Njeno uključenje u Jutarnji program televizije Prva izazvalo je buru u javnosti. Tokom gostovanja, Marija Karan govorila je o novim poslovnim poduhvatima, a kada ju je voditelj Filip Čukanović pitao da li planira neki projekat u Srbiji, glumica je odgovorila:

"Znate kako, kada sam otišla pre deset godina za London, ljudi kod nas nisu ni koristili mejl, a evo sada imamo mogućnost da se čujemo preko video poziva. Mi uvek kaskamo da budemo umreženi i upućeni, ali tu sam. Ja sam tu. Nikada mi nije problem da dođem. Poslednji put sam radila seriju „Pet“. Govori se o nekim novim projektima, za sada imam svoju priču koju radim. Sada, kada sam u Londonu, malo sam bliže, te ta hiperprodukcija može da računa na mene", rekla je Marija a ovu izjavu su osudili mnogi korisnici društvenih mreža.

Kako se razvijao život Marije Karan, zvezde filma „Kad porastem biću kengur“?

Svoje najupečatljivije uloge ostvarila je u seriji „Ljubav, navika, panika“ i u filmu „Jesen stiže, dunjo moja“. Školovala se u Londonu, gde je počela da živi 2006. godine, da bi se tri godine kasnije preselila u Los Anđeles kako bi izgradila karijeru.

U ljubavnu romansu sa Džoelom Lubinom, jednim od najuspešnijih holivudskih agenata, stupila je 2012. godine. Dve godine kasnije, Marija i Džoel izgovorili su sudbonosno „da“, a crkveno venčanje bilo je u Beogradu.

Marija Karan se porodila u Los Anđelesu 2016. godine a popularni par je sinu dao ime Marko Leo. Nekoliko puta je istakla da ne planira da se vrati u Srbiju jer smatra da nema perspektivu i lepu budućnost, dok se u Americi, zajedno sa svojim suprugom, zalaže za rad umetnika iz Los Anđelesa.