Čuveni reditelj Roman Polanski napuniće sutra 88. godina. Iako je možda jedan od najboljih reditelja koji potpisuje brojna kultna ostvarenja, mnoga njegova dela ostaju u senci njegovih monstruoznih činova.

Svet i danas priča o devojčicu koju je silovao i drogirao. Polanski je pobegao iz Amerike, kada je otkriven ovaj monstruozni zločin, a već 44 godine beži od pravde. Uprkos svemu, on radi, snima novi film, a kako stvari stoje izgleda da nikada neće odgovarati za učinjeno, kao i da će stradati neke nove devojčice i devojke postao je sve jači.

Naime, mnogi sumnjaju da je mučno ubistvo njegove trudne supruge Šeron Tejt od strane ozloglašenog psihopate Čarlsa Mensona bilo "okidač" u buđenju njegove mračne strane.

Dao joj je šampanjac sa sedativima, a onda ju je silovao

Niko nije mogao ni da zamisli koje užase je činio žrtvama sve dok i sam detalje nije opisao u svojoj biografiji "Roman by Polanski". On je otkrio da se sve dešavalo u kući Džeka Nikolsona nakon što je pomenutoj devojčici obećavao slavu i karijeru. 13-godišnjakinji je dao šampanjac sa sedativima, a onda više puta silovao.

polanski 44 godine beži od pravde
Shutterstock 

Sedećeg dana je odveden iza rešetaka i optužen za šest krivičnih dela. Iako se prvo izjasnio kao nevin, kasnije je priznao zločine kako bi sebi smanjio kaznu. Međutim, tek nakon što mu je advokat otkrio da sudija planira da ga smesti iza rešetaka na 50 godina, Polanski je doneo odluku da pobegne.

Sud je najpre naložio da Polanski provede 90 dana na posmatranju u psihijatrijskoj ustanovi, a nakon odsluženih 42 dana u zatvoru, režiser se ukrcao na avion i pobegao iz zemlje. Preko Londona je stigao u Francusku gde živi i dan-danas s obzirom da je državljanin ove zemlje.

Upravo je to ono što otežava njegovo izručenje, s obzirom da SAD nikada nisu donele prvostepenu odluku o kazni, iako je Interpol izdao poternicu. Već 44 godine Polanski živi kao begunac, a posećuje samo zemlje iz kojih ne mogu da ga izruče vlastima.

polanski je počinio zločin kad aje dorgirao devojčicu od 13 godina koju je posle silovao
Shutterstock 

Bio u vezi sa 15-godišnjakinom

Ali ono što je takođe skandalozno je to da silovanje 13-godišnjakinje nije jedina mrlja u njegovoj karijeri. Nakon ubistva supruge on je imao često odnose sa tinejdžerkama od kojih nijedna nije bila starija od 19 godina, o čemu je i sam pisao.

Jedan od najvećih skandala odigrao se i davne 1994. godine kada je otkriveno da je u vezi sa 15-godišnjom glumicom Nastasjom Kinski. Međutim, ona je demantovala navode da je imala išta više sa tada 43-godišnjim režiserom.

nastasija kinski bila je u vezi s apolanskim kada je imala samo 15 godina
Shutterstock 

Ono što je najsramnije kod svega je to što Polanski ne vidi ništa loše u vezi sa pedofilijom, naprotiv, on smatra da je privlačnost prema devojčicama normalna. I pored toga što je poznato šta je sve radio i čime se služi, brojne zvezde i dalje su nastavile da sarađajuju sa njim, a pod njegovom palicom snimljen je veliki broj blokbastera.

polanski uprkos svemu i danas radi i snima filmove
Shutterstock 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!