Sve ono što je Tajra Benks godinama radila manekenkama u svom rijalitiju "America's Next Top Model" konačno je došlo na naplatu. Devojke više ne žele da ćute o svemu što su trpele dok su mislile da su deo projekta koji je trebalo da im obezbedi svetlu budućnost u svetu modelinga, a umnogome su pomogle i društvene mreže na kojima mesecima kruže sporni snimci zbog kojih se nekadašnji supermodel našla na meti osuda.

Tajra Benks više ne izgleda isto kao nekad.
Shutterstock 

Iako se prašina slegla neko vreme, poslednjih meseci strasti je ponovo ustalasao slučaj Robin Mening, jedne od učesnica, koja je u pomenutom šou programu okarakterisana kao plus size, dok su je pojedine članice žirija nazivale "odvratnom" i "debelom"

Robin koja je tada imala samo 27 godina teško je podnosila kritike i poput drugih devojaka mučila se sa izgledom svog tela. Naime, tokom jednog žiriranja, Tajra, zajedno sa nekadašnjom manekenkom Dženis Dikinson, "častila" je Robin najružnijim epitetima.

Govorile su da je neproporcionalna, "ogromna", "debela", "gadna" i šta sve ne.

"Jesmo li mi danas fotografisali za kategoriju punijih?", prokomentarisala je Benksova i dodala da bi "Robin bila pravi predstavnik te kategorije".

"Jedan od najvećih problema koji imam sa njom je to što u gornjem delu nije plus-size, a u donjem jeste", nastavila je.

Robin Nikol učestvovala je u ANTM.
pritnscreen/youtube 

"Robin je izbačena ako mene pitaš, kada pričamo o tome da postane supermodel. "The next America's Next Top Model" ne znači plus-size model, žao mi je", dodala je. Međutim, Tajra je na ovako nešto ipak oštro reagovala i dobacila Dženis da je "to problem sa Amerikom, te da je ona problem što žene povraćaju nakon jela po toaletima". Međutim, ono što je moga oda bude svetao trenutak u kojem Tajra staje na stranu modela, pretvorilo se u dalju analizu tela Robin.

U ANTM-u su pnižavali devojke.
pritnscreen/youtube 

Ona je kasnije zamerala manekenki što uopšte pokriva telo, što je dovelo Robin do suza. Na sve to, u toku editovanja, materijal sa Robin izmontiran je tako da ona deluje kao ta koja je "vilian", odnosno "negativac" u priči, te da ne može da trpi kritike. Tajra joj je rekla i da "ne voli kada žene glume dive, pogotovo kada nisu uspešne".

Pročitajte još: STOTINAMA DEVOJAKA UNIŠTILA JE ŽIVOTE: Slavnu manekenku stigla je karma pa danas moli Kardašijanke da je fotošopiraju

Nakon ovog klipa koji ne prestaje da kruži mrežama, ljudi su najviše komentarisali činjenicu da je devojka koja potpuno normalno izgleda nazvana "plus size", i "odvratno debelom".

Takođe, okomili su se i na Tajru što nije do kraja branila Robin, koja očigledno, ama baš ništa nije zgrešila. Nakon toga je usledila salva kritika i na račun njenog izgleda s obzirom da ni sama Tajra ne izgleda ni približno kao nekad.

Tajra Benks više ne izgleda isto kao nekad.
Shutterstock 

Zapravo, mnogi su podsetili javnost na situaicju od pre par meseci kada je nekadašnji supermodel molila Kardašijanke da je edituju u novoj kampanji i "ispeglaju" celulit, strije i naslage na kukovima i struku.

Nažalost, nije računa na to da će se na mrežama pojaviti i needitovan materijal koji je pokazao pravo stanje stvari. Čini se da je konačno došlo na naplatu sve ono što je radila drugima, a sada kada ima 50 godina, mnogi su jedva dočekali da joj upute isti kritike kao ono što je nekada govorila modelima.

Iako Tajra i dalje ima fanove koji vole sve što radi, čini se da su mnogo glasniji oni koji joj ne praštaju uvrede na račun izgleda. 

A da li će se Tajra ikada oglasiti i uputiti izvinjenje onima koje je ponizila, ostaje da vidimo. Do tada, pogledajte kako je Benksova izgledala na početku karijere i procenite koliko se promenila za sve ove godine. 

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Sindi Models Instagram/sindi_models

Izvor: Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!