Džeri Luis bio je jedan od najvećih komičara svih vremena, a nakon njegove smrti, 2017. godine, njegovi fanovi bili su saglasni - tog dana umrla je komedija.

Međutim, mnogi nisu znali da se iza njegovog večito nasmejanog lica krila devijantna i egocentrična ličnost koja je svojim najbližima nanosila samo bol.

Rođen je 16. marta 1926. godine, a postao je poznat po slapstick komediji, odnosno američkoj nemoj komediji zasnovanoj na fizičkoj akciji poput jurnjave i tuče, brzom tempu, opštoj konfuzijiji i improvizaciji.

Njegova karijera trajala je gotovo 80 godina, a poznat je po filmovima: "Padobranci protiv volje", "Mrtvi od straha", "Uživaj u Džerijevom životu", "Džeri u cirkusu", "Šerif na divljem zapadu", "Ludilo Džerija Luisa", "Cinderfella"... i mnogim drugim...

Međutim, mnogo više od njegovih ostvarenja pažnj ujavnosti privlačio je njegov privatni život. Sa dve supruge dobio je čak sedmoro dece. Pevačicu Pati Palmer oženio je nakon samo dva meseca veze, a zajedno su ostali 36 dugih godina. Zajedno su dobili pet sinova, a jednog su usvojili.

Džeri Luis prvu suprugu oženio je nakon tri meseca veze.
Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia 

Međutim, pevačica je tokom celog braka trpela njegove brojne afere sa nizom žena. Tačku na brak stavila je 1980, a iako su ga mnog iobožavali zbog humora, mnogima je bilo neukusno kako je prokomentarisao svoje prevare.

"To se dešava kad je**m svakog u Holivudu", rekao je tada. Američki mediji su pisali i da je tokom afere sa manekenkom Lin Dikson 1952. godine dobio ćerku Suzan Minoret koju nikad nije želeo da prizna. Takođe je bio fatalno zaljubljen u Merilin Monro, međutim, Patui više nije želela da trpi njegove prevare.

Od njega je nakon razvoda zahtevala 450.000 dolara godišnje za podršku i brigu o njihovom najmlađem sinu Džozefu Kristoferu koji je preminuo 24. oktobra 2010. godine. Međutim, upravo je njegova smrt pokazala još jednu ružnu stranu komičara.

Američki mediji su pisali da je Džozef preminuo pd predoziranja u 45. godini, i nije imao ni dinara kod sebe nakon što ga se Džeri odrekao. Živeo je sa beskućnicima i hranio se u javnim kuhinjama. Kako se pisalo, komičar nije želeo čak ni da plati njegovu sahranu kada je čuo da je umro.

Džeri Luis imao je karijeru dugu skoro 80 godina.
Shutterstock 

Džozefova bivša supruga Kim jednom prilikom ej spornu situaciju prokoemtnarisala: "Ne mogu da shvatim kako još uvek ne može da oprosti svom mrtvom sinu. Džozefov najstariji brat Geri me je obavestio o njegovoj smrti i rekao da njegova braća ne žele da pričaju javno o tome jer im je tata rekao: "Ćutite o ovome. Ne želim da iko zna"".

Džeri Luis nije želeo da plati sahranu svog sina.
Shutterstock 

Sam Džozef je svojevremeno prokomentarisao život sa slavnim ocem.

"Život s njime je pravi pakao. Probao sam droge, bio sam na terapijama i istina i dalje boli, moj otac me ne voli", priznao je.

Glavni problem je navodno to što je Luis želeo ćerku, a ne sina, a čak je o tome pevao tokom cele Patine trudnoće.

Gari Luis opisao je svog oca kao okrutnog.
pritnscreen/youtube 

I Džerijev najstariji sin jednom prilikom otkrio je istinu o svom ocu: "On je zao čovek. Nikada nije pokazivao ljubav i brigu prema meni i braći", a potom dodao da je Džozefu bilo slomljeno srce, kao i da je njihov otac mogao da spreči njegovu smrt.

Koliko je komičar bio loš u roditeljskoj ulozi, pokazuje i to da im je rekao za razvod od njihove majke Pati tako što im je pokazao naslovnicu novina na kojoj je to pisalo.

Džeri Luis oženio je drugu ženu 3 meseca nakon razvoda.
Celebrity Monitor, PacificCoastN / Pacific coast news / Profimedia 

Luis je tri godine nakon razvoda oženio plesačicu Sandi Pitnik i usvojili su ćerku Daniel Saru. Komičar je tako ostvario želju da ima i ćerku, a supružnici su bili zajedno do njegove smrti.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!