Majka Ilona Maska uspela je jednim potezom da oduševi mnoge. Nekadašnja manekenka Maje Mask pozirala je u 74. godini života u kupaćem kostimu na naslovnici "Sports Illustrated Swimsuit" i malo je reći da izgleda sjajno!

U jednodelnom kupaćem kostimu sa karnerima i minđušama u obliku palmi ponosno je stajala pokazujući svoje telo, a sve u cilju da sruši sve društvene norme vezane za starenje i ono što je dozvoljeno u određenim godinama.

"Moja prva reakcija je bila da nikada nisam mogla da zamislim tako nešto, jer zašto bi neko imao 74-godišnjakinju na naslovnoj strani, posebno u kupaćem kostimu", rekla je Maje.

"Mislim da će ovo učiniti da se žene u sedamdesetim godinama osećaju prijatnije kada plivaju, kao i žene u dvadesetim i tridesetim. Kada žene odu na plažu, pomalo smo stidljive u vezi svojih tela, ali muškarci hodaju okolo, izgledajući užasno, i nije ih briga", dodala je.

Maja koja je karijeru započela kao model, a kasnije postala nutricionistkinja i ranije je govorila o starenju.

"Prošla sam kroz različite faze svog života u kojima sam bio odbačena, uvređena, razočarana i to vam jednostavno oduzima samopouzdanje. Onda jednostavno morate da pređete preko toga. Pa evo, imam 74 godine, najsrećnija sam što sam ikada bila, i nije me briga, i niko me ne vređa jer — ne želiš da vređaš baku. Poenta je da su ljudi zaista dobri prema meni u ovoj fazi, ali zašto im je trebalo toliko dugo", zapitala se jednom prilikom.

Maskova je rekla da je naučila da menja svoje okruženje i uklanja negativne uticaje iz svog života, međutim, da bi došla do toga morala je da prođe 10 godina mučnog braka sa inženjerom Erolom Maskom sa kojim je i dobila troje dece, najpre sina Ilona, potom još jednog sina Kimbala, a potom i ćerku Tosku.

Dobro je poznato da je Ilonov otac zlostavljao Maje, ali i bukvalno naterao da prekine kontakt sa svojom porodicom. Ipak, nije mogla da se razvede od njega jer tadašnji zakoni Južne Afrike nisu smatrali da je to dovoljno dobar razlog za razvod. Tek je nakon 10 godina uspela da izađe iz braka, a te prve godine kada je bila sama sa decom bile su teške.

Maje Mask bilo je potrebno 10
Instagram 

Maje je i sama priznala da je bila primorana da decu pusti da se "snalaze" jer je pokušavala da izgradi svoju karijeru. "Nikada se nisam brinula kako će oni pronaći svoj put u životu. Nisam imala vremena za to", rekla je i otkrila da su joj deca pomagala pri vođenju nutricionističke klinike, a pogotovo Mask. Zbog ove jedne izjave pozvali su je nemarnom i sebičnom, ali njena deca su joj zahvalna na ovakvom životnom putu.

Inače, Maje se zbog dece preselila nazad za Kanadu, a tamo su joj pomagali da razvije svoj posao i radi na doktoratu te su svi radili dok su studirali. Priznala je i kako joj nije teško palo, kao nekim roditeljima, kada su se njena deca odselila od kuće jer je uživala u svojoj nezavisnosti i imala je puno slobode, koju ranije nije stigla da iskusi.

Osim što je odgajila troje jako uspešnih ljudi, Maje je i sama postigla velike stvari. Pojavila se na pakovanju žitarica, bila je zvezda kampanje vazduhoplovne kompanije Virgin America, a glumila je i u spotu muzičke dive Bijonse.

Ni u 74. godini ne želi da uspori svoj tempo i još je tražena za manekenske kampanje. "Ne planiram da usporim. Moja majka je radila do 96. godine svog života. Ja se tek zagrevam", jednom je pojasnila.

Inače, Maje je jako popularna na Instagramu i prati je više od 470.000 ljudi, a neke njene objave pogledajte u nastavku:

ANGELA WEISS / AFP / Profimedia, Instagram Majka Ilona Maska, Maje iako je zagazila u 8. deceniju, i dalje se bavi manekenstvom.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!