Mnogi nemaju pojma da jedan od najpoznatijih glumaca Holivuda, Ešton Kučer, ima brata blizanca za kojeg je veoma vezan. Majkl je od njega mlađi samo 5 minuta, ali je rođen sa problemima na srcu, odnosno kardiomiopatijama, te se njegovo zdravstveno stanje pogoršavalo još dok je bio dete.

Njegovi zdravstveni problemi učinili su da život u porodici Kučer bude veoma stresan, zato se Ešton trudio da bude angažovan na različitim poljima kako bi što više vremena proveo van kuće.

Jednom prilikom slavni glumac je otkrio da je sa samo 13 godina želeo da izvrši samoubistvo kako bi njegovo srce bilo presađeno Majklu, koji je tada tražio donora. Naime, kada su Ešton i Majkl bili tinejdžeri, doktori su saopštili da je situacija veoma loša, te da je hitno potrebno pronaći donora za transplataciju srca inače Kučerov brat neće preživeti. Upravo je to bio trenutak kada je glumac počeo da razmišlja o samoubistvu. Rekao je svom ocu kako je hteo da skoči sa krova bolnice.

Ešton Kučer hteo je da se ubije zbog brata.
RB/Bauergriffin.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

- Razmišljam u sebi: ako je iko odgovarajući donator, onda sam to ja. Onda počinješ da vrtiš te misli u svojoj glavi: ovaj balkon izgleda dovoljno visoko. Mislim da je trenutak kad sam stajao na balkonu i govorio: 'Ja sam odgovarajući donator', verovatno bio tačan trenutak kada se dogodila promena, gde sam pomislio: 'Kako mogu da budem ovaj srećnik, a moj brat se rodio sa cerebralnom paralizom i treba mu transplantacija srca?' - prisetio se glumac. Na svu sreću Majkl je vrlo brzo dobio srce i tranplantacija je završena, a Majkl danas radi kao motivacioni govornik.

Ešton je kao dečak govorio kako želi da pronađe lek za cerebralnu paralizu od koje boluje mnogo dece u svetu. Ipak, izabrao je drugi životni poziv, te je danas od najvećih imena u Holivudu.

Ešton Kučer želeo je da postane doktor, ali je ipak postao glumac.
Shutterstock 

Ipak, sudbina se i sa njim poigrala na jeziv način. Naime, u poslednje vreme glumac je na paparaco fotografijama izgledao umorno i ispijeno, a znatno je i smršao. Iako se isprva pomislilo da je u pitanju priprema za ulogu, i nakon završenog snimanja Ešton ništa bolje nije izgledao, zbog čega su mnogi bili zabrinuti.

Ešton Kučer izgledao je bolesno i ispijeno u poslednje vreme.
TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia 

Malo potom se saznalo da se Ešton borio sa retkim oblikom vaskulitisa, autoimunog poremećaja koji ga je u nekoliko situacija ostavio bez sposobnosti da vidi, čuje ili hoda. Vaskulitis je inače zapaljenje krvnih sudova.

- Pre dve godine imao sam taj čudan, super redak oblik vaskulitisa, koji mi je onesposobio vid, oštetio sluh i poremetio ravnotežu – otkrio je tada. Ovaj poremećaj mi je promenio život i trebalo mi je godinu dana da povratim vid, sluh i ravnotežu - rekao je glumac jednom prilikom. Srećom, glumac je sada dobro, iako je stalno na oprezu zbog bolesti zbog koje je morao da promeni život, uspori i više odmara.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!