Jelena Đoković poznata je kao neko žena koja vodi računa o svojoj ishrani, a o dzravim navikama često javno govori.

Supruga Novaka Đokovića otvoreno je priznala da je imala problem sa anksioznošću, ističući da ta bolest nije šala, te da je mnogo uticala na nju.

"Ponekad sam se osećala preopterećeno što je mnogo uticalo na moje rezultate i otvorenost za nova iskustva, učenje i prijateljstva. Anksioznost i stres nisu šala", rekla je Jelena.

Jelena Đoković u šljokičavoj ljubičasto haljini.
Elena Di Vincenzo / Zuma Press / Profimedia 

Jelena se takođe pridružila ekipi stručnjaka koji se bave ovom tematikom, pokušavajući da što više pomogne ljudima, da prevaziđu ovaj problem.

Kao i svaka žena pokušavala je sve obaveze prebaciti na sebe, misleći da je superžena i da sve može sama.

"Bila sam anksiozna, to me uništilo, moju sliku o sebi. Mislila sam da sam superžena, da mogu odgovoriti na sve potrebe svog muža i dece, a onda sam se morala suočiti sa strahovima. I sreća je što se to dogodilo jer sam se probudila i shvatila da se moram posvetiti sebi", rekla je Jelena za Story.

"Biće hrabro od mene što ovo kažem pred milionima, ali pokušavala sam se takmičiti s Noletom. Mislila sam da ne dobijam dovoljno priznanja koje zaslužujem, a da se moj rad ne vidi jer se sve odvija u pozadini.", objasnila je ona, te dodala:

"Sve što sam radila bilo je nevidljivo. Žene nemaju prostora da progovore, da se pokažu i postoji stereotip o ženama sportista, kako trebaju izgledati i ponašati se. Nekada me je bolelo što sam prepoznata samo kao njegova supruga, sad to nosim s ponosom", zaključila je Jelena.

Larry Marano / Shutterstock Editorial / Profimedia, MediaPunch Inc / Alamy / Alamy / Profimedia Modni stil supruge Novaka Đokovića

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!