Biti na Forbsovoj listi znači samo jedno - da ste "teški" milijarde i milijarde dolara. Ipak, od 2.668 bogataša tek su 327 žene, te javnost ne prestaje da zanima kako su se našle na prestižnom spisku najbogatijih.

Veoma je zanimljivo da, za razliku od većine muških milijardera, one se ne razbacuju bogatstvom, iako mogu da priušte bukvalno šta žele, a pored mnogih biste prošli, a da nemate pojma da su na njihovim bakovnim računima neverovatne sume novca.

Ko su najbogatije žene, kako izgledaju i čime se bave, pogledajte u nastavku teksta.

1. Betenkort Majers - 74,8 milijardi dolara

Betenkort Majers ima 74,8 milijardi dolara.
PATRICK KOVARIK / AFP / Profimedia 

Betenkort je unuka osnivača L' Oreala i zvanično najbogatija žena sveta. Fransoa i njena porodica poseduju danas oko 33 odsto najveće komapnije na svetu, a njeno bogatstvo se procenjuje na 74.8 milijardi dolara. Preduzetnica je član odbora L'Oreala od 1997. godine i na čelu je porodične holding kompanije. Betenkort Majers je postala francuska naslednica L'Oreala 2017. godine kada je njena majka Lilien Betenkort, tada najbogatija žena na svetu, umrla u 94. godini. 

Betenkort je uspela da zaštiti bogatstvo porodice.
Ian LANGSDON / AFP / Profimedia 

Ona je umalo i koštala porodicu bogatstva kada je ušla u vezu sa mlađanim ljubavnikom kojem je kupovala nekretnine i umetnine. Ipak, Francis je uspela da ga dobije na sudu i povrati određeni deo novca koji je na prevaru uzeo njenoj majci.

2. Alis Valton - 65.3 milijardi dolara

Alis Volton (72) nasledila je svoje bogatstvo od svog oca Sema Voltona, osnivača popularnog lanca supermarketa Volmart, kada je on preminuo 5. aprila 1992. U stvari, ona je dobila akcije koje su prošle godine porasle za 3,5 milijardi dolara, pa se njeno bogatstvo sada procenjuje na 65,3 milijarde dolara. 

Alis je 2020. bila najbogatija žena sveta, a onda ju je Fransoa Betenkort Majers svrgnula s trona. Živi u Teksasu okružena svojim konjima i vrednom zbirkom umetnina.

3. Džulija Koh - 60 milijardi dolara

Džulija Koč poseduje bogatstvo od 60 milijardi dolara.
MediaPunch Inc / Alamy / Alamy / Profimedia 

Džulija Koh (60) je nasledila milijarde kada je njen suprug industrijalac Dejvid Koh umro 23. avgusta. Ona i njeno troje dece poseduju 42 odsto Koch Industries, druge najveće američke privatne kompanije. Davidov stariji brat Čarls Koh je predsednik kompanije i poseduje 42 odsto akcija.

4. Makenzi Skot - 43.6 milijardi dolara

Makenzi skot je nakon razvoda od Džefa Bezosa bogatija za 43.6 milijardi dolara.
Profimedia 

Makenzi je jedna od najpoznatijih filantropa sveta. Milijarde je dobila nakon razvoda sa Džefom Bezosom sa kojim je osnovala Amazon. Tada je pukla svetska bruka kada se saznalo da ju je već neko vreme varao sa Loren Sančez, poznatijom kao "žderačica muževa".

Džef Bezos varao je ženu sa Loren Sančez.
SHOTBYJULIANN / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Nakon 25 godina braka stavili su tačku na odnos, a ona je danas posvećena humanitarnom radu. Za samo dve godine donirala je 12.5 milijardi dolara više od 1.250 organizacija. Međutim, ni ona nije dugo samovala, pa se prošle godine udala za nastavnika Dana Džuveta.

5. Žaklin Mars - 31.7 milijardi dolara

Džeklin je na čelu američke kompanije za proizvodnju slatkiša Mars koju je 1911. osnovao njen dea Frank. Si Mars. Poseduje trećinu kompanije, a danas pored slatkiša bave se i proizvodnjom hrane za kućne ljubimce.

Žaklin je filantrop i članica odbora Vašingtonske nacionalne opere i Nacionalnog arhiva.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!