Glumica Olivija Vajld je česta tema medija zbog veze koju je ostvarila sa deset godina mlađim pevačem Harijem Stajlsom, koji je bio razlog zbog koga je Olivija raskinula osmogodišnju vezu sa Džejsonom Sudeikisom. Koliko se priča o njenom ljubavnom životu, u drugi plan pada život glumice pre ovog skandala koji je protresao javnost.

Rođena kao Olivija Džejn Kokburn u Njujorku 10. mrata 1984., glumica Olivija Vajld odrasla je u Džordžtaunu, kvartu u Vašingtonu, dok je slobodna leta provodila u irskom Ardmoreu. Pohađala je privatnu školu u Vašingtonu, kao i internat u Masačusetsu, a svoje umetničko prezime je uzela inspirisana legendarnim irskim piscem Oskarom Vajldom.

Prezime Vajld počela je da koristi još dok je pohađala srednju školu i to u čast svih pisaca u svojoj porodici, kojih je zaista bilo mnogo. Iako je upisala prestižni njujorški koledž Bard, od svega je odustala zbog ljubavi prema glumi.

Majka i otac se bave istom profesijom - novinarstvom, a takođe je njena majka i uspešna producentkinja.

Svoj televizijski debi imala je 2003. kada je dobila priliku da glumi u šest epizoda Foksove serije ‘Skin’, a potom je te iste godine imala i proboj na veliko platno s filmom ‘Devojka iz komšiluka’.

Ali, vrata u svetu filma su joj se otvorila pri ulasku u odabranu ekipu hit TV serije ‘Dr. House’. Čak 81 epizoda snimila je u ulozi Remi Hedli, što ju je dovelo do mnogih prilika. U 2010. i 2011. glumila je u jednim od najvećih bioskopskih hitova, ‘Tron: Nasledstvo’ i ‘Vreme je novac’.

Nekako je u to vreme odlučila da istraži i svoje producentske sposobnosti, da bi se 2019. okušala u onome od čega glumci često beže - režiji. Tada je režirala svoj prvi film ‘Maturantkinje’, za koji je osvojila nagradu Independent Spirit za najbolji prvi igrani film, a potom je pandemija korona virusa odložila sve njene planove.

Olivija Vajld prevarila verenika.
Shutterstock 

Naime, s početkom pandemije Olivija Vajld je počela da snima svoj novi film, koji je režirala, ali i u kojem glumi. Reč je naravno o dugo najavljivanom ‘Don’t Worry Darling’, koji je tek sada, na Filmskom festivalu u Veneciji doživeo svoju svetsku premijeru i dobio ovacije u trajanju od sedam minuta.

Ne bez razloga, upravo su skandali ti koji su ovaj film doveli do ovolike popularnosti. Naime, upravo je snimanje ovog filma bila prekretnica u veridbi Vajldove i Džejsona Sudeikisa sa kojim ima dvoje dece.

Strasti su se na snimanju filma rasplamsale između Olivije i deset godina mlađeg Harija Stajlsa. Naime, bivši član grupe One Direction je u septembru prošle godine preuzeo ulogu Šije Labufa u ovom psihološkom trileru i to nakon što je ekscentrični glumac optužen za seksualno zlostavljanje.

Kada se pročulo da je lepa glumica u vezi sa Harijem Stajlsom mnogi su bili uvereni da je u pitanju trač. Vezu su na početku vešto krili, a onda su procurele fotografije na kojima se par, držeći se za ruke, zabavlja na venčanju menadžera Džefrija Azofa u Montesitu.

olivija vajld
Shutterstock 

Ipak, nakon što se javnost malo navikla na novonastalu situaciju, brzo je shvatila da se Olivijino ime često nalazilo pored imena najvećih šmekera Holivuda. Pa se tako lepa glumica povezivala s Rajanom Goslingom i Džastinom Timberlejkom, a pre njih bila je u osmogodišnjem braku s rediteljem, fotografom i skromnim italijanskim princem Taom Ruspolijem.

Upoznali su se preko porodičnog prijatelja, iako ona na početku nije želela da pristane na to.

'Hteli su da me upoznaju s italijanom koji je snimao filmove i živeo u školskom autobusu. Rekla sam da me ne zanima tip koji živi u autobusu!' Ipak, na kraju je pristala i samo šest meseci kasnije pobegla je s njim u školskom autobusu od kojeg je na početku zazirala. Udala se sa samo 19 godina, iako njeni roditelji nisu odobravali njenu odluku.

