Kraljica Elizabeta poznata je kao neko ko veoma vodi računa o svom stajlingu i garderobi i uvek se pridržava svih kodeksa oblačenja koji se od kraljevske porodice očekuje.

Iako je gotvo nikada nismo videli u istim izdanjima postiji jedna stvar kojoj je kraljica verna već pola veka, a to je tašna sa potpisom brenda „Launer“.

Tašna izrađena od najfinije teleće kože, elegantna i praktična, prodaje se po ceni od 2.376 dolara.

Tokom proteklih pet decenija luksuzna britanska kuća predstavila je Elizabeti šest različitih stilova ovog asesoara, a neki su nazive dobili po poznatim operama. U njenoj ruci, to jest oko nje, najčešće viđamo model „Travijata“.

tasna kraljice elizabete
SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Ono što je posebno zanimljivo kada je njne torba u pitanju, a mnogima to nije poznato što Elizabeta preko svoje tašne šalje tajne poruke.

Ako je kraljica za stolom i položi torbicu na sto to znači da želi da događaj završi u sledećih pet minuta. Ako torbu spusti na tlo, znači da želi da je spasu od nelagodnog i napornog razgovora u kom se našla.

Kada se kraljica sretne sa, na primer, premijerom, to je zapravo trojni sastanak. Treća „osoba“ je tašna, smeštena na stolici između njih ili u njenom krilu.

Najviše voli modele koje može da otvori, a da ih ne skida sa ruke. Uvek je bila praktična žena – kaže Džerald Bodmer, CEO kompanije.

-„Lisa“ je izrađena specijalno za venčanje princa Vilijama i Kejt Midlton, 2011. godine. Tada je bila toliko tražena da je oborila sajt brenda- dodao je Bodmer.

tasna kraljice elizabete
ROTA / Camerapress / Profimedia 

Poslednjih godina Elizabeta često nosi i „Turandot“, model nešto manjeg obima, koji takođe preti da dostigne status kultnog. Najviše voli crne tašne, pre svega zato što se ta boja uklapa u sve što obuče.

Posebnih želja prilikom izrade nikad nije imala, važno je samo da ima dovoljno mesta da spakuje karmin, maramice, dokumenta. Doduše, niko ne zna u kojoj pregradi čuva novčanik i da li postoji neki džep sa tajnim kodom.

Središte kompanije nalazi se u Valsalu, nedaleko od Birmingema. Osnovana je tokom Drugog svetskog rata, a za to je zaslužan Sem Launer, koji je sa porodicom izbegao u Britaniju iz Češkoslovačke. Godišnje iz „Launer“ pogona izađe oko 150 tašni raznih boja.

i-Images / Eyevine / Profimedia, Shutterstock Tašna kraljice Elizabete