Od tragedije koja je krajevsku porodicu ponovo okupila na jednom mestu, ne prestaje da se priča o navodnom pomirenju Megan i Harija sa Bakingemskom palatom.

Sahrana kraljice Elizabete II bila je prekretnica za ovakve navode, usled njihovog perfektnog slaganja tokom svih 10 dana od smrti monarha. Uprkos tome što je na trenutak izgledalo da će porodica ponovo biti složna, ubrzo su na videlo isplivali novi problemi i nesuglasice.

Princ Hari dao predlog Kamili.
© No10 Crown Copyright / eyevin / Eyevine / Profimedia 

Nedavno se otkrilo da je svojevremeno Hari predložio dovođenje posrednika kako bi izgladio svoje odnose sa porodicom, a Kamila je zbog te ideje navodno ispljunula čaj koji je pila u tom trenutku.

Ova informacija biće objavljena u novoj knjizi o kraljevskoj porodici "The Firm, The New Royals" autorke i novinarke Kejti Nikol. Ona se u knjizi osvrnila na sve dublju podelu između Saseksovih i drugih članova porodice, a koja je usledila posle odluke Harija i Megan da se povuku sa zvaničnih dužnosti i započnu novi život u Americi.

U knjizi se citira neimenovani porodični prijatelj koji je autorki rekao da se vojvoda od Saseksa sastao sa ocem, kraljem Čarlsom III, na proleće ove godine uz želju da srede postojoće razmirice, ali se to pretvorilo u neprijatan susret koji je ostavio odnose zategnutim i nesređenim.

Megan Markl i princ Hari su se povukli sa zvaničnih dužnosti.
Pool / Zuma Press / Profimedia 

Nikol je navela i da je postojao tračak nade za kompromisom kada su Megan i Hari posetili London, pre nego što su se zaputili u Hag na događaj Invictus Games. Ona je obelodanila i da su princ Vilijam i njegova supruga Kejt navodno osetili olakšanje kada su se Saseksovi preselili u SAD, jer su verovali da je drami došao kraj. Takođe se navodi da je Vilijam održao samit sa pomoćnicima, kako bi razgovarao o budućnosti kraljevske porodice nakon njihovog preseljenja u SAD.

Princ Hari i Megan danas žive u Americi.
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Jedan deo knjige objavljen je u magazinu "Vanity Fair", a Nikol u istom navodi da je Čarls insistirao na sastanku sa Harijem uz čaj pre nego što je imao primanje od kraljice.

"Sastanak sa Čarlsom i Kamilom bio je vrlo neprijatan za razliku od srdačnog susreta sa kraljicom", napisala je Nikol, dodavši da su Saseksovi zakasnili na sastanak zbog čega je Čarls mogao da ostane samo 15 minuta sa njima pre nego što je morao da nastavi sa zvaničnim obavezama.

Kamila rekla Hariju da je njegov predlog smešan.
Rob Welham / Camerapress / Profimedia 

"Hari je zapravo predložio da koriste posrednika kako bi pokušali da reše stvari, što je Čarlsa pomalo zbunilo, a Kamilu je nateralo da ispljune čaj koji je pila", rekao je izvor blizak porodici i dodao da je kraljica supruga otvoreno rekla da je njegov predlog smešan.

U knjizi takođe piše da je kraljica Elizabeta II bila "povređena i iscrpljena"zbog odluke Harija i Megan da se povuku sa dužnosti i presele u SAD.

"Kraljica je bila veoma povređena i rekla mi je: "Ne znam, nije me briga i ne želim više da razmišljam o tome", rekao je izvor autorki knjige.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!