Kompanija Anđeline Džoli podnela je tužbu tešku 250 miliona dolara protiv Breda Pita zbog francuskog vinograda koji su kupili tokom veze. Tvrdi se da je njen bivši suprug pokušao da „preuzme kontrolu“ nad imanjem od 1.300 hektara. Tužba se odnosi na francusku vinariju koju je nekadašnji slavni par zajedno kupio tokom svoje veze.

Od kada su 2016. objavili da se razvode, Džolijeva i Pit su bili upleteni u težak brakorazvodni postupak koji se tiče starateljstva nad decom i imovinskih nesuglasica.

Anđelina tuži Breda zbog vinograda.
Shutterstock 

Tužba se odnosi na francusku vinariju koju je bivši par kupio zajedno tokom svoje veze. Par je kupio upravljački udeo u dvorcu Miraval (Chateau Miraval) 2008. godine, gde su se šest godina kasnije i venčali.

Sudski dokumenti dostavljeni su ove nedelje i u njima je navodeno da je Bred Pit pokušao da „preuzme kontrolu“ nad imanjem od 1.300 jutara „u znak odmazde“ zbog „postupka razvoda i starateljstva“.

Bred Pit je prethodno tužio Anđelinu zbog prodaje svog dela vinograda.
Stoianov-lese / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Bred i Anđelina, koji su se venčali 2014. godine, uložili su desetine miliona dolara da renoviraju zgrade i poboljšaju prinos grožđa na Chateau Miraval SA, imanju na jugu Francuske koje su platili 25 miliona evra.

U tužbi se dalje navodi da je Bred Pit protraćio milione novca kompanije na „projekte sujete“, koji uključuju i više od milion dolara koje je dao da se napravi bazen.

Pit tek treba da se sam pozabavi najnovijom tužbom, poručuje izvor blizak glumcu za Us Weekly.

- Nažalost, ovo je još jedno ponavljanje i prepakivanje starog materijala kako bi se pokušala odvratiti pažnja od ponašanja druge strane, prenosi Independent.

Pit je rekao da su se njegova bivša supruga i on dogovorili da ne prodaju deonice dok ne dobiju dozvolu onog drugog.

Spor oko vinarije počeo je prošle godine kada je Pit podneo dokumente sudu, optužujući Džolijevu za „sistematsku opstrukciju” njegovog upravljanja u vinariji, ali i da je prodala svoj deo udela u vinogradu, a da mu nije ponudila priliku da ga prvo on kupi.

Njegovi advokati su istakli da je glumica ovim potezom želela da nanese „neopravdanu štetu" Pitu „koji je uložio novac i znoj u posao sa vinom".

U junu ove godine, advokati glumca izjavili su da je dvorac Miraval, koji čine kuća i vinograd na jugu Francuske „postao Pitova strast" i da je pod njegovim upravljanjem prerastao u „višemilionsku međunarodnu priču o uspehu", kao i da Anđelina tome „ništa nije doprinela“.

Prema Bredovoj tužbi, Džoli je prodala svoj udeo firmi za proizvođnju alkoholnih pića sa sedištem u Luksemburgu koju kontroliše ruski oligarh Jurij Šefler, bez Pitovog znanja.

- Kroz ovu prodaju, Džoli je pokušala da nanese štetu Pitu- navodi se u dokumentima podnetim sudu do kojih je došla novinska agencija PA.

Glumci zajedno imaju šestoro dece, Medoksa, Zaharu, Paksa, Šajlo, Vivijen i Noksa oko čijeg starateljstva takođe postoji spor, a Anđelina je podnela tužbu protiv Breda i zbog zlostavljanja.

Shutterstock Pogledajte kako su nekad izgledali Anđelina Džoli i Bred Pit u doba njihove najveće ljubavi.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!