Često se smatra da slavni nemaju nikakvih problema u životu. Lepi su, bogati, uspešni, gotovo savršeni u očima obožavalaca. No, istina je da su i oni samo ljudi od krvi i mesa, te da se neretko suočavaju sa problemima koje pogađaju i "obične smrtnike".

Primer ovoj tvrdnji je i lepa Emilija Klark kojoj je svetsku slavu donela serija "Igra prestola". Malo ko zna da je još tokom snimanja hit ostvarenja glumica imala nekoliko operacija zbog dve aneurizme zbog kojih joj nedostaje deo mozga.

"Dobar deo mog mozga nije više upotrebljiv, neverovatno je da mogu da govorim, ponekad artikulirano, i da živim svoj život potpuno normalno bez ikakvih posledica", pojasnila je 35-godišnja glumica dok je nedavno gostovala u BBC-ovoj emisiji 'Sunday morning'.

Sve je počelo 2011. godine, kada je došlo do prvog pucanja, što je glumicu dovelo do aneurizme, a potom i do moždanog udara. To se dogodilo nakon završetka snimanja prve sezone serije u kojoj je tumačila lik Deneris Targarjen. Treba napomenuti da je Klark 2019. za The New Yorker napisala esej u kojem se osvrnula na svoje zdravstveno stanje, a prema njenim rečima, imala je glavobolje koje su kulminirale njenim treninzima.

"Trener me je postavio plan poziciju i odmah sam se osetila kao da mi elastična traka steže mozak. Pokušavala sam da ignorišem bol i izbacim ga, ali jednostavno nisam mogla", rekla je Emilija Klark opisujući bol.

Emilija klark iskusila je prvu aneurizmu na snimanju serije "Igra prestola".
Profimedia 

U eseju je napisala kako je izašla iz sale i "skoro puzeći" krenula ka svlačionici, gde su se bolovi pojačali. Ubrzo je odvedena na magnetnu rezonancu u bolnicu gde joj je dijagnostikovano "subarahnoidalno krvarenje (SAH), po život opasan tip moždanog udara uzrokovan krvarenjem u prostoru koji okružuje mozak".

Emilija Klark opisala je svoje stanje nakon operacije.
Instagram 

S obzirom na to da je preživela subarahnoidalno krvarenje, nije imala izbora nego da se podvrgne operaciji mozga. Koliko je ova fotografija teška govori i činjenica da posle operacije nije mogla da se seti svog imena i da je teško govorila.

Emilija Klark je imala stanje od kojeg pati i Brus Vilis - afaziju, koja je nastala kao rezultat traume koju je njen mozak pretrpeo.

"Zamolila sam medicinsko osoblje da me puste da umrem. Moj posao, ceo moj san o tome kakav će moj život biti usredsređen je na jezik, na komunikaciju. Bez toga sam bila izgubljena“, dodala je ona.

Podsećamo, zdravstveno stanje glumice počelo je da se popravlja posle nedelju dana. Nakon potpunog oporavka, želela je da pomogne drugima koji se bore sa istim problemom, pa je pokrenula dobrotvornu organizaciju SameYou kako bi prikupila novac za osobe koje su preživele povrede mozga, a još njenih novih fotografija pogledajte u galeriji ispod:

Instagram Emilija Klark uspešno se oporavila od moždanih udara.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!