Dženis Dikinson bila je nekada jedno od najslavnijih imena u modnom svetu. Njenoj lepoti svi su se divili, a gotovo da nema revije koju nije nosila i naslovnice koju nije krasila. Međutim, i ona je, kao i mnogi drugi, imala problem da se miri sa starošću i dolaskom novih nada modelinga te je pokušala da svoj lik zamerzne u vremenu intervencijama i botokosom. 

Dženis Dikinson je nekada bila najlepša manekenka.
Peter Brooker / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Nažalost, danas se o njoj najčešće piše kao o žrtvi estetske hirurgije, jer je njen lik sada teško gledati. Takođe, u više navrata je punila stranice tabloida ispadima i skandalima, od kojih su najviše osuđivani oni koji su se odvijali u rijaliti šou programu Tajre Benks "America's Next Top Model".

Dženis Dikinson je unakazila lik estetskim korekcijama.
Xavier Collin/Image Press Agency / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Poslednjih dana mreže je ponovo preplavila scena u kojoj Dikinsonova koja je bila jedna od sudija u pometoj emisiji, najstrašnije vređa Robin, jednu od učesnica nazivajući je "odvratnom", a potom i "debelom". Robin je inače teško podnosila kritike, pogotovo kada su joj i Tajra i Dženis govorile da je "neproporcionalna" i "ogromna".

"Jesmo li mi danas fotografisali za kategoriju punijih?", prokomentarisala je Benksova i dodala da bi "Robin bila pravi predstavnik te kategorije".

"Jedan od najvećih problema koji imam sa njom je to što u gornjem delu nije plus-size, a u donjem jeste", nastavila je Dikinsonova. "Robin je izbačena ako mene pitaš, kada pričamo o tome da postane supermodel. "The next America's Next Top Model" ne znači plus-size model, žao mi je", dodala je. Međutim, Tajra je na ovako nešto ipak oštro reagovala i dobacila Dženis da je "upravo to problem sa Amerikom, te da je ona (Dženis) problem što žene povraćaju nakon jela po toaletima". Međutim, ono što je mogao da bude svetao trenutak u kojem Tajra staje na stranu modela, pretvorilo se u dalju analizu tela Robin.

Ona je kasnije zamerala manekenki što uopšte pokriva telo, što je dovelo Robin do suza. Na sve to, u toku editovanja, materijal sa Robin izmontiran je tako da ona deluje kao ta koja je "vilian", odnosno "negativac" u priči, te da ne može da trpi kritike. Tajra joj je rekla i da "ne voli kada žene glume dive, pogotovo kada nisu uspešne".

Kako haos oko ANTM ne prestaje mesecima, sada su Dikinsonovu upitali da li se kaje za izrečeno u šou programu. Dok je Tajra Benks priznala da je bezosećajno govorila o ambicioznim manekenkama koje su se takmičile u njenom rijalitiju, Dženis Dikinson kaže da ne žali zbog oštrih reči, jer je samo "glumila".

"Hm ne kajem se. Bila je to gluma. I to je to", ponudila je 67-godišnja bivša manekenka na društvenim mrežama na pitanje da li se kaje zbog komentara koji su 2022. bili tipićan "bodyshaming".

Međutim, daleko od toga da je to bio jedini put da je Dikinsonova uvredila neku takmičarku. Tako je zbog jedne takmičarke sa izrazito tamnom kožom ispuštala "majmunske zvukove", a tokom poređenja njenih retuširanih i neretuširanih fotografija komentarisala je da su poput "Hičkokovih filmova", odnosno da je devojka bez Fotošopa nalik horor filmovima.

Prema Nevsveek-u, činilo se da je Dikinsonova takođe ispuštala „majmunske zvukove“ nakon što je kritikovala crnu takmičarku Kelle Jacob dok je upoređivala njene retuširane i neretuširane slike, rekavši da su „kao Hičkokov film!“ 

Instagram, Clint Brewer Photography / A.I.M / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia Koliko se manekenka promenila od početka karijere

Godinama kasnije, Dikinsonova je govorila o svojoj ulozi u seriji, i istakla da ju je Benks angažovala da "bude kao ženska verzija Sajmona Kauela – da na negativan način govori stvari o devojkama". Podsetimo, Kauel je bio poznat po oštroj kritici pevača tokom ranih sezona "Američkog idola".

Međutim, čini se da se danas ipak ne kaje zbog toga, a mnogi su ubeđeni da manekenka ipak nije "glumila", već da je to zaista bilo njeno iskreno mišljenje.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!