Te daleke `91. godine ceo svet đuskao je u ritmu čuvene pesme "Im too sexy", a hit je bio popularan i u Srbiji, gde se žurke nisu mogle zamisliti bez ove numere.

Britanski dvojac, braća Fred i Ričard Ferbas i njihov bend "Right Said Fred" preko noći stekli su ogromnu popularnost koja im je omogućila da nastupaju i sa nekim od najvećih imena šoubiznisa poput Bob Dilana, Mik Džegera, Dejvida Bouvija, Madone ili pak Princa.

Međutim, u godinama koje slede, njihova slava polako je bledela, a iako su aktivno stvarali novu muziku, nikada nisu nadmašili svoj prvi hit. Danas slboodno možemo reći da biste ih prepoznali na prvu, jer kada je izgled u pitanju, nisu se toliko promenili, ali zato kada su u pitanju druge stvari... Samo ćemo dodati da, sudeći po stavovima koje propagiraju, velike su šanse da ih je upravo to i koštalo dalje karijere.

Početkom ove godine, bend je na svojim društvenim mrežama podelio link ka live stream uključenju poznatog britanskog ekstremiste Marka Koleta, vođa nacionalističke grupe Patriotska alternativa koja privlači neonaciste, teoretičare zavere, antivaksere i ostalu "gospodu".

Početkom ove godine, "Right Said Fred" je na svojim društvenim mrežama podelio link ka live stream uključenju poznatog britanskog ekstremiste Marka Koleta
printscreen/instagram 

Međutim, to nije bilo sve. Kako su i Fred i Ričard ljuti protivnici karantina, učestvovali su i na svim protestima protiv lockdowna u Londonu, a u medijima su javno govorili da su protiv maski i vakcine. Stav nisu promenili ni kada je Ričard završio u bolnici zbog težeg oblika korone.

Inače, na pomenutom stimu učestvovali su i još neki višeniji neonacisti i fašisti sveta poput nekih uvaženih članova Kju Kuks Klana, moglo se čuti svašta, od negiranja Holokausta do borbe protiv bele krivice, a i sam Kolet uvidevši da ga je bend šerovao, zahvalio im se uz poruku da nikad ne bi rekao da će Right Said Fred podržavati njegove stavove, ali izgleda da živimo u interesantnom vremenu.

Right Said Fred poznati su kao antivakseri i neonacisti.
pritnscreen/instagram 

Naravno, kada su "Right Said Fred" shvatili da su vakcine jedno ali negiranje Holokausta i nacizam potpuno druga stvar, brže-bolje su obrisali link, a pratiocima su rekli da im je "slučajno" poslat. Naravno, niko im nije poverovao, naprotiv.

Right Said Fred dobio nagradu od portala Mirror za najkontroverzniji bend.
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Ipak, novonastali publicitet im je i te kako prijao te ih je i portal Mirror "nagradio" titulom "najprovokativnijeg benda 2021. godine", a još njihovih fotografija pogledajte u galeriji ispod:

pritnscreen/instagram Pogledajte kako danas izgledaju ćlanovi nekada čuvenog benda "Right Said Fred".

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!