Ket Midlton, Megan Markl, kraljica Leticija... danas važe za neke od najmoćnijih žena sveta, i sinonim su za prestiž, moć, visoki stalež,  eleganciju i elitu, međutim, iako su pojedine članice kraljevskih porodica rođene u "zlatnim kolevkama", neke druge su bile obične žene pre nego što su se zaljubile i udajom dobile visoka zvanja.

Nije tajna i da su određeni brakovi bili prilično kontraverzni upravo zbog onoga što su neke princeze radile u prošlosti, a evo čime su se bavile pre nego što su postale članice kraljevskih porodica.  

Megan Markl

Megan Markl danas izgleda drugačije nego na početku karijere.
Fernando Ramales / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Nije tajna da je Megan Markl pre udaje za Harija bila glumica, ali je lepa vojvotkinja od Saseksa imala još jedno zanimanje. Kada nije bila na audicijama za uloge, radila je kao kaligraf i instruktorka kaligrafije (čak je napisala pozivnice za venčanje Robina Tika i Pole Paton, kao i praznične čestitke koje su slavnim ličnostima slali Dolce & Gabbana). Takođe je radila kao hostesa u restoranu, model za aktovke brenda "Deal or No Deal" i kao pripravnica u jednoj PR službi u Argentini.

Instagram, Admedia, Inc / ddp USA / Profimedia Pogledajte kako je megan izledala pre

Grejs Keli

Grejs keli je bila čuvena glumica
IFA Film / United Archives / Profimedia 

Grejs Keli bila je jedna od najlepših princeza svih vremena, a pre udaje za princa Renijea III od Monaka 1956. smatrana je jednim od najvećih imena zlatnog doba kinematografije. Dobitnica Oskara je nezaboravno glumila u filmovima kao što je "To Catch" Alfreda Hičkoka kao i "To Catch a Thief", "Rear Window" i u filmu "Mogambo" Džona Forda. 

Princeza Dina

PRinceza Dina bavila se modom.
Christopher Peterson / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Rođena u Kaliforniji, princeza Dina odrasla je između SAD-a i Bliskog istoka jer je njen otac bio istaknuti ekonomista, i predavao na brojnim američkim univerzitetima. Sa 23 godine udala se za princa Sultana bin Gahada Nasera ​​bin Abdulaziza iz Saudijske Arabije. Za razliku od većine drugih žena koje se udaju za kraljevsku porodicu, karijera princeze Deene je porasla tek nakon što se pridružila saudijskoj kraljevskoj porodici. Godine 2006. otvorila je ekskluzivni modni butik samo za članove pod nazivom D'NA u Rijadu, koji je kasnije proširila u Kataru. Takođe je kratko bila glavna urednica modnog časopisa Vogue.

Kraljica Ranija

Čime se bavila kraljica Ranija ranije.
Royal House by PPE/Nieboe / Sipa Press / Profimedia 

Pre nego što je sela na jordanski tron 1999. godine, Ranija Al-Abdulah je imala karijeru u marketingu, diplomirala je poslovnu administraciju na Američkom univerzitetu u Kairu. Nakon što je diplomirala, radila je u marketingu za Citybank, nakon čega je dobila posao u kompaniji "Apple" u Amanu, Jordan. 

Šarlin od Monaka

Šarlin od Monaka bila je plivačica.
ALEXANDER JOE / AFP / Profimedia 

Princeza Šarlin udata je za princa Alberta od Monaka, kojeg je upoznala "na poslu". Ona je, naime, bila proslavljena južnoafrička plivačica i, štaviše, takmičila se na Olimpijskim igrama za svoju zemlju. a budućeg supruga prvi put je srela posle jedne trke.

Šarlin se takmičila na Olimpijskim igrama.
Profimedia 

Budućeg suprug prvi put je srela posle jedne trke, a na fotografiji iznad vidite kako je izgledala u tom periodu.

Princeza Sofija

Princeza Sofija pre udaje je bila konobarica i pozirala za muške časopise.
Shuterstock 

Svetski mediji svojevremeno nisu prestajali da pišu o princezi Sofiji Helkvist, Šveđanki koja je udata za tamošnjeg princa Karla Filipa i koja je volontiranjem i predanim radom tokom pandemije osvojila srca javnosti, budući da, kao manekenka i učesnica rijalitija, nije odmah toplo primljena.

Princeza se čak slikala u toplesu za naslovnicu časopisa "Slitz" što je dodatno zaprepastilo javnost.

Kejt Midlton

Kejt Midlton danas je jedna od najpopularnijih članica kraljevske porodice.
Malcolm Clarke / Daily Mail / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Kejt Midlton danas je jedna od najpopularnijih članica kraljevske porodice, a svog supruga princa Vilijama upoznala je tokom studija, nakon čega je radila kao pomoćnik pri kupovini aksesoara u jednoj prodavnici brenda Jigsaw.

kejt Midlton je pomagala u prodavnici kao devojčica.
Whitehotpix / Zuma Press / Profimedia 

No, Kejt je i te kako pomagala i svojim roditeljima u prodavnici, a potom i u njihovoj komapniji koja se bavila planiranjem događaja.

David Abiaw / Shutterstock Editorial / Profimedia, Photoshot / Avalon / Profimedia Pogledajte kako je nekad izgledala Kejt Midlton pre nego što je postala deo kraljevske porodice.

Kraljica Leticija

Kraljica Leticija je bila novinarka i voditeljka.
MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Danas je kraljica Leticija od Španije poznata kao supruga kralja Felipa VI i jedna od najuticajnijih žena u svetu mode, ali kao Leticija Ortiz Rokasolano bila je slavna u svojoj zemlji i ranije jer je radila kao novinarka na tamošnjem javnom servisu.

Meri, princeza od Danske

Pre nego što je postala princeza Danske, Meri Donaldson iz Australije je imala karijeru u oglašavanju, radeći za agenciju u Melburnu nakon što je 1994. diplomirala trgovinu i pravo. Godine 1997, Meri je trebalo dve godine da putuje nakon smrti njene majke, da bi se 1999. vratila u Australiju radi posla u Sidneju, gde je, naravno, počela njena kraljevska bajka.

Upoznavši prestolonaslednika Frederika od Danske u Slip Inu, pabu u Sidneju tokom Olimpijskih igara 2000. godine, par je ubrzo započeo vezu na daljinu, pre nego što je Donaldson odlučila da se preseli na drugu stranu okeana 2001. godine, prvo u Pariz gde je predavala engleski jezik u školi poslovnog engleskog. Sledeće godine preselila se u Kopenhagen i započela ulogu u Microsoftu, pre nego što su njih dvoje objavili veridbu u septembru 2003.

Masako, carica Japana

Masako Ovada je prvi put srela Naruhita, prestolonaslednika Japana na čajanki 1986. Odmah očaran njom, princ je organizovao da se sretnu nekoliko puta u narednih nekoliko nedelja, a njihovo udvaranje se nastavilo u narednih nekoliko godina. Međutim, Masako nije bila voljna da stupi u brak, dva puta je odbila prinčevu ponudu, jer bi je to nateralo da odustane od obećavajuće diplomatske karijere u japanskom Ministarstvu spoljnih poslova.

Za to vreme Ovada, koja je već diplomirala ekonomiju na Harvardu, magistrirala je međunarodne odnose na Oksfordu, vrativši se u Japan 1990. Prihvatila je treću prinčevu ponudu 1992, navodno nakon uveravajućeg poziva tokom kojeg je princ očigledno tvrdio da je  biti princeza samo „još jedan oblik diplomatije“. 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!