Spomenik Sloboda na Fruškoj gori

Ovaj monumentalni spomenik Drugog svetskog rata nalazi se na Iriškom vencu nije toliko poznat široj javnosti, ali je svakako vredan pažnje. Pogotovo u jesenjem pejzažu fruškogorskih šuma koje ga okružuju, u kojima možete šetati tokom vašeg vikend bega u prirodu. U blizini je i Vrdnička kula, Vinska kuća Kovačević, izletišta, kao i brojni smeštajni kapaciteti.

Taorska vrela 

Taorska vrela predstavljaju jedan od najlepših slapova i izvora u Srbiji. Iako najviše vode u ovim vrelima ima u rano proleće, isplati se i njihova poseta u jesen. U ovom prostoru nalazi se i nekoliko vodenica od nekadašnjih 12. Taorska vrela su smeštena u Zapadnoj Srbiji, u neposrednoj okolini Kosjerića. Lokalna hrana je nešto što morate okusiti kada se budete našli u ovom kraju.

Krčedinska ada 

Ovo rečno ostrvo nalazi se preko puta inđijskog sela Krčedin, na levoj obali Dunava. Idealno je mesto za ljubitelje prirode i ekologije - bajkoviti predeo starih vrba i topola uvek upotpuni i krdo divljih konja. Ova oaza flore i faunu, stanište je i podolskih goveda, magaraca, brojnih vrsta ptica...

Homoljske planine 

Nalaze se u istočnoj Srbiji, 150 km od Beograda, a na njima je smešteno čuveno Krupajsko vrelo. Predivne hrastove i bukove šume, manastir Gornjak, reka Mlava, banja Ždrelo i vrh Ježevica samo su neke od lokacija ovih planina koje možete posetiti. Tu su i brojni vodotoci, vodopadi, stenoviti planinski vrhovi, pašnjaci i vidikovci.

Dvorci Vojvodine 

Dvorci, kašteli, letnjikovci, tragovi starog sjaja - sve ove bajkovite, a nekad i tragične priče možete videti u Vojvodini. Dvorac Fantast porodice Dunđerski je poput filmske priče, kako arhitetonski tako po svojoj istoriji. Nalazi se u okolini Bečeja. Dvorac porodice Špicer kod Beočina je u devastiranom stanju, ali opet je vredan posete, upravo zbog svog kulturno-istorijskog značaja. Još jedan dvorac porodice Dunđerski nalazi se u Kulpinu u južnoj Bačkoj. Sada se u njemu nalazi Poljoprivredni muzej.