Kandaska diva, legendarna pevačica Selin Dion morala je da otkaže turneju zbog dugotrajnog i bolnog grčenja mišića. Ona je otkrila da će oporavak trajati duže nego što je očekivala, te da se uskoro neće vratiti na scenu.

Strani mediji pišu da je Selin zbog paralizujućih bolova u stopalima i nogama više ne može da ustane iz kreveta. Znatno je smršala i vrlo je slaba, što joj otežava brigu o 11-godišnjim blizancima Ediju i Nelsonu.

Mediji pišu i kako Selin Dion navodno razmišlja da se potpuno povuče sa scene na godinu dana. Pevačica je u razmaku od par dana doživela dve najveće tragedije - prvo joj je usled raka grla preminuo suprug Rene, a potom je izgubila i brata.

Priča o njenom braku jedna je od najčudnijih u Holivudu, a publika je i danas podeljena. Naime, dok jedni govore kako je njihova ljubav sudbinska, drugi zameraju Reneu i govore da je Selin praktično zarobio kraj sebe od malih nogu.

Selin je Renea upoznala kada je imala samo 12 godina
Shutterstock 

Upoznali su se kada je imala 12, a on 38 godina

Selin Dion i Rene Angelil proveli su decenije u skladnom braku, a početak njihove veze pratila je priča kako je menadžer zaveo maloletnu devojku. Naime, pevačicina majka poslala je snimak jedne pesme koju je Selin napisala i otpevala Reneu, koji je tada imao 38 godina i imao već izgrađeno ime u svetu muzike. Selin je data imala samo 12 godina.

Rene je nakon odslušanog snimka zaključio da je Selin izuzetno talentovana i rešio je da je upozna. Kasnije ju je pozvao na audiciju u Kvebek.

- Ja sam počela da pevam, a on je počeo da plače. Tad sam bila sigurna da sam uspela, rekla je Selin jednom prilikom kada se prisećala svojih početaka. Njena karijera je otpočela, a uskoro je u pratnji Renea koji joj je postao menadžer i svoje majke krenula na turneju po Evropi, Japanu i Kanadi. Rene je bio toliko uveren u Selinin talenat da je stavio pod hipoteku svoju kuću kako bi izdali njen prvi album.

Rene je Selin pomogao da izgradi karijeru, od smaog početka je verovao u nju
Shutterstock 

Selin je uvek insistirala na tome da se između nje i Renea nije događalo ništa dok je bila maloletna. Ali, kada je napunila 19 godina, službeno su postali par. Selin je kasnije govorila da su počeli da izlaze na sastanke kada je imala 18 godina.

Razlika od 26 godina u Reneovu korist šokirala je javnost, zbog čega su vezu krili sedam godina, sve dok se nisu venčali. Javnost je bila zgrožena njihovim brakom. Selin je tada imala 26 godina, tačno onoliko koliko je od nje bio stariji njen suprug. Jedino što je pomračilo njihovu sreću je bilo odsustvo dece. Selin nije mogla da zatrudni, a kako je odrasla u velikoj porodici, nije mogla da zamisli život bez dece.

 Spontani, pa blizanci

- Ljudi mogu da misle i govore šta im je volja. Mi se volimo i uvek ćemo se voleti, govorila je Selin. Pevačica je rekla da je i njena majka u početku bila izričito protiv te ljubavi, ali i da njih dvoje ništa nije moglo da spreči u nameri da budu zajedno.

Bračni život provodili su idilično sve do 90-ih godina, kada je Rene prvi put poveo bitku sa rakom grla. Pre hemoterapije zamrznuo je svoju spermu kako bi bili sigurni da će moći da imaju decu. Selin je tada napravila pauzu od dve godine kako bi se fokusirala na njegovo izlečenje. Kada se oporavio, obnovili su bračne zavete, a usledila je i prva Selinina trudnoća. Selin se vratila karijeri koja je ponovo uzletela i sve je teklo dobro do 2009. godine, kada je Rene ponovo imao u zdravstvenu krizu, ovaj put sa srcem. Selin je tada zbog zabrinutosti doživela spontani pobačaj. Godinu dana kasnije, Rene se oporavio, a oni su dobili blizance.

Umro na njenim rukama

2014. godine Rene ponovo oboleo od raka grla. Selin je ponovo svoju karijeru stavila na pauzu, ali ju je Rene naterao da se vrati na svoj redovni performans u Las Vegasu. Rene joj je umro na rukama 2016. godine. Imao je 74 godine, a Selin je obavestila javnost da je Rene preminuo onako kako je želeo - na njenim rukama.

- Muškarac mog života je umirao iz dana u dan. Mi smo bili jedno. Kada je prestala njegova patnja, rekla sam sebi da mu je sada bolje. On je zaslužio da prestane da pati, rekla je kasnije medijima, a podelila je i poslednji razgovor koji je vodila sa Reneom.

- Zagrlila sam ga i rekla: "Ti si se celi život brinuo za mene i decu. Brinuo si o mojoj karijeri. Bukvalno o svemu. Veoma sam ti zahvalna. Deca su dobro. Ja sam dobro. Obećavam da će sve biti u redu. Molim te, ne brini više. Ne želim da brineš..."

MCvitanovic / SplashNews.com / Splash / Profimedia, Instagram Ljubavna priča slavne pevačice

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!