Kda je reč o svetski poznatim glumicama, uglavnom se smatra da ne izlaze iz ordinacije "plastičara", a retke su one koje ništa nisu radile na sebi. Sa druge strane, kada je reč o domaćoj sceni, situacija je drugačija, te su poznate dive srpske kinematografije zapravo slavne zahvaljujući ulogama, a ne po tome da li su u ordinacijama uvećale ili smanjile neki deo tela. Krasi ih nestvarna lepota, a pojedine su baš poput dobrog vina, što su starije to izgledaju bolje.

U nastavku se podsetite prvih uloga velikih imena srpske kinematografije i pogledajte kako su neke od najlepših srpskih glumica izgledale nekad, a kako danas.

Tamara Dragičević

Tamara Dragičević rano je optočela karijeru.
Youtube 

I lepa Tamara slavu je stekla filmom "montevideo, Bog te video", a pre toga se našla u dva kratka filma "Zlatna liga" i "Road 29". Iako se dosta promenila od svojih prvih uloga, lepa glumica je oduvek važila za jednu od najlepših.

Tamara Dragičević promenila se od svoje prve uloge.
Instagram 

Sloboda Mićalović

Sloboda Mićalović je igrala u Zoni zamfirovoj.
Youtube 

Prvu ulogu na televiziji imala je 2002. godine u TV filmu "Klasa" 2002, a onda je na njenoj trećoj godini usledila kultna uloga Vaske u filmu "Zona Zamfirova". Danas Sloboda važi za jednu od glumica koje krasi prirodna lepota.

Sloboda Mićalović je danas jedna od prirodnih lepotica.
Kurir/Marina Lopičić 

Dubravka Mijatović

Dubravka Mijatović kao dete je otpočela karijeru.
Youtube 

Iza nje su vrhunski filmovi, serije i predstave, a još kao dete pokazala je zavidan talenat. Ovu glumicu smo prvi put gledali sa samo 12 godina, kada je igrala Zrnu Rodić u filmu „Poslednja trka“ iz 1979.

Anica Dobra

Anica Dobra je karijeru počela još davne 1985.
Youtube 

Prvi film prelepe glumice je „Pera Panker“ – kratki format iz 1985. Međutim, danas je jako teško naći to ostvarenje. A zatim je naredne godine tumačila ulogu evice u TV adaptaciji Sterijine „Pokondirene tikve“ – i to je prvi put da ju je masovna publika videla na ekranima.

Anica Dobra i dalje je jedna od najlepših glumica.
ATA Images Legendarna Anica Dobra je bila i ostala jedna od glumica sa najlepšim licem.

Katarina Radivojević

katarina radivojevic je karijeru počela kao dete.
Youtube 

Iako će Katarina verovatno zauvek biti prepoznatljiva najviše po ulozi Zone, njena prva uloga bila je u kultnoj seriji "Policajac sa Petlovog brda" 1992. godine. 

Katarinu i danas krasi neverovatna lepota, a sama je priznala i da se trudi da trenira redovno, ali i da posećuje doktora koji "održava" svežinu njenog lica.

Jelisaveta Orašanin

Jelisaveta Orašanin započela je karijeru 2009.
Youtube 

Glumica koja se na ovoj listi možda i najviše promenila. Jelisaveta je prvu ulogu imala u kratkom filmu „Elipsa“ iz 2009. godine, u kojem je tumačila prostitutku. Usledila je serija „Totalo novi talas“ ali i niz drugih TV uloga koje su je proslavile. Danas je jedna od najpopularnijih mladih glumica.

Takođe, ona je poprilično izmenila svoj lik, ali to ne znači da je i ranije nije krasila prirodna lepota.

Jelisaveta Orašanin imala je dosta operacija.
Instagram 

Marija Karan

marija karan proslavila je uloga jesen stiže dunjo moja.
printscreen/youtube 

Lepa Marija Karan proslavila se serijom "Jesen stiže dunjo moja", a potom smo je gledali i u drugim zapaženim serijama i filmovima. Bila je i ostala jedna od najlepših i najprirodnijih glumica na ovim prostorima.

marija karan ništa nije menjala na sebi.
Instagram 

Mirjana Joković

Mirjana Joković karijeru je počela kao dete.
Youtube 

Iza nje su vrhunski filmovi, serije i predstave, a još kao dete pokazala je zavidan talenat.

Ovu glumicu smo prvi put gledali sa samo 12 godina, kada je igrala Zrnu Rodić u filmu „Poslednja trka“ iz 1979.

Jelena Gavrilović

jelena gavrilović izgleda isto kao na početku karijere.
Youtube 

Jelena je bila i ostala jedna od najlepših, ali i najprirodnijih glumica na našim prostorima. Za sve ove godine gotovo da se ništa nije promenila, a iako je na filmu debitovala najpre u "Na lepom plavom Dunavu", a potom i u "Srpskom filmu", čini se da je baš poput dobrog vina - što je starija, to bolje izgleda.

Branka Katić

Branka katić počela je karijeru kao dete.
Youtube 

Branka Katić otpočela je karijeru kao dete kada se pojavila u filmu "Nije lako sa muškarcima" u kojem je igrala ćerku Milene Dravić. Bilo je jasno da je pred njom uspešna karijera, a Branka je i danas zadržala osmeh po kojem je prepoznatljiva.

Branka katić i dalje oduzima dah lepotom.
Shutterstock 

Vesna Trivalić

vesna trivalić debitovala je na filmu sa 21 godinom.
Youtube 

Jedna od najvećih glumica se pre glume bavila slikarstvom, a na filmu je debitovala 1986. godine u filmu Miljenka Derete, “Špadijer, jedan život“ kada je imala samo 21 godinu.

Maja Mandžuka

Lepa Maja Mandžuka stekla je ogromnu slavu filmom "Munje". Tada se redovno nalazila na listama najlepših glumca, a Maja se od dana najveće sčlave nije mnogo promenila.

Dragana Mićalović

Dragana Mićalović debi je imala u tinejdž seriji "Priđi bliže", a osim šminke i šiški, Dragana se nije mogo promenila.

Anđelka Prpić

Anđelka Prpić proslavila se ulogom u "Žene sa Dedinja".
printscreen/youtube 

Anđelka Prpić je dugo bila pozorišna glumica pre nego što ju je uloga u seriji "Žene sa Dedinja" vinula u zvezde, a iako se prilično promenila u odnosu na taj period, oduvek je bila jedna od najlepših glumica na ovim prostorima.

Anđelka Prpić promenila se u odnosu na prvu ulogu.
ATA Images 

Nina Janković

Nina Janković debitovala je na trrćoj godini studija u sada već kultnom filmu "Montevideo, bog te video!" Dragana Bjelogrlića. Za ulogu u ovom filmu dobila je nagradu "MTV Movie Award" za najbolju glumicu. Nina po mišljenju mnogih važi za jednu od najboljih glumica mlađe generacije, a i mnogi je smatraju jednom od najlepših Srpkinja.

Mirka Vasiljević

mirka vasiljević proslavila se ulogom u filmu Mi nismo anđeli.
printscreen/youtube 

Mirka Vasiljević proslavila se ulogom Sofije u drugom delu filma "Mi nismo anđeli" iz 2005. godine, a nakon toga smo je gledali i u hit seriji "Ljubav, navika, panika".

Danas Mirka izgleda malo drugačije nego u detinjstvu i važi za jednu od najlepših glumica.

mirka vasiljević važi za jednu od najlepših glumica.
Stevan Tomasevic/ATAIMAGES 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!