Prava je retkost među poznatima da su u braku sa partnerom kog poznaju pre slave i života kakav danas poznaju. Jedna od najlepših ljubavnih priča poznatih parova je svakako i ona između Lionela Mesija i njegove supruge Antonele.

Upoznali su se u detinjstvu tako što je Mesi bio dobar prijatelj sa Antonelinim bratom, Lukasom Skaglijom. Čak je u jednom intervjuu priznao da se sa njenim bratom družio kako bi mogao češće da je viđa.

Tada je Mesi imao 9, a Antonela 8 godina, te su pisma bila jedan od njihovih posrednika u kojima su iskazivali svoje emocije. Zanimljiv podatak je da u jednom pismu ona napisala da će jednog dana biti vereni. Iako im se taj san u kasnijim godinama ostvario, bilo je prepreka njihovoj ljubavi, ali ni to nije uspelo da im pokoleba sudbinu.

Prva prepreka bila je kada su morali da se rastanu kada se on preselio u Barselonu zbog fudbala. Mesi je nizao uspehe, a Antonela se posvetila studijama stomatologije i našla novu ljubav.

Ipak, nekoliko godina kasnije nesreća ih je ponovo spojila. Kada je njen prijatelj stradao u saobraćajnoj nesreći, Mesi se odmah uputio u Argentinu da bi bio uz nju u tim teškim trenucima. Tada su shvatili šta znače jedno drugom što je nju navelo da raskine sa tadašnjim momkom i započne vezu sa Lionelom.

"Ostavila me je, ali nije me ostavila zbog bilo koga, nego zbog Mesija“, rekao je kasnije njen biši partner.

Iako je Mesi neustrašiv na terenu, mnogi njegovi poznanici znali su da nije tako hrabar i u ljubavi. Bio je mnogo stidljiv, a uz pomoć rođaka pozvao je Antonelu na prvi sastanak. Već 2008. godine je Antonela počela da živi sa Mesijem u Španiji, a tamo je i upisala fakultet. Pre 13 godina obelodanili su da su u vezu, a 2010. dogodila se njihova veridba.

Njihova ljubavna priča dobila je najlepši mogući epilog 2012. godine kada su postali roditelji. Dobili su sina Tiaga, a tri godine kasnije rodio se Mateo. Porodica je 2018. godine dobila još jedno pojačanje, sina Ćira.

Dva dana pre nego što je Antonela na svet donela Ćira, porodica se našla u središtu skandala koji je izazvao stariji brat fubalera, Matijas Mesi. On je tada priveden u Buenos Ajresu posle saobraćajne nezgode jer je pretio pištoljem drugom vozaču.

Tom prilikom je kod njega pronađena i manja količina droge. Matijas je i ranije kažnjavan zbog saobraćajnih prekršaja i posedovanja oružja, ali se izvlačio sa novčanim kaznama koje je mlađi brat uvek plaćao i kućnim pritvorom. Ovoga puta su ga poslali kod psihologa kog je morao da posećuje 40 dana.

Kako pišu strani mediji, Antonela ne podržava to što Leo za svaki prestup pokriva brata, pogotovo zato što je ona izgubila najboljeg prijatelja jer ga je pregazio pijani vozač.

Zanimljivo je i da su se Leo i Antonela venčali tek 2017. godine. u rodnom Rosariju u Argentini. Kada su se odlučili na ovaj korak, izbor lokacije nije bio nimalo slučajan. Sudbonosno "da" izgovorili su u gradu gde je sve i počelo, u Rosariju. Ovaj argentinski grad zauzima posebno mesto u životu Mesija i njegove supruge. Tu su se rodili, on 1987. a ona godinu dana kasnije. Na svadbi je bilo dosta Mesijevih kolega, a među njima bio je i Džerard Pike koji se pojavio bez tadašnje partnerke Šakire. Kako se nagađalo, pevačica nije došla na venčanje jer nije u dobrim odnosima sa Antonelom i njenim prijateljicama koje su takođe udate za fudbalere. Šuškalo se da su Šakiru iza njenih leđa nazivali "Le patrona".

U njihovom braku nije bilo većih kriza, a jedina koju mnogi pamte je priča da su im odnosi na klimavim nogama kada je Antonela 2018. propustila Mundijal u Rusiji. Vrlo brzo nakon što su ove priče počele da kruže u medijima, ona je objasnila da nije želela da putuje zbog dece.

Na ovogodišnjem prvenstvu u Kataru bodri Mesija uz ostale članove porodice, roditelji fudbalera zauzimaju centralno mesto u navijačkoj loži.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!