Stiven Sigal nedavno je proslavio 70. rođendan, a slavni glumac nekad je bio poznat po svojim borilačkim veštinama koje su kasnije zasenile njegove laži i užasne optužbe na njegov račun.

Glumio je u 50-ak filmova u kojima je većinom izigravao junaka koji priskače u pomoć u najvažnijem trenutku. Poznat je po akcijskim hitovima 'Iznad zakona', 'Otporan na metke' i 'Konačna odluka'.

Dok ga danas publika zna kao snagatora, Sigal je kao dete bio krhkog zdravlja i borio se sa astmom. Njegova majka je svojevremeno je rekla da su se zato preselili u Kaliforniju kada je imao pet godina. Kao tinejdžer je obožavao muziku pa je naučio da svira gitaru, a izdao je dva albuma i radio muziku za svoje filmove.

stiven sigal ženio se 4 puta
Shutterstock 

Glumca su prozvali jednim od najvećih lažljivaca među slavnima. Lagao je o svom poreklu tvrdeći da ima ruske i japanske korene, međutim ima jevrejske i irske. Naime, majka mu je irskog porekla, a otac jevrejskog. Bizarne su i njegove tvrdnje da je učestvovao u obuci CIA-inih agenata i borio se protiv Jakuze.

Sigal je stručnjak za borilačku veštinu aikido koju je pokazao u ulogama koje je odigrao, a zanimljvo je da ima čak tri državljanstva -  srpsko, američko i rusko. Posebno se trudio da dobije rusko državljanstvo jer uvek je govorio da voli Vladimira Putina kao brata.

Dolazio je u Rusiju nekoliko puta, a Putinov PR rekao je da ih je Stiven gnjavio kako bi dobio državljanstvo i želja mu se ostvarila 2016. Otkrio je i da ruski predsednik nije baš glumčev obožavatelj, ali da je odgledao pokoji njegov film.

sigal poseduje srpsko, rusko i američko državljanstvo
Alexei Druzhinin/Pool / Zuma Press / Profimedia 

Ipak, Stiven, koji je sam sebe proglasio seks simbolom i ne voli davati intervjue ženama, je pripazio tokom nedavnih izjava o ruskoj invaziji.

- Mnogi od nas imaju prijatelje i porodice u Rusiji i Ukrajini. Obe strane gledam kao jednu porodicu i zaista verujem da postoji spoljni subjekt koji troši ogromne sume novca da bi isprovocirao ove dve zemlje da budu u međusobnom sukobu, rekao je.

- Molim se da će obe zemlje doći do pozitivnog, mirnog rešenja kako bismo svi mogli zajedno živeti i napredovati u miru, dodao je.

Sigal je svojevremeno osvojio simpatije javnosti jer je veliki zagovornik prava životinja pa je primio čak nagradu poznate organizacije PETA-e. Ipak, njegov ugled je narušen nakon optužbi za seksualno zlostavljanje od strane nekoliko glumica. S njima se Stiven novčano nagodio što je uverilo mnoge da je skrivao svoje pravo lice.

Sigal je bio poznat po svojim borilačkim veštinama koje su kasnije zasenile njegove laži
Youtube 

Među onima koje su progovorile o njegovom zlostavljanju bila je i glumica Portia de Rosi, supruga voditeljke Elen Dedženeres. Ona je otkrila da je Sigal na audiciji otkopčao dugme na pantalonama pritom objasnivši da mora proveriti ima li hemije među njima.

Sigal je imao i probleme sa zakonom nekoliko puta, a velika prašina se podigla nakon optužbi za napastovanje, za šta su ga teretile bivše kolegice. Prvu tužbu dobio je 1995. godine, a posljednjih nekoliko godina je zbog zbog istih optužbi bio česta meta novinara.

Možda je njegova mračna strana razlog i što se ženio četiri puta. 1974. oženio je Japanku Mijako Fujitano, ćerku svog instruktora aikida, a njihov brak je potrajao je potrajao do 1987. Zajedno su dobili sina Kentara (46) koji se bavi glumom i ćerku spisateljicu Aiako (42).

Stiven je bio kriv za razvod od Mijako jer je započeo aferu s modelom Keli LiBrok (62). Zbog nje se i preselio u Ameriku i ostavio suprugu i decu u Japanu.

Sigal je optužen za zlostavljanje
Youtube 

Glumac je 1984. oženio i koleginicu Adrjean La Rusi (73), ali taj brak nije bio zakonski važeći jer se još nije razveo od prve supruge. Iste godine kad je njegov razvod od Miako bio služben, rekao je 'sudbonosno da' Keli s kojom je dobio dve ćerke i sina. Njihov brak je završio 1996., a kao razlog su naveli nepomirljive razlike.

Keli Brok oženio je dok je još bio u braku sa Mijako
Shutterstock 

Stiven se 2009. oženio četvrti put, s mongolskom glumicom Erdenetijom Betšuk s kojom je dobio sina Kunzanga (12). 

Četvrti put stiven sigal se oženio 2009. mongolsokom koleginicom s kojom je dobio sina
AMMAR ABD RABBO / AFP / Profimedia 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!