Leonardo Dikaprio danima uživa sa devojkom i porodicom na svojoj jahti nedaleko od najpopularnijeg ostrva Sent Barts, što ne bi bilo ništa čudno da on nije jedan od najvećih zagovornika među slavnima za očuvanje prirode.

Koliko daleko ide njegova posvećenost svedoči i to što spada u glumce koji "ne mirišu najbolje", odnosno, tušira se samo jednom do dva puta nedeljno da ne bi trošio previše vode, a i uopšte ne koristi dezodorans jer to "šteti prirodi", kako kaže.

Baš iz tog razloga njegovo šepurenje po luksuznoj jahti koja pripada švajcarskom farmaceutskom milijarderu Ernestu Bertareliju i svakodnevno krstarenje nisu mogli da prođu bez znaka pitanja i prozivki da je licemer i kontradiktoran.

Leonardo Dikaprio trenutno uživa na ostrvu Sent Barts sa porodicom i devojkom Kamilom Morone.
IMP Features / IMP Features / Profimedia 

Dikaprio koji je postao i UN globalni ambasador i koji je nedavno ekološki problem nazvao "najhitnijom pretnjom sa kojom se suočava čitava naša vrsta", a potom pozvao fanove da preduzmu akciju, sam se baš i ne pridržava onoga o čemu bukvalno propoveda, po sistemu - čuvam prirodu ali ne nauštrb sopstvenog luksuza.

Jahta na kojoj odmara "Vava II" ima čak i heliodrom na najvišoj od svojih šest paluba, a jednom malo dužom plovidbom proizvodi onoliko ugljenika koliko prosečan automobil ispusti za godinu dana. Sada vam je, sigurni smo, malo jasnije zašto se ditgla tolika hajka na glumca kog sada gledamo u filmu "Dont Look Up". Ironija je i što je upravo ovim filmom "zaradio" nekoliko dodatnih poena u borbi protiv klimatskih promena, ali samo na platnu.

Leonardo Dikaprio ne koristi dezodorans i ne tušira se redovno kako bi doprineo očuvanju prirode.
Shutterstock 

Takođe, ovo nije prvi put da je "jadni, mali, zbunjeni Dikaprio" završio na skupocenoj jahti. Ovde je proveo i i Novu godinu, u društvu svoje devojke, francuske glumice Kamile Morone, ali i Džefa Bezosa, Majka Tajsona i Dua Lipe. Samo jedno dopunjivanje rezervoara ove jahte košta 250.000 funti.

Ipak, da nije sve baš toliko crno, što bi se u neku ruku moglo protumačiti i kao odbrana za Dikaprija i njegove bogate prijatelje je to što iako "Vava II" proizvodi 238 kg ugljendioksida po milji, skoro onoliko koliko prosečan automobil emituje za dva meseca, ova jahta kad se usidri, ne pomera se mnogo i po nekoliko sedmica, tako da to nije konstantno zagađivanje, kao što bismo očekivali nakon ovakve zastrašujuće statistike.

Svet poznatih na dohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!