Bivši suprug Petre Eklston, Džejms Stant prisustvovao je današnjem ročištu na sudu u Londonu zbog optužbi za pranje novaca. 

Stant je jedan od osam optuženih kojima se sudi zbog navodne mreže prevare kojom su milioni funti deponovani na bankovni račun dilera zlata Faulera Oldfilda, između januara 2014. i septembra 2016, piše Daily mail. Suđenje već dugo traje, te nije čudo što su svi ispratili njegovo jučerašnje pojavljivanje na sudu.

Džejms Stant šokirao sve izjavama na sudu.
Bruce Adams / dmg media / Profimedia 

Stant je priznao da je uzimao kokain "dve godine svakog dana" nakon smrti svog brata. Rekao je poroti da je bio zavisnik od morfijuma, kokaina i kockanja i da je "njegova ličnost podložna zavisnosti".

Četrdesetogodišnjak je govorio kroz suze dok je opisivao Lija Stanta, svog pokojnog brata koji je preminuo u 37. godini, ističući da je on bio „najbolja osoba koju je ikada poznavao".

Pričajući o svom braku sa Petrom Eklston, ćerka milijardera Bernija Eklstona, glavnog čoveka Formule 1 i bivše manekenke Slavice Radić, napomenuo je da je voleo svoju bivšu suprugu, a ne "njen bankovni račun", pa je poricao da je živeo od bogatstva poznate naslednice.

"Živi se samo jednom, a ja volim da uživam. Volim da živim“, poručio je i dodao:

"Kada ogoliš život na ovakav način, moraš da preispitaš šta je dobro, loše i ružno, a ja se ponekad poigravam svojim imidžom u javnosti, ali postoji i nesigurnost. Ljudi za mene kažu: „Mora da ima najmanji penis na svetu“ i u tome mora da ima istine, metaforički rečeno – ali mislim da ne treba da vadimo mikroskop".

Dotakao se i porodičnog povereničkog fonda koji je osnovala porodica Eklston pa napomenuo da je njegov bivši tast na taj način imao kontrolu nad njegovim brakom sa Petrom.

Berni Eklston je milijarder.
Shutterstock 

Stant koji je negirao optužbe za pranje i falsifikovanje novca, izjavio je da je bio „funkcionalni zavisnik“ i da su mu droge pomogle u različitim trenucima, uključujući njegov razvod i smrt brata Lija 2016. godine.

Naglasio je da je poslednje dve godine „čist“ i da redovno odlazi na testiranje, a razlog odvikavanju od poroka su uticala njegova dece.

Džejms Stant je zvanično bio u braku sa Petrom Eklston od 2011. do 2016. godine u kom su dobili troje dece. Rastali su se 2017, a njihov razvod pratile su užasne uvrede Stanta, koji nimalo nije štedeo Petru, ali ni njenu porodicu. U jednom intervjuu on je Petrinog oca, nazvao "patuljkom", a njenu majku Slavicu okarakterisao je kao "lejdi Magbet".

Džejms Stant je Petrinog oca, nazvao "patuljkom".
Paolo Della Bella / LaPresse / Profimedia 

Svoju bivšu ženu nazvao "užasnim ljudskim bićem", i dodao je kako mu je ona za sva vremena uništila reputaciju.

"Upropastio sam sebi imidž u javnosti oženivši ćerku zvezde sa C-liste", rekao je Džejms Stant, koga su inače masovno "prozivali" da je nemilosrdno trošio ženin novac.

Džejms Stant i Petra Eklston su bili u turbulentom braku.
AKM Images / Backgrid USA / Profimedia 

Dok je blatio njenu porodicu, Petra je tvrdila da je u braku bila fizički i psihički maltretirana, a osvrnula se i na brojne prevare, kao i na Džejmsove probleme sa drogom i alkoholom.

Petra Eklston je od jula ove godine u braku sa Semom Palmerom, koje je namerno bilo daleko skromnije od onog prvog. Petra sa biznismenom Semom ima jedno dete. Stant je u vezi sa Helenom Robinson sa kojom se juče i pojavio na suđenju.

Džejms Stant i Helena Robinson na suđenju.
Danny Lawson / PA Images / Profimedia 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!