Kada spomenemo dizajnere za prestižne brendove, prva asocijacija su luksuz, novac, prestiž, bogatstvo... Primera radi, Kavali u svom posedu ima od jahti, vila, pa sve do čitavog ostrva koje je prepisao svojoj verenici. Donatela Versaće - ista priča. Njeno bogatstvo procenjuje se na vrtoglavih 400 miliona dolara, a od pogleda na kuću u kojoj živi zastaje dah.

Međutim, među njima postoje i oni koji su svoj život zamislili u potpuno drugačijim nekretninama, kakve se ni u najluđim snovima ne mogu videti. Frančeska Amfiteatrof, čuvena dizajnerka i umetnički direktor satova i ostalog nakita kultnog brenda "Luj Viton" pomerila je granice mogućeg kada je u pitanju stambeni prostor i oduševila sve one koji naginju ka neobičnim prostorima. 

Za svoj "kutak mira" izabrala je jugozapadni deo ostrva Ventotene u Tirenskom moru, oblast koja je stara više od 11.000 godina gde je, uslovno rečeno sagradila dom koji je više nalik modernoj pećini.

Frančeska sebe i naziva modernom "pećinskom ženom", a sada je na Instagramu podelila detalje prostora u kojem uživa. Kuća ima prirodan otvor od stakla kroz koji prolazi sunčeva svetlost, a svaki kutak je zanimljiv na svoj način. Posebno se izdvaja neobičan kamin, a pored otvorene kuhinje u centru, tu su i kupatilo, tri male spavaće sove i prostrano dvorište. 

"Prostor nisam previše dekorisala, jer mu ništa ne treba", rekla je za "Finansical Times". Inače, Frančeska nije tek tako izabrala ovaj kraj. Njena majka je Italijanka, a svako leto provodila je u detinjstvu baš ovde na Ventoteneu. Da bi svoju originalnu ideju sporvela u delo, angažovala je arhitekte iz svoje zemlje.

Tokom prvih godinu dana odnosno dve godine radilo se na instaliranju više čeličnih H-greda, čeličnih šipki i strukturalnih mreža. 

"Izbušili smo stenu kao sir i napravili strukturu za podršku. Ugrađen je i najsavremeniji sistem za grejanje i hlađenje. Prirodna rupa postala je svetlarnik, sa elektronskim prozorskim panelima i roletnama za zamračenje", objasnila je. Zanimljivo je i da dizajnerka nije bila prisutna dok se kuća gradila, već je radove pratila preko WhatsApp-a. Bilo je određenih problema da se građevinski materijal doprema do udaljenog ostrva, ali je zamisao ipak realizovana, a rezultat je očaravajuć.

No, šta vi kažete, da li biste živeli u nekom ovakvom domu? Pišite nam vaše mišljenje u komentarima.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!