmu "Famous". Tekst pesme ide: "Mislim da bi Tejlor i ja ipak mogli da imamo seks? - Zašto? Ja sam od te kučke napravio poznatu ličnost"(I feel like me and Taylor might still have sex// Why? I made that bitch famous).

Nakon što je stih izazvao kritike, Kanje se branio na Tviteru, rekavši da je zapravo pružio kompliment pop zvezdi i citirao je.
Ali predstavnici Tejlor Svift su odgovorili, insistirajući da Svift nije bila obaveštena o rečenici sa ku*kom, "upozorivši ga da pesma sadrži jaku mizoginu poruku".

U intervjuu za GQ magazin, Kim Kardašijan je rekla da je Tejlor Svift „u potpunosti odobrila" pesmu Famous.

"Iznenada je htela da se ponaša kao da nije. Kunem se, mog muža toliko napadaju, a on je ispratio pravilan protokol i čak pozvao Svift da dobije njeno odobrenje", izjavila je.

Takođe je rekla da je postojao snimak razgovora, ali da im je advokat Tejlor Svift rekao da ga unište. Ipak, Kim je kasnije objavila snimak telefonskog poziva i trolovala Svift uz emodžije zmije, nakon je profil Sviftove bio preplavljen sa istim simbolom.

Nakon jednogodišnjeg povlačenja iz javnog života, Tejlor se na jesen 2017. godine vratila sa albumom „Reputation“, koji je posvetila svojim „neprijateljima“, prozivajući ih kroz video spotove i tekstove pesama.

Udarni singl „Look What You Made Me Do“ oborio je rekord kao najgledaniji video na Jutjubu u roku od 24 časa, a u kadrovima spota Tejlor je simulirala scene koje su se odnosile na neke od najtragičnijih i najpoznatijih momenata iz života gore pomenutih javnih ličnosti: Kada je Kim Kardašijan opljačkana u Francuskoj dok je ležala u kadi, ili jedna sa dodele Grami nagrada, na kojoj je Kejti Peri izgubila sve nominacije sa kojom je takođe ratovala u prošlosti.

Sara Džesika Parker i Kim Katral

Kim Katral i Sara Džesika Parker su u svađi
Shutterstock 

Godinama su kružile glasine da su se najbolje prijateljice na ekranu Sara Džesika Parker i Kim Katral zapravo u svađiiza kulisa "Seksa i grada". Sukob je otpočeo kada je Parkerova bila plaćean znatno više od Katral tokom poslednje sezone serije. Spor oko novca je takođe navodno uzrokovao kašnjenja u produkciji dva filma "Seks i grad" 2008. i 2010. U početku su glumice negirale tvrdnje o bilo kakvom animozitetu, ali su tenzije proključale u septembru 2017. kada je Parker potvrdila da neće biti trećeg filma. 

Olivija de Hevilend i Džoan Fontejn

Ne možemo da ne spomenemo i sukob iz davne prošlosti u kojem su akteri sestre koje su se toliko mrzele da mnogi nisu mogli da veruju da su u rodu.

Obe su bile jedine sestre koje su osvojile Oskara za najbolju glumicu. Ali to ih nije zbližilo. De Hevilend je prva postala zvezda, pojavivši se sa Erolom Flinom na velikom platnu 1935. godine. Veliki uspeh Džoan Fontejn bila je "Rebeka" sa Lorensom Olivijeom 1940. Kada je Fontejn dobila Oskara za taj film, bila je sigurna da je njena sestra nominovana Oskara.

Kao što je Fontejn napisala u svojim memoarima, „Sav animozitet koji smo osećale jedna prema drugoj kao deca, čupanje za kosu, divlje rvačke utakmice, vreme kada mi je Olivija slomila ključnu kost, sve se vratilo u kaleidoskopskim slikama. Moja paraliza je bila potpuna ." (Ne toliko da nije mogla da podigne svoju statuu, naravno.)

Nakon toga su žene prestale da govore, njihov animozitet je prerastao u ludnicu za krađu naslova od strane kolumnista tračerskih novina. Ubrzo su sestre smišljale opaske jedna o drugoj, a najpoznatija je ona Fontejnova o novom mužu njene sestre, piscu: „Šteta što je Olivijin muž imao toliko žena i samo jednu knjigu“.

Džoan Fontejn je umrla 2013. godine, dok je Olivija de Hevilend, preminula 2020. godine i tako je poslednju pobedu odnela čuvena "Melani" iz kultnog filma "Prohujalo s vihorom."

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!