Serija 'Dva i po muškarca' nalazila se pri samom vrhu brojnih lestvica najboljih serija od samog početka emitovanja. Omiljena je među pripadnicima svih generacija, a uprkos činjenici da je prestala da se snima, fanovi i dalje rado gledaju reprize.

Angus T. Džouns se proslavio s 10 godina u seriji kao Džejk.

Angus je javnosti najpoznatiji kao preslatki dečak Džejk iz serije "Dva i po muškarca" u kojoj je glumio bez prestanka od 2003. do 2013. godine s Čarlijem Šinom i Džonom Krajerom, a zatim i s Eštonom Kučerom. Nekad je bio najplaćeniji tinejdžerski glumac u istoriji, ali otkako je napustio seriju koja ga je proslavila, povukao se iz glume i okrenuo veri te je, kako se tada pisalo u stranim medijima, ponovno otkrio hrišćanstvo.

Angus T. Džons danas izgleda neprepoznatljvo.
- / Coleman-Rayner / Profimedia 

U glumi je bio od malih nogu i prvu ulogu dobio je 1999. godine, kada mu je bilo samo pet godina, a tada je glumio u filmu "Simpatico" sa Šeron Stoun i Nikom Nolteom. Nakon toga je ostvario još nekoliko manjih filmskih uloga pre nego što je postao mnogima omiljeni Džejk iz kultne humoristične serije.

Seriju u kojoj je od dečaka postao tinejdžer, a zatim i odrasli muškarac, kasnije je u jednom intervjuu nazvao smećem te je dodao i kako, dok je nije napustio, nije znao što znači biti dobar čovek.

Angus T. Džons kao Džejk u seriji dva i po muškarca.
youtube printscreen 

  "Glumim u toj seriji, ali ne želim da budem u njoj. Molim vas, prestanite da je gledate i punite glavu smećem. Da znate kakve posledice ima na vaš mozak, verujem da biste odmah prestali da gledate takve sadržaje. Nije moguće u isto vreme biti istinski pobožna osoba i učestvovati u seriji kao što je ta. To se potpuno kosi s onim što me Biblija uči", rekao je u jednom intervjuu.

Napustio je seriju, nije igrao u celoj 11. sezoni, da bi imao samo kratko pojavljivanje u finalnoj 12. sezoni tokom 2015. godine.

Posle toga otišao je na fakultet gde je prvo studirao ekologiju a posle toga nauke o jevrejskoj veri i kulturi.

"Poslednjih godina sam uključen u nekoliko organizacija koje su zasnovane na religiji. Ali sam odlučio da nemam nikakve veze sa onima koje se profitabilne jer ne želim da pripadam nekoj organizaciji koja će odlučivati da li sam dobar ili loš čovek", ispričao je on za magazin People u jednom od retkih intervjua.

Angus T. Džons danas je sav zapušten.
- / Coleman-Rayner / Profimedia 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!