Glumac Kris Hemsvort, koji je poznat kao jedan od najboljih frajera sveta za kojim žene godinama lude, snimio je novi TV serijal o zdravlju, "Limitless", u kojem istražuje metode produžavanja života i odlaganja starenja ćelija.

Iako je ideja više nego interesantna, čuveni "Tor" nije mogao ni da sanja da će mu upravo jedno testiranje promeniti život. Lekari su pred kamerama saopštili njegove rezultate otkrivši da Kris ima osam do deset puta veće šanse da razvije smrtonosno oboljenje koja polako ubija funkcije u telu, i u roku od nekoliko godina ugasi život obolele osobe.

Kris Hemsvort koji je poznat po "Toru" saznao je da boluje od Alchajmerove bolesti.
Youtube 

Hemsvort, koji ima samo 39 godina, u serijalu je razgovarao sa brojnim lekarima i drugim medicinskim stručnjacima, i urađena je detaljna analiza njegovog DNK materijala. Plan je bio da mu se svi rezultati saopšte pred kamerama, da ne zna unapred šta će čuti, ali kada je lekar video opasnu kombinaciju gena, pozvao je produkciju i rekao:

- Ja neću ovo da mu saopštim pred kamerama.

- Uzeli su mi krv i druge uzorke i plan je bio da mi pred kamerama saopšte šta su sve našli. I lekar Piter Atija je pozvao Darena Aronofskog i kazao da ne može takvu stvar da mi saopšti dok snimamo. Moramo da razgovaramo dok su kamere ugašene i tek onda da odlučimo da li želimo da se rezultati uopšte nađu u epizodi. Bio sam šokiran kada me je pozvao - rekao je Hemsvort za "Vanity Fair".

Glumac nije znao kako da reaguje na vest da ima duplirani gen APOE4, koji značajno povećava rizik od Alchajmerove bolesti. Gen su mu preneli i majka, i otac, i šanse za Alchajmera su mu povećane za osam do deset puta.

- Kada su mi saopštili, imao sam mnogo pitanja. Odmah sam počeo da razmišljam o smrti. Uglavnom ne pričamo o tome, mislimo da ćemo ćutanjem moći da izbegnemo smrt, ali kada nam neko saopšti da je otkriveno kako će nam se život najverovatnije završiti, realnost nas pogodi - rekao je glumac.

kris hemsvort otkrio je pre kamerama da je bolestan.
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

On je dodao i da mu je produkcija ponudila da u montaži izbaci taj deo, i da publika ne vidi trenutak kada je shvatio da će najverovatnije dobiti Alchajmerovu bolest u nekom trenutku u životu. Ipak, odlučio je da ta scena ostane u serijalu kako bi pokušao da motiviše gledaoce da urade slično testiranje i saznaju više o svom zdravlju.

- Moja briga je bila da jednostavno nisam želeo da manipulišem time i preterano dramatizujem, i da ga pretvorim u neku vrstu hvatanja empatije, ili šta već, radi zabave, rekao je Kris za VF, a kasnije i u emisiji "Good Morning America".

- Nije kao da sam dobio ostavku. Kada imate predispoziciju za... bilo šta – sve ima veze sa upravljanjem spavanjem, upravljanjem stresom, ishranom, fitnesom za kretanje. Sve su to isti alati koje treba primeniti na dosledan način. Prihvatljivije je govoriti o zdravlju i dobrobiti nego što je bilo kada sam odrastao, rekao je Kris.

kris hemsvort smatra da je vežbom i zdravim životom moguće odlaganje bolesti.
Media-Mode / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

- Postoji mnogo više nauke i svesti o tome i postoji veći entuzijazam za to, završio je glumac, ali ova vest je ipak rastužila sve njegove obožavatelje koji ne prestaju da kače poruke podrške na mreže, i nepojmljivo im je da jedan od najboljih umetnika Holivuda jednog dana neće biti isti.

kris hemsvort kaže da uprkos dijagnozi nastavlja da živi svoj život punim plućima.
Instagram 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!