Kraljica Elizabeta II danas je proslavila 96. rođendan, a tokom života držala se navika koje praktikuje i danas. Neke od njih su kesica njene krvi bez koje ne ide na put, ne podnosi kockasti led i nikada ne jede supu.

1. Želi samo okrugli led

Kraljica ne podnosi kockasti led i zvuk koji on proizvodi kad padne u čašu, tako da jedino dolaze u obzir 'ledene loptice'.

2. Nema otvaranja prozora u palati

Naravno, to pravilo se odnosi samo na prednju stranu palate, koja mora uvek da izgleda besprijekorno.

3. Na put uvek nosi nosi kesu svoje krvi

Tim doktora uvek je uz kraljicu ukoliko joj se na putu nešto dogodi, oni su spremni i sa sobom imaju opremu. Takođe, ukoliko kraljici zatreba transfuzija, kesa njene krvi je spremna.

kraljica elizabeta proslavila je 96 rođendan
Ben Stanstall-AFP/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

4. Nema ponavljana modnih kombinacija, sve su označene brojevima

Kraljica voli jarke boje, a njen je modni stil prepoznatljiv. Zbog uočljivih kombinacija, njen tim stilista obraća posebnu pažnju na to da se nijedan 'outfit' ne ponovi, a svaki od njih označen je brojkom te je naznačeno u kojoj je prilici nošen.

5. Ne jede supu i krompir

Uobičajene namirnice neće biti poslužene samoj kraljici, ali nalaze se na meniju palače za ostale članove porodice i goste. Krompir kraljica odbija jer smatra da šteti njenoj dijeti.

kraljica elizabeta ne voli da jede krompir a svaka torbica mora da ima svoj držač
ROTA / Camerapress / Profimedia 

6. Nikad ne nosi potpuno nove cipele

Kako bi izbegla neudobnost novih cipela, kraljica ih uvek da svojoj pomoćnici koja nosi isti broj kao i ona. Uvek nosi isti model istog brenda, ali svaki novi par pomoćnica joj prvo razgazi.

7. Ne voli muške brade i leptir mašne

Jedini ko se suprostavio kraljici je njen unuk, princ Hari (37) kojeg nije uspela da uveri koliko su brade grozne. Uz njih, smatra vrlo iritantnima leptir mašne na muškarcima.

8. Svaka torbica ima joj i držač

Uz kraljevsku torbicu dolazi i držač nalik na udicu kojim kraljica može zakačiti torbicu kako se ne bi poslala pogrešna poruka. Elizabeta ponekad komunicira odlaganjem torbe, pa na primer odlaganje na pod može značiti da želi da napusti okupljanje na kojem se nalazi i slično.

Shutterstock Kraljica Elizabeta II vladala je 70 godina.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!