Teniser Rafael Nadal i njegova supruga Marija Frančeska Perelo, poznata kao Ćiska, postali su roditelji jednog dečaka. Svom prvom detetu su poželeli dobrodošlicu juče u ranim popodnevnim satima.

Ćiska se retko viđa u javnosti ili na Nadalovim utakmicama – oboje žele da maksimalno sačuvaju svoju privatnost i kažu da je to tajna njihovog skladnog braka.

Malo toga se zapravo zna o Nadalovoj najvećoj ljubavi.

Skromna Špankinja je dve godine mlađa od Nadala, a diplomirala je na studijama menadžmenta i osiguranja. Svojevremno je radila u jednom osiguravajućem društvu, a danas je poslovni partner svom vereniku - radi kao direktorka projekta humanitarne organizacije Rafael Nadal koju je teniser pokrenuo 2008.

Inače, zanimljivo je da se slavni par poznaje od ranog detinjstva, u vezu su uplovili 2005. godine, a venčali su se tek 2019. godine, nakon deceniju ipo veze. Za sve ove godine, mnogi su se čudili zašto nemaju dece, što je bila večita tema španskih medija.

"Iskreno, uvek sam mislio da ćemo imati decu kada završim karijeru. Mislio sam da će mi karijera potrajati do 30. godine, ali se ispostavilo da je mnogo duže od toga", rekao je Nadal u jednoj emisiji, zbog čega su mnogi bili uvereni da su prosto čekali trenutak kada će Nadal "okačiti reket o klin", iako su i dalje mnogi smatrali da je problem neplodnost zbog svih suplemenata koje teniser koristi.

Nakon 17 godina veze, objavili su veridbu u januaru 2019, pre nego što su se venčali oktobra te godine. Par se venčao pred oko 350 gostiju u zamku La Fortaleza na Majorci, ostrvu koje je rodno mesto Nadalove supruge.

Među svatovima su bili glumci Tom Hidlston, Olivija Kolman i Hju Lori.

Kada je reč o Ćiski, lepa crnka je tokom svih ovih godina bila veoma diskretna i nenametljiva u javnom prostoru. Uprkos tome što je svom suprugu najveća podrška, u jednom od retkih intervjua otkrila je zašto nije prisutna na tribinama dok Nadal igra neke od odlučujućih mečeva.

Marija Frančeska Perelo.
Shutterstock 

Ona je dodala da je zabrinuta da bi poremetila fokus svog muža ukoliko bi se pojavljivala na svakom meču.

„Potreban mu je prostor kada se takmiči, a sama ideja da se motam okolo i čekam na njegove potrebe ceo dan me umara. To bi me ugušilo. A onda bi morao da se brine za mene… Ne. Ako bih ga pratila svuda, mislim da postoji rizik da bismo prestali da se slažemo“, rekla je za Telegraph 2011. godine.

Međutim, pratila ga je na Australian open 2020. i gledala je sve Nadalove pobede u četiri seta nad Nikom Kirjosom.

Marija Frančeska Perelo je Nadaova žena.
Shutterstock 

Takođe je ranije govorila o izbegavanju slave i statusa poznate ličnosti.

„To nije svet čiji bih deo ja želela da budem, niti mislim da bi Rafa izabrao da bude sa ženom koja je to tražila u životu“, rekla je Ćiska.

U jednom od retkih intervjua Marija je istakla i zašto se toliko trude da svoj odnos drže zadrže samo za sebe:

"Čak i kada me moja porodica pita za njega, ne govorim puno. Činjenica je da se jednostavno ne osećam prijatno kada pričam o svom ličnom životu. I Rafaelu to odgovara. Ne bismo voleli da ikada bude drugačije."

Marija Frančeska Perelo i Nadal Rafael.
TMNY / Splash / Profimedia 

Baš poput supruge, ni Rafa nije pričljiv kada je reč o njihovom odnosu. Samo se u nekoliko navrata osvrnuo na njihov odnos, i to odgovarajući na pitanje da li planira da jednog dana bude otac.

"Voleo bih da imam decu: dečake, devojčice... Volim decu i ja sam porodičan čovek. Mislim da birag o deci treba da bude iznad svega. Zato nisam siguran da je idealan trenutak da ih imam, dok sam stalno na putovanjima. Moj sportski život to treba da odredi", akcentovao je 2017. godine.

Želja im se konačno ostvarila, čestitamo!