Megan Markljoš jednom je uspela da svojim potezom podigne ogromnu prašinu u medijima. Ona je nedavno gostovala na jednom događaju koji je posvećen podršci žena, a tom prilikom pojavila se u izdanju koje je drugim članicama kraljevske porodice strogo zabranjeno. 

Naime, kako je poznato da je jedna od onih koja bez zadrške izražava stav po pitanju aktuelne situacije u svetu, ne čudi što su prava žena u Iranu jedna od tema o kojoj je govorila čak i u svom podkastu "Archetypes": Sve je podstaknuto nedavnim ubistvom devojke kojoj se video pramen kose ispod hidžaba.

Megan Markl javno je podržala žene Irana.
Shutterstock 

Megan se na pometum događaju pojavila u majici na kojoj je pisalo: "Žene. Život. Sloboda" na persijskom, čime je jasno iskazala svoj stav.

Vojvotkinja je komentarisala neverovatnu hrabrost žena u Iranu, a na tome joj je zahvalila i Iranka Mandana Dajani, predsednica njenog udruženja Archewell.

"Zahvalna sam na tome što radim s neverovatnim ženama poput Megan i moje iranske koleginice i prijateljice Ešli Momtaheni dok nastavljamo isticati hrabrost žena i devojaka na prvoj crti jednog od najvažnijih feminističkih pokreta u našim životima. Na današnjem događanju Megan je pričala o revoluciji koju predvode žene i devojke u Iranu, junaštvu koje iskazuju svaki dan te njihovom vođstvu i zagovaranju osnovnih ljudskih prava. Kao Iranka koja je pobegla iz vlastite zemlje u potrazi za tim slobodama, ne mogu biti zahvalnija zbog toga što iznova podiže glas za žene širom sveta", napisala je Mandana na Instagramu.

Megan Markl poznata je kao neko ko se otvoreno zalaže za prava žena.
DPPA / ddp USA / Profimedia 

Megan je upravo odabirom odeće podržala iranski pokret, a majica nije kupljena u nekom poznatom butiku, nego ju je vojvotkinja naručila na Etsyju, a brend K & R World Design dizajnirao ju je u znak podrške protestima u Iranu.

Da je ostala deo kraljevske porodice, vojvotkinja nikada ne bi mogla na ovaj način da iskaže svoj stav jer je to strogo zabranjeno. 

Naime, prema tradiciji istaknuti članovi britanske kraljevske porodcie dužni su da izbegavaju sve situacije koje bi se mogle protumačiti kao iznošenje stava o određenoj temi koja izaziva kontroverze. To uključuje i komentarisanje zbivanja s političkom konotacijom.

Za razliku od Megan, koja sada ima slobodu javnog iznošenja sopstvenog mišljenja, Kejt Midlton nema tu mogućnost. S obzirom na trenutnu titulu princeze i činjenicu da će jednog dana nositi titulu kraljice supruge, nikad ni neće moći da nosi ovakve komade s porukom.

Kejt Midlton ne može da nosi komade sa izraženim stavovima, kao ni drugi članovi kraljevske porodice.
John Rainford / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!