Poslednjih dana umnogome se priča da Novak Đoković, jedan od najboljih tenisera sveta, gradi luksuzni sportski kompleks i hotel na planini Goč. Za ovu nekretninu iskeširao je čak 20 miliona evra, a kako se navodi, ovo će biti jedan od najboljih i najelitnijih sportskih centara u regionu.

Kako je otkrio dobro obavešteni izvor, Đoković se pre nešto više od dva meseca odlučio na ovaj korak, a izgradnja prestiže nekretnine očekuje se krajem godine.

- Đokovići obožavaju planine i često ih posećuju. Oduvek su želeli da imaju svoju oazu na visokoj nadmorskoj visini i da naprave prestižan sportski centar koji će imati sve pogodnosi koje su potrebne Novaku tokom treniranja i odmaranja. Pre nekoliko meseci ukazala im se prilika da kupe ogromno zemljište na planini Goč, a Nole je to shvatio kao znak da je vreme da ostvari svoj san i uloži u izgradnju sportskog kompleksa - rekao je na početku razgovora izvor koji je želeo da ostane anoniman.

Novak Đoković uskoro gradi luks nekretnine na goču.
pritnscreen/instagram 

- Novak je svega nekoliko dana pregovarao o kupovini zemljišta na Goču, a budući da su njegovu ideju podržali vodeći investitori u tom delu Srbije, dogovor je lako postignut. Za nekoliko nedelja očekuje se da zemljište i papirološki bude u njegovom vlasništvu, a početak izgradnje dogovorili su za prve nedelje decembra. Kako na zemljištu ne postoji nijedan objekat, Nole će sa gradnjom početi od nule, pa će mu za izgradnju hotela i sportski centar biti potrebno nešto više od dve godine - naveo je izvor i istakao da će luksuzni kompleks Đokovića koštati više od 20 miliona evra.

Novak Đoković i Jelena ušli su u projekat vredan 20 miliona evra.
Instagram 

- Hotel na tri sprata, pomoćne kuće, sportski tereni, bazeni, teratene i restoran su samo deo toga što Nole planira da izgradi. Početno ulaganje je nešto više od 20 miliona evra, ali on ne žali novac jer želi da sve bude kako treba. S obzirom da se radi o početnom plani izgradnje, velike su šanse da će računica biti i znatno veća - kazao je izvor i otkrio da najbolji teniser sveta isplanirao da sportske aktivnosti i treninzi budu potpuno besplati za sve socijalno ugrožene mališane.

- Iako su hotel i sportski centar odlično ulaganje koje Novaku vraća sav uloženi novac, od prvog trenutka ga je držala ideja da napravi raj za male sportiste koji žele da treniraju, ali za to nemaju uslova. Prvo što je rekao jeste da će deca iz tog okruga trenirati besplatno, kao i svi ostali mališani koji potiču iz siromašnih porodica. Svima je poznato koliko se njegova porodica mučila kako bi mu obezbedila mogućnost da trenira, pa je to njegov način da se oduži zbog svega što je danas postigao - zaključuje izvor za Alo.

Novak Đoković želi da se oduži za sve što je postigao.
Shutterstock 

Međutim, ovo nije jedina nekretnina koja će se naći u Novakovom vlasništvu. Najbolji teniser sveta može se pohvaliti luksuznim kućama i stanovima širom sveta, a evo šta se sve Đokovići poseduju.

Marbelja

Youtube Pogledajte kako izgleda unutrašnjos vile Novaka Đokovića u Španiji.

Novak Đoković je 2020. godine kupio nestvarno lepu vilu u Marbelji, a tamnošnji mediji su preneli da je za ovo zdanje potrošio čak 10 miliona evra.

POGLEDAJTE KAKO VEŽBA JELENA ĐOKOVIĆ: Zbog ovoga može da se pohvali vitkom linijom i nakon dve trudnoće Instagram/jelenadjokovicndf

Kuća je uređena u markonaskom stilu, poseduje privatni teniski teren, teretanu koju smo mogli da vidimo na klipovima Jelene Đoković, spa centar, sobu za igru i zabavu, kao i saunu. Dvorište je popločano kamenom, i ima i prelepu baštu.

Beograd

Jelena i Novak imaju i jedan stan u Beogradu, i to u najelitnijem naselju West 65. U pitanju je pentahus od 250 kvadrata koji je Novak platio oko 545.000 evra. Poseban detalj je to što stan ima oko 100 kvadrata terase sa bazenom.

Monte Karlo

Novak je takođe kupio i nekretninu u Monaku, odnosno na mondenskoj destinaciji za odabrane. Kada je u pitanju ovo imanje, ne zna se tačno koliko je novca morao da da za njega, kao ni previše detalja, ali je poznato da je okrenuto ka Sredozemnom moru.

Tivat

Novak Đoković ima stan u Tivtu.
MPNC / Backgrid USA / Profimedia 

Đokovići u Tivtu imaju luks stan vredan 2,2 miliona evra. Oni su nekretninu kupilu u kompleksu Porto Montenegro koji ima terene za tenis, fudbal, polo, bazene, restorane, marinu, što je Noletu posebno zgodno zbog njegove jahte…

Kosmaj

Prošle godine stigla je i vest da Jelena i Novak kupuju i renoviraju imanje na Kosmaju. U pitanju je imanje od nekoliko hektara, a prethodono su tu živeli Elena i Jugoslav Karić. Njih dvoje su kuću posle razvoda prodali za 2,9 miliona evra.

Majami

Novak i Jelena su u jednom trenutku poželeli da imaju i svoje gnezdo na Floridi. Pre par godina oni su kupili stan u Majami Biču, usred parka od 35 hektara. Ova nekretnina ima panoramski balkon sa kog se pruža pogled na Atlantski okean, zaliv, park i grad.

Novak poseduje stan u Majamiju.
WALTER / Bestimage / Profimedia 

Ima tri spavaće sobe i tri kupatila, a u zgradi su dva privatna bazena plus ekskluzivni podzemni spa centar sa saunom, parnom sobom, fitnes centrom i barom, a stan je kupio za nešto više od 5 miliona dolara. Ipak, u njemu nikad nije živeo, te ga je prodao za čak 7,15 miliona dolara.

Njujork

Novak je sebe "častio" i sa 2 penthausa u Njujorku za koje je dao 10 miliona evra. Nalaze se u naelitnijem delu grada - Sohou, a dizajnirao ih je čuveni arhitekta Renco Piano.

Nameštaj je rađen po meri i ima podno grejanje, a pored toga, u zgradi s enalazi i bazen, ali i zajednički sadržaji poput bibilooteke, spoljne terase, teretane sa spa centrom, sale za medije i autmatskim parkingom sa privatnim pogonom odakle se izlazi direktno ka Bruklinskom mostu.

Ruma

Novak Đoković ima vilu u Rumi.
pritnscreen/youtube/rts 

Jelena i Novak su našli i svoje mesto sreće kraj pavlovačkog jezera u gradu Ruma gde su sagradili velelepnu vilu. Njihovo imanje proteže se na nekoliko hektara, dok sam objekat ima 1.200 kvadrata.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!