Pamela Anderson, jedna od omiljenijih plavuša Holivuda postala je poznata nakon što je izabrana za naslovnu stranu magazina Plejboj u februaru 1989. godine. Nakon toga se glumica se često pojavljivala na naslovnici ovog magazina, zbog čega je oborila i rekord  časopisa kao najprisutnija zvezda na početnoj strani.

Pamela Anderson koja je danas napunila 55 godina, a široj javnosti postala poznata 1991. godine, budući da je kao Lisa glumila u prve dve sezone nagrađivane serije ABC televizijske kuće, po imenu "Home Improvement". Svetsku slavu je stekla kao Si Džej Parker popularnoj seriji "Čuvari plaže", nakon čega je ostala zapamćena kao seks simbol.

pamela anderson na početku karijere
Shutterstock 

Pohađala je Highland Secondary školu u Komoksu, u Britanskoj Kolumbiji. Za vreme srednje škole, bavila se odbojkom. Diplomirala je 1985. a 3 godine kasnije preselila se u Vankuver, gde je počela da radi kao instruktorka fitnesa.

pamela anderson proslavila se serijom čuvari plaže
Richard Open / Camerapress / Profimedia 

1989. godine Pamela je otišla na fudbalsku utakmicu koja se održavala na BC Place stadionu u Vankuveru, kada su je snimile kamere kako nosi majicu sa logom poznate pivare Labatt. Proizvođač piva ju je ubrzo posle toga zaposlio kao promoterku i modela za njihove reklame. Inspirisan tim događajem, njen tadašnji dečko, Den Iličić je napravio poster sa njenim likom i prozvao ju je Blue Zone Girl.

Oborila rekord Playboy-a

Nakon što je 1989. pozirala prvi put za Playboy preselila se u Los Anđeles, kako bi se posvetila karijeri manekenke. Magazin ju je ponovo izabrao za modela u februarskom izdanju 1990. godine. Pamela se nakon toga podvrgla plastičnoj operaciji uvećanja grudi, a posao modela za Playboy je obavljala naredne dve decenije.

Pored toga što je oborila rekord ovog magazina, kao žena koja se najviše puta pojavila na njegovoj naslovnoj strani mesečnih izdanja, Pamela je učestvovala u stvaranju i nekoliko specijalnih izdanja. Usledili su razni angažmani - na polju glume, modelinga, snmanje muzičkih spotova...

pamela anderson snimljena pre nekoliko dana
Profimedia 

Buran ljubavni život

Pamela Anderson početkom godine okončala je i sedmi brak kada je otkrila da se razvodi od telohranitelja Dena Hajursta.

No vratimo se na početak... Njena najburnija veza svakako je bila sa njenim prvim suprugom, bubnjarom grupe "Motley Crue", Tomijem Lijem. Venčali su se 1995. godine nakon samo 4 dana poznanstva. Par se venčao na plaži, dok je Pamela bila u bikiniju. Njena majka nije znala za venčanje, a saznala je zahvaljujući magazinu "People", koji je izveštavao o ceremoniji. 

Za vreme njihovog burnog braka, Anderson se predstavljala kao Pamela Anderson Li. Zajedno imaju dva sina: Brendona Tomasa, rođenog 5. juna 1996. godine, i Dilana Džegera, rođenog 29. decembra 1997. godine.

pamela anderson i tomo li tokom braka dobili su dva sina
Shutterstock 

Važili su za jedan od skandaloznijih parova devedesetih. Muzičar je uhapšen i osuđen na šest meseci zatvora zbog nasilja u porodici 1998. godine. Izveštaji navode da je Li šutirao svoju suprugu dok je ona držala njihovog sina u kuhinji porodične kuće. Nakon ovoga su se i razveli. Još jedan veliki skandal je video seksualnog odnosa koji je par snimio na medenom mesecu, a koji je ukraden je iz njihovog doma 1995. godine i kasnije podeljen na internetu. Ipak, i posle razvoda i svih nedaća, Pamela i Tomi su se povremeno viđali. 

Nakon razvoda 1998. godine, Anderson se verila za modela po imenu Markus Šinkenberg. Razišli su se 2001. godine, a svoju vezu su odlično sakrivali od javnosti. Ubrzo posle toga verilase  za pevača Kid Roka, sa kojim je raskinula 2003. godine. Ponovo su obnovili svoju romansu i venčali su se na jahti u blizini St-Tropeza, 2006. godine. Iste godine Pamela je objavila da je pobacila i 17 dana kasnije podnela je zahtev za razvod od Kida Roka.

pamela anderson sa kidom rokom dok su bili zajedno
Shuterstock 

Za čuvenog poker igrača Rika Salomona, Pamela se verila 2007. godine, a par se venčao u Las Vegasu. Samo par meseci kasnije, par se razišao da bi još jednu šansu dali jedno drugome 2013. godine. Anderson je ponovno podnela zahtev za razvod braka u februaru 2015. godine.

Glumica se 2017. zabavlja sa francuskim fudbalerom a njihova veza završila se jako ružno, i to u junu 2019. Tada ga je optužila da "živi dvostruki život" i to u objavi na Instagramu. Sa Džonom Pitersom srušila je sopstveni rekord, brak je potrajao 12 dana, a venčali su se na tajnoj ceremoniji u Malibuu u januaru proše godine.

BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia, Shuterstock Glumica nekad i sad

Prvo seksualno iskustvo bilo je silovanje

Glumica je pre nekoliko godina otkrila javno kako je u detinjstvu bila zlostavljana. Ona je objasnila kako ju je dadilja seksualno napastvovala od šeste do desete godine, a na šok svih, njen pakao nije se završio tu.

Posle toga, Pamela je izjavila kako ju je sa 12 godina silovao muškarac od 25, te dodaje da je taj ciklus zlostavljanja nastavljen i kada je imala 14 godina, kada ju je silovao dečko zajedno sa 6 drugara.

- Moj tadašnji dečko je mislio da bi bilo zanimljivo me siluje sa šest prijatelja. Nisam želela da živim, htela sam da nestanem sa lica zemlje - rekla glumica.

U intervjuu za "US Weekly" Pamela je priznala da joj je upravo to fotografisanje za "Playboy" spasilo život nakon što je preživela seksualno zlostavljanje dadilje, nakon koga su joj iskustva sa muškarcima bila jako neprijatna.

pamela anderson snimljena početkom 2022 godine
BENS / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 


Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!