Pirs Brosnan danas je u srećnom braku sa Kili Šej, međutim, samo tri godine pre njihovog susreta izgubio je tada najveću ljubav, suprugu Kasandru Haris koja je umrla nakon teške borbe sa rakom.

Kako je glumac i sam isticao mnogo puta, smatrao je da nakon Kasandre nikada više nikoga neće voleti, međutim, onda je Kili ušetala u njegov život i bila mu ogromna potpora u najgorem trenutku. 

Pirs Brosnan obožavao je svoju prvu ženu.
Karnbad / Zuma Press / Profimedia 

Inače, zanimljivo je da su se Kasandra i Pirs upoznali zahvaljujući njenom pastorku, nakon čega se razvela od svog supruga, filmskog producenta Dermota Harisa. Kako je kasnije rekla, Pirs joj se isprva nije dopao, ali se to promenilo. Njih dvoje venčali su se 1980. godine i usvojio njenog sina Kristofera i ćerku Šarlot. 

Tri godine kasnije dobili su i zajedničko dete, sina Šona. Međutim, njihovu sreću prekinula je Kasandrina teška bolest. Glumici je dijagnostifikovan rak jajnika, a Brosnan se nije odvajao od nje dok je prolazila kroz hemioterapije, i nakon osam operacija. 

Pokušali su sve što je bilo u njihovoj moći, međutim, Kasandra je preminula 28. decembra 1991. u 43. godini života. "U svemu tome postoji neverovatna surovost, gubitak osobe sa kojom ste sve podelili. To je bio prvi put u mom životu da sam doživeo tugu i to me je preplavilo", rekao je tada Pirs.

Kansije je otkriveno i kako su protekli njihovi poslednji trenuci. U Centar za lečenje raka u Los Anđelesu doveo je sveštenika koji je počeo molitvu, ali ubrzo nije mogao da izgovori reči.

"Ja sam glumac i ne mogu čak ni da izgovorim ove reči kako treba", rekao je Brosnan svojoj supruzi. Prošaputala mu je na uvo. "Uvek glumac", i to su zapravo bile njene poslednje reči. Umrla je dan nakon njihove 11. godišnjice braka.

Nakon Kasandrine smrti, ispunio joj je želju, a to je uloga Džejmsa Bonda. Glumio je agenta 007 u nastavku popularne filmske franšize "Golden Eye".

Gubitak velike ljubavi nije jedina tragedija koju je Pirs doživeo. 28. juna 2013. izgubio je ćerku Šarlot, koja je, kao i njena majka, imala rak jajnika.

Pirs se uvek i javno seti pokojne ćerke na godišnjicu njene smrti i rođendane. "Gledam te, dušo", napisao je jednom prilikom na Instagramu.

Nakon njihove smrti Pirs je upao u depresiju, a onda je 1994. upoznao Kili u jednom kafiću u Meksiku. On je često govorio da mu je upravo ona pomogla da prebrodi mentalne probleme.

Pirs Brosnan upoznao je svoju drugu ženu Kili u jednom kafiću.
BOB STRONG / AFP / Profimedia 

Sa druge strane, Pirs je sve ove godine brani od užasnih napada javnosti zbog izgleda. Mnogi su otišli toliko daleko da su mu poručivali da mu treba "lepša i mršavija", pa čak i nudili njegovoj supruzi besplatne intervencije kako bi sredila svoj izgled. 

Pirs Brosnan obožava svoju ženu Kili.
Shutterstock 

Ipak glumac je uvek naglašavao da njemu ne treba model, već prava žena, te da je ne bi menjao ni za jednu.

"Volim njenu vitalnost, njenu strast. Kada me Kili pogleda, uvek me obori s nogu i osećam slabost u kolenima", rekao je Pirs jednom prilikom i oduševio žene širom sveta, a još njihovih fotografija pogledajte u galeriji ispod:

screenshoot/instagram Pirs Brosnan i Kili Šej Smit zajedničke fotografije

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!