Nije neuobičajeno da su lepe žene često na meti ljubomornih, kako žena, tako i muškaraca.

Tako se često može čuti i ono "kakva li je bez šminke", "plastična je"... i slično, ali u moru onoga što se događa, ovo su možda i najbenignije stvari.

Međutim, tužna istina je da stvari često znaju i da se otrgnu kontroli, čemu svedoče slučajevi hiljade žena koje su stradale samo zato što su lepe. Setimo se situacije Kejti Pajper, nekadašnje misice koju je kiselinom polio bivši dečko i to samo dve nedelje nakon što se brutalno iživljavao nad njom i silovao je preko osam sati.

Nažalost, i jedna Srpkinja postala je žrtva brutalnog napada kada ju je ljubomorna žena živu zapalila. Razlog - smetala joj je njena lepota. Za Danu Vulin, Australijanku srpskog porekla, ceo svet je čuo pre 10 godina kada ju je žena po imenu Natali Dimitrovska isprskala alkoholom po licu, kosi, grudima i stomaku, a potom je hladnokrvno živu zapalila!

Dana je te večeri odmarala kod kuće kad je došla Dimitrovska u društvu prijatelja Danijela. Dimitrovska je zahtevala da joj Dana kaže gde joj je suprug iako oni nisu ni sa čim bili povezani. Izbezumljena od ljubomore uzela je bocu i polila je medicinskim banzinom sa namerom da, kako je tada govorila "uništi njeno lepo lice".

- Mahala je rukom, a potom je zamahnula s hemikalijom i prosula mi je po licu, rukama, prsima, svuda iznad struka. U sekundi me je zahvatila i vatra, u sekundi je sve bilo u plamenu - rame, trbuh, prsa… Vatra se proširila na glavu, kosa mi je planula u sekundi, a dok sam dohvatila nešto da skinem hemikalije koje su me grizle s lica, već su mi i ruke gorele - napisala je Dana u knjizi "Worth Fighting For".

Dana Vulin često govori o svom iskustvu.
Ken McKay/ITV / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Kaže da se instinktivno bacila na pod i počela kotrljati, ali je tako samo proširila vatru i na područje oko svoga tela:

- Bol je bila nepodnošljiva, ali sam kroz vrištanje čula da Natali i Danijel beže i smeju mi se… Smejali su se dok sam ja živa gorela i to je bilo još jezivije, nisu osećali kajanje… Kad sam uspela da ustanem, vatra je bila još gora, nisam mogla ni da razmišljam od siline bola. U panici sam se nagnula nad lavabo i pokušala da ugasim vatru polivajući se.

Dana je nastavila da vrišti i da doziva u pomoć dok je njen pas cvileo, takođe, u agoniji. Bila je svesna da joj hitno treba pomoć, inače, neće preživeti.

- Dok sam pokušavala da dođem do ulaznih vrata, osećala sam kako mi koža pada s prstiju. Uspela sam da ih otvorim i da dođem do susednog stana. Lupala sam po vratima i vikala - napisala je u knjizi.

Srećom, njene krike čuo je slučajni posetilac teretane po imenu Deni Erikson. Kako kaže i sama Dana, da nije bilo njega, ona danas ne bi bila živa. Pozvao je hitnu pomoć i ostao sa njom sve dok nisu stigli, a nakon toga u bolnici je bila dva dana u veštačkoj komi zbog saniranja teških rana.

Natali Dimitrovska kasnije je osuđena na 17 godina zatvora, a Dana je prošla niz medicinskih zahvata koji su joj skroz promenili život. Dve trećine tela bilo joj je unakaženo opekotinama trećeg stepena i 2,5 godine je nosila masku za lice koja joj je, između ostalog, pomagala u zarastanju rana. Godinu i po dana je provela u bolnici, a koža na prstima joj je kompletno zamenjena tri puta. Ukupno je u bolnici provela 30 meseci, a do sada je imala preko 200 operacija.

Oporavak je bio dug i bolan, a sve je prošla zahvaljujući sestri Svetlani. Ipak, i nakon svega, ova hrabra žena danas motiviše druge da je sve moguće.

- Ono što mi se dogodilo je nešto najokrutnije na svetu, ali, nažalost, nisam smela da se oglašavam zbog suđenja. Sećam se da sam bila toliko očajna, zato sada osećam odgovornost da obelodanim svoju priču, s obzirom na to da svi znaju šta mi se dogodilo, da podelim i onu drugu stranu, šta sam sve postigla i da je moj oporavak mnogo više od estetike - rekla je jednom prilikom lepa Srpkinja.

Dana Vulkin danas inspiriše ljude širom sveta.
pritnscreen/instagram 

- Niko nije mislio da je fizički moguće oporaviti se toliko - izjavila je svojevremeno Dana za "Daily Mail Australia". Ona je ranije o sebi govorila kao o "modernom Frankenštajnu" i da je "hodajuća reklama" za čuda koja čini moderna medicina.

Inače, masku je 2014. godine skinula u programu uživo na australijskom Kanalu 7, kada su milioni gledalaca sa nestrpljenjem čekali da vide rezultate njene 30-mesečne borbe i novi izgled.

- Znam ko sam, ali sam istovremeno žena sa bež maskom. Nemam nikakav izraz na licu, ne vidite mi usta, nos, samo očne jabučice, ali ne i obrve. Cenim šta je ova maska zdravstveno učinila za mene, ali je istovremeno mrzim iz dna duše. Bez nje ne bih bila gde sam danas, a sa druge radije bih trpela fizički bol nego da je i dalje nosim. Moja izgorela koža i moji ožiljci danas su deo mene, ali to nisam ja - rekla je Dana neposredno pre skidanja maske sa lica.

Dana Vulin danas izgleda nestvarno.
pritnscreen/instagram 

Kada je reč o Nataliji koja ju je napala, Dana je rekla samo jednu stvar:

- Natali nema nikakvu moć nada mnom, nemam vremena niti energije da je mrzim. Ona mi jednostavno ništa ne znači. Uspeh je moja najbolja osveta. Neko je pokušao da uzme moje lice i moje telo, nema boljeg odgovora na to.

Dana danas pleni lepotom, i nestvarno je kako nakon svega izgleda, a još njenih fotografija pogledajte u galeriji na kraju teksta.

printscreen/instagram, pritnscreen/instagram Pogledajte kako nakon svega izgleda Dana Vulin, Srpkinja koja je preživela napad kiselinom

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!