Teško da je tih devedesetih bilo popularnije glumice od čuvene "Nikite". Nestvarno lepa plavuša Peta Vilson gotovo preko noći postala je predmet požude mnogih, a žene su se utrkivale koja će pre da iskopira njen stil, boju kose...

Serija je premijerno startovala 1997. godine, a zanimljivo je da se svojevremeno za pomenutu ulogu prijavilo preko 200 kandidatkinja. Izabrana je tada 27-godišnja Peta, iako je bila tek studentkinja glume i bez prethodnog iskustva.

Naravno, kako to obično biva, ispostavilo se da je to bio najbolji mogući izbor, a glumica je, slobodno možemo reći, briljirala u ulozi hladne, opasne agentkinje koja se vraća da uništi tajnu organizaciju koja ju je obučila. Nakon problematične prošlosti, Nikitu je spasila od smrti tajna američka agencija poznata samo kao Division, koja je nakon toga lažirala njeno pogubljenje i rekla joj da joj je data druga šansa da započne novi život i služi svojoj zemlji.

Peta Vilson postala je slavna zahvaljujući seriji "Nikita".
Shutterstock 

Peti je ova uloga savršeno pristajala, i veoma brzo joj donela slavu i bogatstvo, a ujedno, na njene čari malo ko je ostao imun. Muškarci su uživali u pogledu na njenu izvajanu figuru, prelepo lice i ledeno plave oči, a žene su se operisale i menjale frizuru da bi ličile na nju. Ipak, gotovo je neverovatno kako Peta izgleda danas, 21 godinu nakon kraja serije.

Nažalost, Vilsonovoj specifična lepota i veliki uspeh serije ipak nisu pomogli da se upiše na holivudsku A listu. Ona je nastavila da snima brojne filmove, iako ne blokbastere, ali je digla ruke od glume 2012. godine, snimivši još samo jednu epizodnu ulogu 2015.

Ipak, u brojnim intervjuima uvek je isticala da joj gluma i "svetslost reflektora" ne nedostaju, već da joj je glavni fokus na porodici i vaspitanju sina Marloua kog je dobila u braku sa scenaristom Demijenom Harisom.

Peta Vilson fokusirana je na odgajanje sina kog je dobila sa scenaristom Demijenom Harisom.
Shutterstock 

No, daleko od toga da je Peta sedela skrštenih ruku i da ništa nije radila u životu. Ona je dugo imala svoj brend donjeg veša koji je nažalost ugasila nakon karantina. Na crvenom tepihu se retko pojavljuje, a tek tu i tamo snimi po neki dokumentarac ili se pojavi u televizijskim emisijama.

Peta Vilson nekada je bila glavna zavodnica.
Shutterstock 

Peta danas 51 godinu, ali teško da bi se reklo da izgleda mnogo drugačije od vremena kada je "harala" javnom scenom. Doduše, ova dama koja je nekada lomila srca zavodnicima poput Rasela Kroa i Mika Džegera, odavno je odustala od imidža zavodnice.

Peta Vilson danas izgleda nešto drugačije nego u prošlosti.
BDG / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Ipak, jedno je sigurno - i dalje je nestvarno lepa i negovana žena, a još njenih fotografija pogledajte u galerji ispod:

printscreen/instagram Peta Vilson malo se promenila od vremena kada je igrala u seriji "Nikita".

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!