Prinčevi Vilijam i Hari zajedno će sa ocem kraljem Čarlsom III hodati uz kovčeg sa telom kraljice Elizabete, dok će Megan Markl za to vreme biti sa groficom od Veseksa.

Njih dve su pre nekoliko dana istim automobilom pratile prenošenje kovčega iz Bakingemske palate do Vestminster hola, a Daily Mail prenosi da supruga najmlađeg kraljičinog sina princa Edvarda oseća "empatiju prema Megan i Hariju kakvu ostali članovi kraljevske porodice nemaju".

princ hari i megan markl na ispraćaju kraljici elizabeti drugoj
Pool / Zuma Press / Profimedia 

Raspored na sahrani određen je i prema redu nasledstva odnosno prema pozicijama članova porodice, ali ono što je posebno zanimljivo jeste detalj koji spaja Megan Markl i groficu od Veseksa. Sofi je kao i vojvotkinja od Saseksa imala uspešan profesionalni život pre udaje, i veoma dobro zna kako izgleda biti omalovažavan i napadan od strane medija.

"Ona razume kroz što prolaze Hari i Megan", izjavio je izvor blizak kraljevskoj porodici, a stručnjaci za odnose na dvoru groficu zovu "mirotvorka".

Inače, Sofi je važila za omiljenu snaju kraljice Elizabete, a nakon smrti svoje majke, gledala ju kao drugu majku. 

profimedia-0723084272.jpg
PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia 

Podsetimo, princ Hari i Megan Markl nisu pozvani na državni prijem u Bakingemskoj palati u nedelju, piše Daily Mail. Ova odluka je doneta nakon što su zvaničnici insistirali na tome da je događaj samo za članove kraljevske porodice. Kralj Čarls i kraljica supruga Kamila biće domaćini događaja u nedelju, a pre ove odluke verovalo se da su Hari i Megan dobili pozivnicu za događaj ranije ove nedelje. 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

PRINC FILIP I PRINCEZA DANICA EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV: Kraljica Elizabeta bila stidljiva! Otkrili da li će pristustvovati sahrani Kurir televizija