Slavica i Berni Eklston bili su u braku 1985. do 2009. godine, a za to vreme delovali su kao jedan od najstabilnijih parova. No, ono što je izgledalo na fotografijama kao jedna srećna porodica, zapravo je bila "trula jabuka", te iako su vesti o razvodu iznenadile sve, upućeni u celu priču znali su da je tako nešto bilo neminovno.

Brakorazvodna parnica trajala je rekordnih 58 sekundi, koliko je bilo potrebno da sudija pročita rešenje, a dogovor o podeli imovine prošao je bez ikakvih problema. Slavici je pripalo više od milijardu dolara vrednih nekretnina i udeo u deonicama, a danas je krasi titula jedne od najbogatijih Hrvatica na svetu.

Berni i Slavica Eklston bili su u braku 24 godine.
Paolo Della Bella / LaPresse / Profimedia 

Inače, lepa Hrvatica i vlasnik Formule 1 u braku su bili 24 godine, a za to vreme dobili su dve ćerke - Tamaru i Petru. Ipak, ono što ih je razdvojilo nije bila ni razlika u godinama, pa čak ni prevara. Presudila im je zapravo njegova preterana zaljubljenost u posao.

"Šta ja imam od njega? Dolazi s posla nakon osam, večera i ode na spavanje. Čak i ako je na odmoru, ne može dva minuta biti miran. Osim posla, ništa ga ne zanima. Nema hobi, a druge ljude smatra dosadnim", rekla je Slavica nakon što se saznalo da se u 50. godini odselila iz njihovog doma vrednog 10 miliona funti.

Slavica Eklston se razvela od Bernija jer joj je smetala njegova posvećenost poslu.
NICOLAS ASFOURI / AFP / Profimedia 

Berni je priznao da je i kada ga je napustila, još uvek u nju bio zaljubljen, te da nije želeo razvod, ali da je i te kako bio svestan da neće smanjiti obim i posvećenost poslu.

"Nisam želeo razvod tada za razliku od nje. Izbacila me je dok sam još bio zaljubljen u nju. Imala je 50-ak godina i želela drugačiji život. Nije joj se sviđalo što 17-18 puta godišnje odlazim od kuće. Zašto nisam ostao da spasim brak? Mislim da sam joj to spomenuo, ali je znala da lažem", otkrio je jednom Berni koji o svojoj bivšoj i danas ima samo reči hvale. Nazvao ju je izuzetnom ženom, drugačijom od ostalih.

Slavia Eklston je i dalje poštovana od strane Bernija.
- / Wenn / Profimedia 

Inače, kada su se upoznali, Slavica koja je radila kao hostesa na jednoj trci, imala je samo 23 godine, a Berni 51.

"Proklinjala sam i vrućinu i trku i sela na neki zidić da zapalim cigaretu. Čim me je Berni video pozvao me je u svoj "Moto-hotel". Bila je to njegova pokretna kancelarija u luksuzno opremljenom autobusu. Pozvao me na piće, ali nismo mogli previse da razgovaramo jer ja nisam znala engleski, a on nije znao italijanski. Ostavila sam mu broj telefona ali – pogrešan. Morao je da okrene pola sveta da bi došao do mog broja i za nekoliko dana me je uspeo pronaći", ispričala je novinarima devedesetih Slavica.

Slavica Eklston je Bernija upoznala na trci na kojoj je radila kao hostesa.
ATTILA KISBENEDEK / AFP / Profimedia 

Osim sina Ejsa kog je dobio sa trećom, 45 godina mlađom suprugom Fabianom Flosi, i Petre i Tamare, Berni ima i 66-godišnju ćerku Deboru koju je dobio s prvom suprugom Ajvi Bamford.

pritntscreen/instagram Berni Eklston uživa kraj svoje 46 godina mlađe žene

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!