Glumac Kris Hemsvort je nedavno saopštio da zbog rizika od Alchajmerove bolesti pauzira u karijeri, a sinoć je nagrađen počasnom AACTA Trailblazer nagradom na ceremoniji u Sidneju.

"Karijera u kojoj sam uživao do sada je bila toliko vredna i ne uzimam zdravo za gotovo priliku koju mi je na početku pružila australijska filmska industrija. Učiniću sve što mogu da naše sjajne ekipe i kreativce predstavim ostatku sveta i ohrabrim velike produkcije da sarađuju sa njima. Radujem se što ću večeras proslaviti ovo divno priznanje sa svojom porodicom i prijateljima", rekao je glumac koji je na dodelu došao sa suprugom Elsom Pataki i roditeljima.

kris hemsvort i elsa.
Brandon Voight / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Hemsvort je nedavno na snimanju TV serijala o zdravlju "Bez ograničenja" testiranjem saznao da ima dve kopije gena APOE4, po jednu od svakog roditelja što znači da je izložen većem riziku da dobije Alchajmerovu bolest. Lekari su pred kamerama saopštili njegove rezultate otkrivši da Kris ima osam do deset puta veće šanse da razvije smrtonosno oboljenje koja polako ubija funkcije u telu, i u roku od nekoliko godina ugasi život obolele osobe.

Hemsvort ima rizik od oboljenja alchajmerove bolesti.
Media-Mode / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

„Ne znači da sam napustio glumu, ali ovo me je podstaklo da napravim pauzu. Prednost preventivnih koraka je u tome da utiču na ostatak vašeg života", izjavio je za "Vanity fair".

Elsa Pataki i Kris Hemsvort.
Instagram 

Podršku na dodeli nagrada pravila mu je supruga Elsa sa kojom ima zanimljivu prošlost. Naime, Kris i Elsa upoznali su se 2010. preko njegovog agenta Vilijama Varda, a već kroz dva meseca stali su na "ludi kamen". Ovaj potez iznenadio je Elsine fanove znajući da je ona pre Krisa bežala od braka i vezivanja za partnere. Glumac je kasnije rekao da su se zaljubili čim su se sreli, a ono što ga je na prvu oduševilo kod Else jeste njen smisao za humor i životni stavovi. Mišljenje o njihovoj ljubavi dala je i Elsa koja je 2018. za australijsko izdanje "Voga" ispričala da je bilo rizično što se njihova veza odvijala tako brzo. Ipak, zahvaljujući "snažnoj ljubavi i tome što su oboje jaki ličnosti, uspeli su da sačuvaju brak".

Elsa Pataki sa Krisom.
Shutterstock 

Zvezda američkog naučnofantastičnog filma Tor, zasnovanog na Marvelovom stripu o superheroju Kris Hemsvort i španski model Elsa Pataki imaju troje dece, ćerku Indiju i sinove Tristana i Sašu. Kada su se upoznali i venčali, njegova karijera bila je u usponu, a zajedničkim snagama su dostigli svetsku popularnost. Prema pisanju "People"-a 2017. ona je baveći se modelingom godišnje zarađivala 75 miliona dolara.

Elsa Pataki sa suprugom koi ima rizik da dobije alchajmerovu bolest.
Media-Mode / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Inače, Elsa je ćerka publiciste i biohemičarke, studirala je novinarstvo i bavila se glumom. Zbog dece je odustala od karijere i kako je rekla za "Hola" magazin, to je bila životna odluka.

Par koji živi u vili vrednoj više desetine miliona dolara, sarađivao je na filmu 2013. na snimanju "Thor: The Dark World" kada je Elsa bila dvojnica Natali Portman.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!