Kada kažemo političar, verujemo da su vam prva asocijacija ljudi u strogim odelima. Zato i ne čudi što je mladić po imenu Sem Brinton gotovo preko noći postao zvezda jer je on sve samo ne ono što mnogi očekuju kada se spomene politika.

Savetnik za energetiku obožava da se šminka, nosi vrtoglave potpetice i haljine, otvoreno govori o svojim fetišima i izjašnjava se kao nebinarna osoba, odnosno koristi zamenice "oni (they)", umesto "on" ili "ona".

Brinton je inače prva nebinarna osoba u administraciji američkog predsednika Džoa Bajdena. Postao je zamenik pomoćnika sekretara za odlaganje istrošenog goriva i otpada u kancelariji za nuklearnu energiju Ministarstva energetike.

Inače, Sem je imao veoma traumatično detinjstvo. Njegovi roditelji bili su baptisti, pa je nakon deklaracije svoje seksualnosti bio podvrgnut fizičkom i emocionalnom zlostavljanju. Oni su primenjivali takozvanu "terapiju konverzije", odnosno jezivu praksu koja ima za cilj da promeni nečiju seksualnu orijentaciju.

Sem Brinton kao mali je trpeo jezivo zlostavljanje.
Sipa USA / ddp USA / Profimedia 

Sem je godinama trpeo stravično fizičko i emocionalno zlostavljanje, a od momenta kada se upustio u politiku, dugo je radio na zabrani ova opasne prakse širom SAD.

Sem Brinton godinama je poku+šavao da zabrani opasne baptističke prakse širom SAD.
pritnscreen/instagram 

Zbog svega, stekao je veliku podršku na mrežama, a osim što je guru globalne strategije za nuklearni otpad, uz to je i strastveni zagovornik LGBTK+. Za razliku od drugih ljudi, Sem nikada nije oklevao da govori o svom pravom identitetu. Brinton se otvoreno oslovljava kao gej i to ne krije.

Sem Brinton ima dve magistrature.
pritnscreen/instagram 

Visoko obrazovanje

Sem Brinton je stekao dve magistarske diplome na MIT-u. Diplomirao je na smeru Inženjerski sistemi i Nuklearne nauke i inženjerstvo. Brinton je takođe osnivač “Core Solutions Consulting”, kompanije koja pruža ekspertizu u oblasti nuklearne energije.

Strani mediji izveštavaju da je Brinton, pre nego što se pridružio administraciji Džoa Bajdena, savetovao Belu kuću Baraka Obamu o pitanjima LGBTK+ i sarađivao sa Kongresom o nuklearnoj politici.

Sem Brinton ranije je savetovao i Baraka Obamu.
pritnscreen/instagram 

Bivši DRAG QUEEN

Sem Brinton je prilično aktivan na društvenim mrežama, a na Instagramu se mogu naći i brojne fotografije sa Drag druženja, odakle su potekle priče i da je današnji savetnik američkog predsednika nekada bio Drag Queen, iako ovi navodi nisu zvanično potvrđeni.

Za Sema Brintona tvrdi se i da je bio Drag Queen.
pritnscreen/instagram 

Na meti kritika

Od momenta kada se pojavio na američkoj političkoj sceni, naravno da je bilo i onih koji smatraju da njegova pojava nije primerena za ovako ozbiljno zanimanje. Mnogi smatraju da je njegov imidž previše kontroverzan i ekstravagantan za službenika javne uprave. Međutim, čini se da ga ovakve stvari ne potresaju previše, već se i dalje ne libi da deli fotografije u lateksu i suknjama, a još njegovih fotografija pogledajteu galeriji ispod:

pritnscreen/instagram Pogledajte još fotografija Sema Brintona, novog savetnika američkog predsednika.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!