Inače, Tao Ruspoli rođen je u Bangkoku, a odrastao u Rimu i Los Anđelesu, kao drugi sin glumca i aristokrate Alesandra Ruspolija, devetog princa od Servetarija i austrijsko-američke glumice Debre Berger. Par se rastao 2011. godine, a o svom bivšem suprugu je nakon razvoda rekla:

’S njim sam odrasla, ali jednostavno smo otišli svako na svoju stranu. Osećala sam da se moram dokazati. Ja nisam osoba koja odustaje. Držala sam se što sam duže mogla, sve dok nije bilo postalo bolno ostati. Zapravo sam mu zahvalna za bol i slomljeno srce jer to mi je dalo hrabrosti da odem i dovelo me do velike ljubavi mog života.’

Ironično, ali upravo je frazom ‘ljubavi svog života’ mislila zapravo na Džejsoma Sudeikisa kojeg je upoznala na snimanju Saturday Night Live, a s kojim se počela da se pojavljuje u javnosti u decembru 2011. Kako je rekla jednom u intervjuu, njegov talenat za ples bio je presudan:

‘Upoznala sam Džejsona i mislila sam da je jako šarmantan. On je sjajan plesač, a ja zaista padam na sjajne plesače. Ali, nisam mu dala svoj broj.’

Razlog tome bio je taj što je u to vreme želela da nauči kako je to to biti sam, nakon osam godina provedenih u braku i slomljenog srca.

Tokom sledećih šest meseci često su se sretali, a onda je jedne večeri njena najbolja prijateljica prišla Sudeikisu, dala mu njen broj i rekla da ga ‘dobro iskoristi’. Tek nakon mesec dana od toga on je napravi taj prvi korak i poslao joj poruku. I dok je ona bila iznenađena njegovom suzdržanošću i ‘igrom’, istina je zapravo bila drugačija - on je stalno dobijao informacije kako se ona viđa s drugima, zbog čega nije ništa preduzimao.

Kada su napokon otišli na prvi dejt, Olivija Vajld bila je uverena da ona nije ‘njegov tip’, ali na kraju su bukvalno ostali do zatvaranja u jednom restoranu u Njujorku, samo pričajući. Na kraju večeri komičar nije pokušao da je poljubi, što se njoj jako svidelo.

‘Imao je strpljenja, iskrenosti i dobrote. Bez drskosti. Bila sam ludo zaljubljena. Bila sam van sebe.’

Olivija Vajld prevarila Džejsona Sudeikisa.
Shutterstock 

Već u januaru 2013. bili su vereni, a godinu kasnije dobili su sina Otisa, potom 2016. i ćerkicu Dejzi.

Iako se sve činilo idilično, a obožavatelji su se nadali kako će, skladno najavama, napokon ozakoniti vezu, ali i dobiti još jedno dete, krajem 2020. sve je iznenadila vest o njihovom raskidu.

Izgledalo je kao da su se rastali u dobrim odnosima, a čak su ih i fotografi viđali zajedno, ali, nije sve uvek onako kako se čini.

Olivija Vajld i Hari Stajls se drže za ruke.
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Tako su joj zvanične osobe u aprilu 2022. dok je bila na pozornici CinemaCona u Las Vegasu, uručili sudska rešenja koji se tiču starateljstva nad osmogodišnjim Otisom i petogodišnjom Dejzi što je, malo je reći, šokiralo Oliviju. Njen bivši partner kasnije je tvrdio kako nije imao nikakva saznanja kada će se i gde dokumenti uručiti. Ona s druge strane nije verovala u to. Šta više, tvrdi kako je to bila njegova namera kako bi je osramotio pred milionima.

‘Na bilo kojm drugom radnom mestu to bi se shvatilo kao napad. Bilo je stvarno uznemirujuće. Znate, nažalost, to nije bilo nešto što me je iznenadilo. Postoji razlog zašto sam izašla iz te veze.’

Bilo kako bilo, Olivija Vajld trenutno ima druge brige na pameti, skandale oko novog filma koji se nižu jedan za drugim. Osim izuzetno komplikovanog odnosa između glavne glumice Florens Pju i nje, tu je još niz situacija na koje se mnogi iščuđavaju i pitaju se kako je film uopšte snimljen i šta se događalo na samom setu.

Preko noći je viralni hit postao je i Kris Pajn, glumac koji čini glavnu postavu ove drame. Pajn se prvo našao u centru prepiski zbog nagađanja da ga je kolega Hari Stajls pljunuo tokom projekcije filma u dvorani u Veneciji. Potom su krenula nagađanja da je to samo optička varka te da mediji izmišljaju dodatne nepotrebne drame.

Napetost između rediteljke i glumaca itekako je vidljiva, a bez obzira na ovacije publike i podeljene kritike, neosporno je to da su drame i skandali dodatno odradili promociju nadolazećeg filma čiji trejler možete pogledati u videu:

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!