Činjenica da će poslednja tajna kraljevske porodice u seriji knjiga, koje princ Hari planira da objavi, biti objavljena tek nakon smrti kraljice Elizabete II dovoljno govori u kakvim je trenutno odnosima sa unukom i njegovom ženom Megan Markl.

Kraljica je odlučila da se na balkonu Bakingemske palate u Londonu, u okviru važne svečanosti "Trooping of the Colour" (02.jun) neće pojaviti pomenuti članovi njene porodice, piše "Miror".

Odluka kraljice Elizabete II da svečanosti prisustvuju samo članovi porodice koji obavljaju javne dužnosti doneta je nakon pažljivog razmatranja, saopštila je Bakingemska palata.

"Posle pažljivog razmatranja kraljica je odlučila da će ovogodišnji tradicionalni nastup na balkonu u okviru "Trooping of the Colour", u četvrtak 02. juna, biti ograničen na Njeno Veličanstvo i one članove kraljevske porodice koji trenutno obavljaju zvanične javne dužnosti u ime kraljice", piše u saopštenju kraljevske porodice.

Kraljica Elizabeta II odlučila da svečanosti prisustvuju samo članovi porodice.
i-Images / Eyevine / Profimedia 

"Miror" ističe da se ovaj simboličan potez kraljice može protumačiti kao njen prezir prema Megan Markl i princu Hariju koji su pre dve godine napustili dužnosti viših članova dvora i preselili se u Ameriku, i prezir prema sinu vojvodi od Jorka koji se odrekao dužnosti zbog čina sek*ualnog nasilja.

Svečanost koja će se održati u Londonu narednog meseca, a koja predstavlja proslavu službenog rođendana kraljice Elizabete, najaviće četiri dana proslave u njenu čast. Drugog dana juna na balkonu Bakingemske palate pojaviće se 18 članova kraljevske porodice, a Elizabeta II koja je 29. aprila napunila 96 godina, veoma se raduje ovim događajima.

Kraljica elizabeta zabranila princu Hariju i Megan Markl d aprisustvuju njenom jubileju vladavine.
MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Kraljici će se, između ostalih, na balkonu pridružiti, princ Čarls, vojvotkinja od Kornvola, vojvotkinja i vojvoda od Kembridža, grof i grofica od Vaseksa, vojvoda i vojvotkinja od Glostera, vojvoda od Kenta, princeza Ana i ser Tim Lorens.

Sudeći prema pisanju većine britanskih portala, odnosi kraljice i Megan i Harija uzdrmani su još pre Megzita. Poslednji u nizu intervjua princa Harija, kada je rekao "Amerika je moj dom", dodatno su narušili ionako negativnu sliku koju javnost ima o njegovom odnosu prema dvoru. Ipak, moglo se i čuti i da se njegov odnos sa ocem i bratom popravlja, kao i da on ima posebno blizak odnos sa kraljicom. Ipak, Bakingemska i Kensingtonska palata odbijali su da komentarišu njegove izjave.

Princ Hari i Megan Markl neće biti na proslavi 2. juna.
MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Na dan saopštenja ove odluke praunuk Elizabete II Arči Harison, sin Megan Markl i princa Harija, proslavio je treći rođendan. Kraljica je čestitala rođendan, što je objavljeno na zvaničnom Tviter profilu dvora, a čestitke su uputili i Kejt Midlton i princ Vilijam.

Kraljica je napravila izuzetak - zbog njega

Očekuje se da će se na balkonu pojaviti i dva najmlađa unuka kraljičine ćerke princeze Ane, Lejdi Luiz i Džejms, kao i deca vojvotkinje i vojvode od Kembridža, Šarlot, Džordž i Luj, na koje se, razumljivo, nije odnosio deo saopštenja: "članovi kraljevske porodice koji trenutno obavljaju zvanične javne dužnosti u ime kraljice". Izuzetak od ove odluke jeste napravljen i vezan je za Tima Lorensa, drugog supruga princeze Ane, čijem se dolasku kraljica izuzetno raduje, piše "Miror".

Princeza Ana i Timoti Lorens su pozvani na jubilej, a kraljica je zbog njega napravila izuzetak.
Justin Ng / Avalon / Profimedia 

Podsećanja radi, vojvoda od Jorka povukao se sa javnih dužnosti 2019. nakon što je platio milionsku kaznu za vansudsko rešavanje slučaja sek*ualnog nasilja za koje je bio optužen. Princu Endru su odužete počasne vojne titule i primoran je da više ne koristi kraljevske titule.

MEGA / The Mega Agency / Profimedia, Shutterstock Kraljevska porodica je nakon smrti kraljice Elizabete II dobila novog kralja Čarlsa III.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!