Ana Ivanović ne prestaje da oduševljava svoje pratioce. Nekadašnja teniserka ponovo je objavila fotografiju u minijatrunom kupaćem kostimu zbog koje su joj mnogi poručili da izgleda poput manekenke.

Zanosna brineta pozirala je u plavom bikiniju i lepršavoj suknji, a njena vitka linija i zategnut struk nisu prošli bez komplimenata. Mnogi su komentarisali i da Ana ne izgleda kao da je ikada bila trudna, i hvalili njenu prirodnu lepotu.

Doduše, iako je jasno da je za njen izgled zadužena i genetika, nije tajna da Ana sate i sate provodi u teretani, te da i te kako vodi računa o ishrani. Ona je nastavila da se pridržava zdravih navika i nakon što je završila sportsku karijeru, a rezultati su i te kako vidljivi.

Njena ishrana obiluje voćem, povrćem, žitaricama i proteinima, ali nekadašnja teniserka teniserka takođe ističe da ne beži ni od čokolade, te da slatkišima ne može da odoli.

Dan započinje hranljivim doručkom

"Moj omiljeni doručak je avokado i tost sa poširanim jajima, a kao prilog - dimljeni losos ili spanać", rekla je Ivanovićeva jednom prilikom. Ana je istakla i da avokado sadrži i veliki deo vitamina sa svojim zdravim mononezasićenim mastima, kao i zdravu dozu vitamina B6, ali i magnezijum, koji podržava snagu kostiju.

Ana ivanović započinje dan zdravim doručkom.
Instagram 

Sa druge strane, spanać je pun vitamina K, koji pomaže u zgrušavanju krvi i održava kosti jakim. Međutim, kako ovakav doručak spada u one koje ne mogu svi da priušte, Ana je istakla u vše navrata i druge zdrave opcije.

"Ako sam u žurbi, pravim proteinski smuti sa bananom, bademovim ili kokosovim mlekom (u zavisnosti od toga šta imam), proteinskim prahom i matcha prahom ili cimetom, malo lanenog semena i maslacem od badema", kaže teniserka.

Ana takođe voli i ovsene pahuljice sa seckanim bademimima, bananon, grožđem, grčkim jogurtom i medom.

Lagan ručak

Ana nikada nije krila da uživa u pripremi obroka za sebe, a jedan od omiljenijih obroka je piletina na žaru. To kombinuje sa zelenom salatom ili nekim drugim povrćem poput brokolija.

Ana Ivanović uvek ima lagan ručak.
Instagram 

Takođe, Ana obožava i suši, ali i vege burgere, a jednom prilikom podelila je i brz recept za ovaj ukusan specijalitet.

Sastojci:

Paradajz, kiseli krastavčići, crvena paprika babura, zelena salata, šargarepa, krompir, luk i kajzerice koje možete zagrejati u rerni ili u tiganju. Pripremu pogledajte u video prilogu u nastavku.

VEGE BURGER ANE IVANOVIĆ: Sprema se očas posla, a ukus mu je fantastičan  instagram/anaivanovic

Grickalice i užina su definitivno deo njene ishrane, posebno kada putuje

Ivanovićeva voli orahe i proteinske pločice, mešajući ih u zavisnosti od toga šta može da nađe na aerodromima ili na novim lokacijama. Voće poput borovnica je uvek na njenom meniju, a obožava i sveže ceđeno.

"Uživam u ceđenim sokovima i smutijima. Uvek proguglam "gde je najbliže mesto za sokove ili smuti". Omiljena kombinacija su joj grejp, limun i đumbir, a ovakav napitak dokazano utiče i na brže sagorevanje masti.

Večera se sastoji od ribe ili mesa koje se lako spremaju

"Zaista volim ribu, pa ću pomešati to sa mesom, ali moram da imam proteine. Ne mogu preživeti bez toga", kaže ona. Losos i tunjevina se lako peku na roštilju ili će jednostavno obariti piletinu. Iako voli biftek, kuvanje ovog specijaliteta prepušta profesionalcima.

Ana Ivanović vodi računa o ishrani.
Instagram 

Upariće proteine sa povrćem bogatim hranljivim materijama, poput slatkog krompira, a salata sa strane je obavezna. Njen omiljeni dodatak salati je i burrata - sveža mocarela punjena kremom koja "vrišti" leto kada se upari sa paradajzom.

Obožava zdrave dezerte

Ana nikada nije krila da uživa u slatkišima, te da ne može da im odoli, ali se trudi da ne preteruje. Njen izbor su veoma često kolači sa organiskim sastojcima, ili veganske poslastice, bez glutena i šećera. Tako je njen favorit kolač od čokoladnog sira, ili pak carrot cake, ili pak hleb od banane.

Zeleni čaj je obavezan

Ana u večernjim satima voli da popije zeleni čaj koji je daleko poznat kao odličan antioksidant, a pomaže kod depresije, glavobolja i lenjih creva.

Fizička aktivnost je MUST

Pored zdrave ishrane Ana Ivanović je neko ko redovno trenira, a praktikuje kako jogu i pilates, tako i vožnju bicikla i plivanje.

Obožava i da šeta, mada je i te kako možemo videti u teretani kada praktikuje vežbe snage.

Kada se sve sabere jasno je zašto Ana izgleda toliko zanosno, a još njenih fotografija pogledajte u galeriji ispod:

Instagram, screenshoot/instagram Ana Ivanović oduvek brine o svojoj liniji.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!